Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Túlmunka-perek: Akár 20 milliárdba is kerülhet az államnak
Túlmunka-perek: Akár 20 milliárdba is kerülhet az államnak
2007. November 21.

Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete

 Kedvezően alakulnak a túlmunkával kapcsolatos perek – egyebek között ezt mondta Kajsza Zoltán elnök-ügyvivő a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) november 21-én tartott sajtótájékoztatóján. A mintegy négyezer tűzoltót tömörítő reprezentatív tűzoltó-szakszervezet vezetése – az aktualitások között – beszámolt a ,,Társadalmi Szolidaritás Napja” demonstráción történő szakszervezeti megjelenésről, az EU Parlamenttől kapott, túlmunka-ügyről szóló levél tartalmáról, a túlmunkaperek állásáról, emellett pedig a tűzoltók béréről, a sajtóban megjelent téves információt is helyreigazították...

HTFSZ elnöke elmondta, hogy a tűzoltók reprezentatív szakszervezete is támogatja a november 21-i ,,Társadalmi Szolidaritás Napja” címet viselő akciósorozatot.

A sajtó élénk érdeklődése mellett lezajlott sajtótájékoztatón Kajsza Zoltán elnök-ügyvivő arról is tájékoztatott, hogy a szakszervezet korábbi petíciójában közölt kérdéseket az EU elfogadhatónak tartja, azt kedvezően bírálta le. Eszerint a tűzoltók munkaideje a túlmunkával sem haladhatja meg a 48 órát, s ezért az EU azzal bíztatja a HTFSZ-t, hogy tovább küzdjön a jogos járandóságok kivívásáért. A HTFSZ elnöke szerint akár 20 milliárd forintjába is kerülhet az államnak a túlmunkából adódó járandóságok kifizetése. Kajsza Zoltán azt is hozzátette, hogy bízik abban, hogy Magyarországon megoldódik az ügy, s nem kell - a jogorvoslat miatt - újra az Európai Unióhoz fordulni. Az elnök-ügyvivő mellett újságírói kérdésekre Nagy-György Zsolt területi ügyvivő és Salamon Lajos, az Országos Választmány elnöke válaszolt.

Miután a túlmunkával kapcsolatos perek kedvező állásáról is beszámoltak a szakszervezeti vezetők, a tűzoltók béréről, a sajtóban korábban megjelent téves információkat – egy mellékelt, átlag feletti illetménnyel rendelkező tiszthelyettes bérével – igazították helyre.

Forrás: http://www.htfsz.org/cikk/837/tulmunka-perek_akar_20_milliardba_is_kerulhet_az_allamnak.html
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 23:52
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75