Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Elit-képzés
Elit-képzés
2007. November 21.

 Figyelem, zsibongást abbahagyni! Csendet, a jó életbe! Ha nem figyeltek, megnézhetitek magatok! Micsoda banda és nem tud uralkodni magán… Még nem vagytok elit. Lehettek még, de itt figyelni kell! Nem érdekel, hogy a pólótoknak milyen a színe! Zöld, kék, sárga, vörös, pöttyös, mindegy! Az üres dumákra én nem vagyok kíváncsi! Azt majd a választóknak szórjátok! Már, ha megéritek, mert ahogyan elnézem ezt az osztályt… Itt és most egyformák vagytok. Aki dolgozni akar, most távozzon! Aki marad, politikus lehet. Ha nem dolgozik!

Image
www.hh.schule.de

Tehát: Dr. Loph Kovich vagyok, a tanszék dékánja. Mint a nevemből is látszik, komoly területnek vagyok a felkent szakértője. Magatoktól jöttetek ide, a politikai önvédelem tanszékre, ezért elvárom, hogy nagyon figyeljetek, már csak a saját érdekeitek miatt. Mert ha elvégeztétek az iskolát, már nem leszek veletek, magatokra vagytok utalva, ha meg ügyvédet kell hívni, akkor régen rossz. Vannak példák…

Tudom, fáj, hogy a törvényeket meg kell tanulni. Nem is rátok vonatkozik, mint ahogyan az Alkotmány sem. Tudni azért kell, hogy tudjátok, mire kell hivatkozni! Simán beleléphettek a közepébe az őstermelői csizmátokkal, a mentelmi jog megvéd minden politikust. A csirkeürülék legfeljebb ott marad. Ti pedig nem takarítók, nem állampolgárok, hanem a hatalom lesztek. A jogban az a fontos, hogy MÁSOKON kérjétek számon. Csak ezért kell ismerni a jogot! Meg persze, ha a Parlamentben „dolgoztok”, úgy alakítjátok, ahogyan nektek jó. Hát ennyit jogról…

Most jön a gazdaság. Nagyon sok pénzről beszélünk! Nagyon figyeljetek! Az egzisztenciátok múlik ezen. Tudjátok, alapvetően öt bevételi forrással számolhattok, plusz a bonusz. Az öt forrás: befolyó adók, ÁFA, vám, eü. pénzek, nyugdíj befizetés. A plusz: Uniós források. Ezekkel számolhattok. Tehát jól kell számolni. Ha egy kicsit kevesebb marad, mint kellene, akkor emeljetek adót, járulékot, ha ez nem tetszik a választóknak, akkor mondjátok azt, hogy ők élték fel a jövőt!

A fizikai tudományok összefoglalása: a pénzügyi csatornák nem a közlekedőedények elve alapján működnek. Tévedés az, hogy ha az egyik oldalról a másik oldalra utalunk pénzeszközöket, akkor annyi is érkezik meg. Az anyagmegmaradás törvénye nem alkalmazható a pénzügyekre. Talán úgy lehetne felfogni, mint egy csőhálózatot. Nyilván hallottatok az adhézióról. Ti lesztek a csőhálózat azon része, melyre tapad az áramló anyagból. Remélem értitek!? Adhézió: politikus! Ti lesztek az a közvetítő közeg, amelyen a pénz egy része a neki szánt helyre érkezhet. Az, hogy mekkora része, már csak rajtatok múlik.

Látom, jól szórakoztok! Sajnos nem fenékig tejfel az ügy. És ha rajtakapnak? Ahá! Már nem röhögtök! Bizony, bizony, ez már komoly dolog. Hmm… Nos, hol a jókedv? Kérem, a helyzet az, hogy védekezni tudni kell, ezért vagytok itt. Tanuljatok, figyeljetek!

Hogyan kell védekezni a vádak ellen? Nézzük: hivatkozzatok egy programra. Olyan nevet választhattok, amelyik érthetetlen. Miért? Mert bármit jelenthet. Ha ez nem jön be, akkor legyen a neve: reform. Nos, ezzel szinte bármit meg lehet magyarázni. Ezt még lehet fokozni a „Magyarsággal”. Ez olyan, mint a piros ász: mindent visz! Látom, van olyan, aki még kételkedik. Vegyétek tudomásul, hogy ha egy politikust tetten érnek egy megfojtott csirkével a kezében, akkor mondja azt, hogy mesterséges légzést adott a szárnyasnak! Egy életmentőnek csak nem nézik a zsebét?! Az már politikai támadás. Ez komoly érv!

Persze, ha innen távoztok, akkor mindenféle színű pólót viseltek. Lesznek viták, más vélemények. De az érdek közös! Adhézió! Ezt nem szabad feledni, mert a torta mérete nem változik, csak a leosztás mértéke. Egyik jön, másik megy. De a zseb mérete változatlan. És az élet olyan, mint a kerék: egyszer fenn, egyszer lenn. Nem szabad kitépni a másik kezéből a megélhetést, mert utána lehet, hogy ti jöttök! Emlékezzetek: a kerék fordul!

A vizsga előtt várok mindenkit a konzultációra. Ha kérdeztek, sok trükköt tudok még. Csak tudjátok, mit akartok kérdezni! Cég, holding, alapítvány, kft-alapítás, bármi. A lényeg az, hogy olyan tulajdonotok legyen, amihez formailag semmi közötök nincs. A bevétel persze más téma, de hát ez nyilvánvaló!

Dr. Loph Kovich dékán nevében:
Ördög László
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 07:51
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75