Kezdölap arrow FTSZ arrow Hangtár arrow Egy sebész éjszakája
Egy sebész éjszakája
2007. October 18.

(Ördög László írása)

 Hideg van itt a mûtõben. Inkább átnézek a pihenõbe, iszom egy forró kávét. Ez az ügyelet néha az agyamra megy, nem történik semmi, máskor meg állandó a rohanás. De legalább most az erkélyen elszívhatok egy cigit. Ki tudja, meddig tehetem még ezt? A jövõ hónapban talán állásom se lesz… Lassan ott tartunk, hogy ha egy beteget behívnak, elvárják, hogy hozzon magával szikét, sebészt, vesét, kórházat és fizesse ki az egészet elõre. Reform! Inkább megnézem a híreket…

Image 

Ez a bemondó egészen jó csaj! Hmmm… Atyaúristen! Itt jön egy politikus! Nesze neked libidó! Most már mindegy, hallgassuk, mivel vakítanak ma? Azt mondja az elit, hogy a politikus minõségi munkáját jól meg kell fizetni. Növekvõ munkanélküliség, hatalmas államadósság, vagy hiány, vagy mi az istencsapása, hát ez tényleg minõségi munka!

Ha én hibát követek el, lecsuknak, ha õk, végkielégítést kapnak. Tavaly azt mondták, hogy ne mozogjunk, mert hullámzik, no de a minisztereknek jókora fizetésemelést adtak. Ha erre a teljesítményre ekkora emelés jár, mi lesz, ha véletlenül jobban mennek a dolgok? Kipakolják Svájc aranykészletét? Itt még törlõkendõ sincs, ott meg emelnek? No meg az elitnek elit kórháza van. Valami dübörög… Na nem a gazdaság, hanem a beteghordók. Futás, beteget hoztak!

Nézzük: eszméletlen, jól öltözött úriember, gyönyörû óra, ápolt kéz, haj, gõgös arc, ez nem az utca embere. Egy banketten lett rosszul, simán összeesett. (Bankett: ingyen kaja a mások pénzén) Ez bizony VALAKI!

Megvizsgálom, mit kell tenni? Rendkívül kemény koponya, pupilla nincs, helyén dollárjel. Arcon szokatlanul vastag bõr. Teste furcsán hajlékony. Azonnali röntgen! Bõre nyirkos, szürke, kellemetlen tapintású, fertõzésre utal. Vérvétel, tenyésztés, sürgõs eredményt kérek! A bõrfelületen kitapintható dudorok. Dermatológushoz! A szájon erõs elváltozás: hatalmas bõrkeményedés! Ismeretlen tünet. Edzett nyelv. Fül, orr, gégész. A vizsgálatok után vigyék a mûtõbe, készítsék elõ a beavatkozásra, az eredmények bármikor jöhetnek!

Ilyen tünet-együttest nem láttam még, mi ez, valami UFO? Nagyon kell vigyázni, mert az ilyennek csak a haját kócolom össze, máris jönnek az ügyvédei!

Gégész szakvéleménye: a szájon található bõrkeményedés arra utal, hogy a sérült hivatásszerûen szájmunkából él. Ezt nem értem… Ki ez, Ciceró?

Laboreredmény: a vérben antitestek mutathatók ki. Erõs paragrafus allergia. A joggal szemben szinte végtelen ellenálló képesség.

Dermatológus: az arc vastag bõre az igazsággal szemben kifejtett védekezõ reakció eredménye. Rendkívül szilárd, éghetetlen. A dudorok miatt apró bemetszést ejtett a bõrgyógyász, a bõr alatt vastag pénzréteg található. Ki lehet ez?

Röntgen eredmény: hajlékony csontozat, gerinc nincs! De így nem élhet ember!

Várjunk csak! Az egyemen a professzorom azt mondta, hogy diagnózist csak az eredmények együttes vizsgálatával szabad alkotni.
Vastag, nem éghetõ arcbõr… Tovább, tovább! Dumából él, ilyen sok van. „Dollár” tekintet, bõre alatt pénz, meleg, meleg! Gerinchiány, ez arra utal, hogy ígéreteit nem tartja meg. Hát ezért vastag a bõre! Paragrafusallergia: a jog megkerülése… Megvan! Ez POLITIKUS! Vigyék innen!

Ördög László
FTSZ
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 23:34
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75