Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Nyugdíj-reform, tűzoltó szemmel (2)
Nyugdíj-reform, tűzoltó szemmel (2)
2007. June 17.

(Ördög László írása)

Az előző részben írtam arról, hogy törvénymódosítást kezdeményeznek a nyugdíjak ügyében. De miről is beszélek? Itt nagyon vigyázni kell egy olyan pincérnek, mint én vagyok. A vendégnek mindig igaza van, ameddig fizet. Ha rosszul írom fel a dolgokat, jön az APEH, fogyasztóvédelem, kivégzőosztag. ÁNTSZ jön és kiciánoznak, mint a férgeket. Hát kell ez nekem? Úgyhogy: „idézni csak szépen, ahogy a csiga megy a réten.”
 

Image

(Fotó: www.sulinet.hu)

Lássuk: A kormány olyan törvénymódosítást készít elő, amely szerint a nyugdíjjogosult hivatásos állományúak dönthetnének, hogy a nyugdíjba vonulásukkor aktuális, vagy a 2006. decemberi feltételek mellett vonulnak-e nyugdíjba. Erről Gyurcsány Ferenc kormányfő beszélt, amikor hétfőn beiktatta Bencze József új országos rendőrfőkapitányt Budapesten. 

Itt csak annyi a probléma, hogy a nyugdíjjogosultságot megszerzettekről beszél. Vagyis, akinek nincs meg a huszonöt éve, mehet kapálni. Ha meg megvan valakinek, az meg úgy dönt, ahogy akar. Még szép! Ha már megvan a törvényes, megszolgált jog, örüljenek annak, hogy eddig is maradt, annak ellenére, hogy a politikának csak a munkája kellett. Az is hiánynak tűnik, hogy nem tudható, hogy kiről is beszél? Mert például a hivatásos állományban nincsenek benne a tűzoltók a munkaidő tekintetében. Ez annyit tesz, hogy több hivatásos állomány van. Vagy nem létezik jogegyenlőség? Nahát, ez lehetséges?

Nézzük tovább: Hozzátette: azt gondolja, ez az új szabály egyaránt figyelembe veszi a testület érdekét és a nyugdíjhoz közeledő, vagy nyugdíjjogosult testületi tagok érdekét. 

No, ez szép! Ennyi mindent figyelembe venni már-már természetfeletti erőket feltételez. Az csak apró szépséghiba, hogy a MEGSZERZETT JOGOKAT nem veszi észre. Ugyanis az a kezdő tűzoltó, aki még nem rendelkezik nyugdíjjogosultsággal, az már elfogadta az Állam által felállított követelményrendszert, s nem utolsó sorban a jogokat is. Ha a követelmény kötelező, akkor a jogok is. Ezt hívják szerződésnek, melyet a tűzoltó és az Állam kötött. Egyoldalúan felrúgni ezt a megállapodást több mint ízléstelen. Már csak azért is, mert a kezdő tűzoltó is kockáztatja az életét jogai BIZTOS tudatában. Ő is tett már.

Halló! Vendég úr! Ha a levest megette, fizetni kell! Olyan nincs, hogy zabálunk és nem fizetünk! Menjen az ingyenkonyhára az ilyen! Magához vágom a felmosófát!

Bizony, ilyen egyszerű a dolog a szerzett jogokkal is! Visszamenőleg nem változatjuk meg a leves árát, sem az étterem, sem a vendég részéről! Étlap is van a világon!

Ha a nyugdíjrendszerünket meg akarják változtatni, ám legyen. De tegyék ezt tisztességgel. Tegyék úgy, hogy a megállapodás időpontjától kezdve legyen tiszta az összes jogi feltétel. Tehát annak ne változzon, aki már tűzoltó, végül is főzi már a levest. Az pedig, aki ezután vállalja ezt a hivatást, majd el fogja dönteni, hogy mennyire felel meg neki. LEGFELJEBB NEM MEGY A KONYHÁBA! Főzzön más. Mondjuk a vendég, ha már ennyire a változó agyi történések korában van.

Ördög László
FTSZ
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 13:57
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75