Kezdölap arrow Hősi halottak arrow 2006 Műszaki E. Hírfigyelő arrow Szent Flórián szobor
Szent Flórián szobor
2007. April 30.
 [Forrás: OrientPress]
Krisztinavárosi Egyházközség Szent Flórián szobrot adományozott a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságnak, melyet ünnepélyes keretek közt Dr. Erdő Péter bíboros érsek úr áldott meg május 1-én délután az FTP Észak-budai Tűzoltási és Mentési Parancsnokság Közép-budai Tűzőrségének Kosciuszkó Tádé utcai laktanyájában.
A szobor adományozásának apropója, a hősi halált halt tűzoltó bajtársak tragédiája.
 
A szoboravató ünnepséget követően a Plébánián állófogadásra került sor. Az ünnepségen részt vett Danielisz Béla bűnmegelőzési tanácsnok, a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottságának elnöke, továbbá Dr.Tatár Attila tűzoltó altábornagy, az ÖTM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

A szobor adományozásának szándéka a hősi halált halt tűzoltó bajtársak tragédiája kapcsán fogalmazódott meg a Krisztinavárosi Egyházközség híveiben. Az adományozók nevében Kálmán Antal káplán úr úgy fogalmazott: 'a tragédia emlékére, és a munkába menők védelmére.'
A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság és Vigassy Mihály plébános úr, a Havas Boldog Asszony Plébánia vezetője által közösen szervezett szoboravató ünnepséget megelőzően, Erdő Péter bíboros érsek úr 15.00 órakor misét celebrált a Havas Boldog Asszony Templomban.
 
[Forrás: OrientPress] 
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 09:00
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75