Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Szippantós Tóni
Szippantós Tóni
2007. October 23.
Szevasz, pajtás! Tudom, hogy ez az első napod, de majd segítek! Amint látod, ezzel az autóval dolgozunk. Nyugi, szinte majdnem mindent megcsinál helyettünk. Nagyon frankó! Csak rátesszük a csöveket és a motor elintézi a dolgot. No de majd meglátod. Én vagyok a Tóni, a Szippantós Tóni, így hívnak sokan. Meg persze telefonon, azért van nálam. Ha szólnak, pillanatok alatt ott vagyunk. Azért kell sietni, mert aki hív, az zagyban van. Mi megyünk, szippantunk és minden rendben van máris! Hát látod, ez a dolgunk.
Image
Máris csörög ez a vacak mobil! Halló! Igen… értem… sürgős… és mi a cím? Hohó! Nagyon sietek! Gyere pajtás, sürgős a hívás, ahová megyünk, ott aztán van anyag bőven! A kaját ne hozzad, ettől itt elmegy a kedved!

Na most beleestél a jóba! A cím: Politikai Elit Palota. Ott van a csúcson, a Nép köz, a Szavazó sétány, a Törvény utca, a Parlament-dűlő felett. Oda csak az Ígéretek hídja vezet. Tulajdonképpen minden felett, a csúcson. Mi, hogy a Törvény-lépcső is arra van? Hát majd elkerüljük! Jegyezd meg: a csúcsra nem a Törvény-lépcsőn át vezet az út! Tanuld meg! Az a dolgunk, hogy amit mások produkáltak, mi elszállítsuk. Az meg az emésztőgödörben van. Ezen a címen minden esetben sokat produkálnak. Ne legyél finnyás, hívhatod akár igazságnak is, azt is ott találod!

Na, látod, már vártak! Ott a komornyik. Bár ahogyan vigyorog, akár vidámnyik is lehetne. Ő majd átvigyorog bennünket a testőr sorfalon. Apám, mekkora emésztő! És tele! Hát megkaptuk, ez a miénk. Hmm, ez fura. Az Elitből senki nincs itt, csak a büdös. Nem baj, lesz itt meló, anyag bőven van! Le a csövekkel, hajrá! Gyere, kapcsoljuk össze, induljon a mehet!

Ne fintorogj, hozzá kell szokni, ha másként nem megy, vegyél egy nagy, teli tüdős levegőt! Mindenki megszokja, csak bele kell szagolni a jóba. Látod, pár szippantás és már nem is érzed a büdöset. Lehet bármekkora a kupac, ha hozzászoktál a szaghoz, simán elviseled. Olyan ez, mint a korrupció, ha nagyobbat látnál, a kicsi eltűnik szem elől. Na látod! Megy a meló.

Te! A csőből most is zuhog a dolog! És mi ez a ricsaj? Ezek buliznak! Zabálnak, piálnak, használják a klotyót. Mi van, megjött az adóm, vagy privatizáltak valamit? Megjött az Uniós pénz? Hát ezek nagyon jól vannak! Na, még a rókabőrt is kidobták… Itt folyik. Nem számít, hogy dől a zagy, ezek még emelik a tétet! Ahá! Társasjáték: kicsi a rakás, tegyél rá bőven! Esznek, isznak, a kupac, az meg egyre nagyobb. Már alig bírja a szivattyú!

Mi ez a hang? Elakadt! Állj, állj! Nem viszi a matériát, baj van! Na haver, most megtudod, miért van itt légzőkészülék, meg búvárruha… Műszaki hiba… Valamit felszedett a szűrő és nem bír vele. Ne parázz, én elintézem… Nem először leszek az anyagban… Öreg melós vagyok, van ebben tapasztalatom… Ha baj van, én merülök le. Ki más? Az elit biztosan nem… A hullámok csak engem érnek… Ilyen a végtermék természete.

A melósnak ez jut, meg az adófizetés. Ugyanis abból lehet előállítani ekkora kupacot. Mi megtermeljük, ők felzabálják. És hát az eredmény nekünk jut. Na mi van? Felismerted? Hát látod: ezért vagyunk szippantósok. És nem elit. Na, ide azzal a búvárruhával! Cigaretta-szünet vége, lemerülés! Ezt meg kell oldani, mert ha kiönt, lefelé folyik! Ott meg nem az elit van… Tehát életmentők lehetünk.

Pajtás, kotorászni kell az anyagban, mitől akadt el a szivattyú? Mi van a matériában? Megvan! Ez itt a rendőrség! A tűzoltók! Édes fiam, itt van az egész rendvédelem! A tanárok, orvosok, a teljes egészségügy. Közszolgálat. Na ez már dugulás! Mind a zagyban! Dobjuk ki őket! És a szivattyú mehet tovább! Mi ez? Adóreform… Nna… Uniós elvárások… Törvények, Alkotmány… Ezt mind kidobták? A budiba? Na mindegy, kiszórom valamennyit. Csak az számít: üzemeljen a pumpa!

Na látod: megvédtük a szivattyút. Mert szippantani csak szivattyúval lehet. Ők tojnak, te szippantod. Ez a rend.

Üzemel a pumpa, mennek a dolgok. Jön a kupac, mi visszük, fizetjük. Jó a nagy lakoma… Nagy a cső, melyen jön az anyag… Nagy a bevétel, ahonnan táplálkoznak… Arányos itt minden. Persze, az is igaz, hogy az anyagot csak lefelé lehet vinni, mert csak arra vezet út… Tehát fenn mulatnak, az anyag meg lefelé megy… Csak az zavar, hogy az előbb felnéztem és újabb adag jött a szememre. Belesz@rtak a pofámba! Hát a cső a hibás, nem?

Na szóval látod, kistáska, a dolog olajozottan megy, szállítjuk el innen a matériát. Ők termelik, mi fizetjük, elvisszük. Még a gép javítása is a mi dolgunk. De ha nem gondozzuk, mi merülünk le.

Várj csak! Itt komoly baj van! A szivattyú nem bírja! Itt valami nagy baj van! Lemerülés! Mi a fene ez? Hatalmas betontömb! Várjál, komám, kitapogatom ezt az akadályt… Hát itt büdös van, de az ujjaim működnek. Cakkos a széle… Trianoni szabás… Te öcsém, baj van! Ez itt Magyarország! De hiszen ez a mi hazánk! Az elit meg felette… Elvannak egymás között…

A pénz, az itt csapódik le, az emésztőgödörben, hiszen ha valamit felzabálunk, az kijön a másik nyíláson… Hát ezek érdekesen harcolnak egymással. Itt vagyok az emésztőgödörben és újabb adag jön.  Te, ezek tesznek az országra! Csak úgy ömlik!

Ördög László
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 07:38
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75