Kezdölap arrow FTSZ arrow VT Határozatai arrow Túlmunka-perek: Akár 20 milliárdba is kerülhet az államnak
Túlmunka-perek: Akár 20 milliárdba is kerülhet az államnak
2007. November 21.

Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete

 Kedvezõen alakulnak a túlmunkával kapcsolatos perek – egyebek között ezt mondta Kajsza Zoltán elnök-ügyvivõ a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) november 21-én tartott sajtótájékoztatóján. A mintegy négyezer tûzoltót tömörítõ reprezentatív tûzoltó-szakszervezet vezetése – az aktualitások között – beszámolt a ,,Társadalmi Szolidaritás Napja” demonstráción történõ szakszervezeti megjelenésrõl, az EU Parlamenttõl kapott, túlmunka-ügyrõl szóló levél tartalmáról, a túlmunkaperek állásáról, emellett pedig a tûzoltók bérérõl, a sajtóban megjelent téves információt is helyreigazították...

HTFSZ elnöke elmondta, hogy a tûzoltók reprezentatív szakszervezete is támogatja a november 21-i ,,Társadalmi Szolidaritás Napja” címet viselõ akciósorozatot.

A sajtó élénk érdeklõdése mellett lezajlott sajtótájékoztatón Kajsza Zoltán elnök-ügyvivõ arról is tájékoztatott, hogy a szakszervezet korábbi petíciójában közölt kérdéseket az EU elfogadhatónak tartja, azt kedvezõen bírálta le. Eszerint a tûzoltók munkaideje a túlmunkával sem haladhatja meg a 48 órát, s ezért az EU azzal bíztatja a HTFSZ-t, hogy tovább küzdjön a jogos járandóságok kivívásáért. A HTFSZ elnöke szerint akár 20 milliárd forintjába is kerülhet az államnak a túlmunkából adódó járandóságok kifizetése. Kajsza Zoltán azt is hozzátette, hogy bízik abban, hogy Magyarországon megoldódik az ügy, s nem kell - a jogorvoslat miatt - újra az Európai Unióhoz fordulni. Az elnök-ügyvivõ mellett újságírói kérdésekre Nagy-György Zsolt területi ügyvivõ és Salamon Lajos, az Országos Választmány elnöke válaszolt.

Miután a túlmunkával kapcsolatos perek kedvezõ állásáról is beszámoltak a szakszervezeti vezetõk, a tûzoltók bérérõl, a sajtóban korábban megjelent téves információkat – egy mellékelt, átlag feletti illetménnyel rendelkezõ tiszthelyettes bérével – igazították helyre.

Forrás: http://www.htfsz.org/cikk/837/tulmunka-perek_akar_20_milliardba_is_kerulhet_az_allamnak.html
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 03:17
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75