Kezdölap arrow FTSZ arrow VT Határozatai arrow Nyugdíj-reform, tûzoltó szemmel (2)
Nyugdíj-reform, tûzoltó szemmel (2)
2007. June 17.

(Ördög László írása)

Az elõzõ részben írtam arról, hogy törvénymódosítást kezdeményeznek a nyugdíjak ügyében. De mirõl is beszélek? Itt nagyon vigyázni kell egy olyan pincérnek, mint én vagyok. A vendégnek mindig igaza van, ameddig fizet. Ha rosszul írom fel a dolgokat, jön az APEH, fogyasztóvédelem, kivégzõosztag. ÁNTSZ jön és kiciánoznak, mint a férgeket. Hát kell ez nekem? Úgyhogy: „idézni csak szépen, ahogy a csiga megy a réten.”
 

Image

(Fotó: www.sulinet.hu)

Lássuk: A kormány olyan törvénymódosítást készít elõ, amely szerint a nyugdíjjogosult hivatásos állományúak dönthetnének, hogy a nyugdíjba vonulásukkor aktuális, vagy a 2006. decemberi feltételek mellett vonulnak-e nyugdíjba. Errõl Gyurcsány Ferenc kormányfõ beszélt, amikor hétfõn beiktatta Bencze József új országos rendõrfõkapitányt Budapesten. 

Itt csak annyi a probléma, hogy a nyugdíjjogosultságot megszerzettekrõl beszél. Vagyis, akinek nincs meg a huszonöt éve, mehet kapálni. Ha meg megvan valakinek, az meg úgy dönt, ahogy akar. Még szép! Ha már megvan a törvényes, megszolgált jog, örüljenek annak, hogy eddig is maradt, annak ellenére, hogy a politikának csak a munkája kellett. Az is hiánynak tûnik, hogy nem tudható, hogy kirõl is beszél? Mert például a hivatásos állományban nincsenek benne a tûzoltók a munkaidõ tekintetében. Ez annyit tesz, hogy több hivatásos állomány van. Vagy nem létezik jogegyenlõség? Nahát, ez lehetséges?

Nézzük tovább: Hozzátette: azt gondolja, ez az új szabály egyaránt figyelembe veszi a testület érdekét és a nyugdíjhoz közeledõ, vagy nyugdíjjogosult testületi tagok érdekét. 

No, ez szép! Ennyi mindent figyelembe venni már-már természetfeletti erõket feltételez. Az csak apró szépséghiba, hogy a MEGSZERZETT JOGOKAT nem veszi észre. Ugyanis az a kezdõ tûzoltó, aki még nem rendelkezik nyugdíjjogosultsággal, az már elfogadta az Állam által felállított követelményrendszert, s nem utolsó sorban a jogokat is. Ha a követelmény kötelezõ, akkor a jogok is. Ezt hívják szerzõdésnek, melyet a tûzoltó és az Állam kötött. Egyoldalúan felrúgni ezt a megállapodást több mint ízléstelen. Már csak azért is, mert a kezdõ tûzoltó is kockáztatja az életét jogai BIZTOS tudatában. Õ is tett már.

Halló! Vendég úr! Ha a levest megette, fizetni kell! Olyan nincs, hogy zabálunk és nem fizetünk! Menjen az ingyenkonyhára az ilyen! Magához vágom a felmosófát!

Bizony, ilyen egyszerû a dolog a szerzett jogokkal is! Visszamenõleg nem változatjuk meg a leves árát, sem az étterem, sem a vendég részérõl! Étlap is van a világon!

Ha a nyugdíjrendszerünket meg akarják változtatni, ám legyen. De tegyék ezt tisztességgel. Tegyék úgy, hogy a megállapodás idõpontjától kezdve legyen tiszta az összes jogi feltétel. Tehát annak ne változzon, aki már tûzoltó, végül is fõzi már a levest. Az pedig, aki ezután vállalja ezt a hivatást, majd el fogja dönteni, hogy mennyire felel meg neki. LEGFELJEBB NEM MEGY A KONYHÁBA! Fõzzön más. Mondjuk a vendég, ha már ennyire a változó agyi történések korában van.

Ördög László
FTSZ
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 23:47
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75