Kezdölap
Hírszolgáltatás, vagy önigazolás?
2007. April 21.
Vallási, vallástörténeti, filozófiai kérdésekkel, vagy akár a politikai „izmusokkal” nehéz vitatkozni, ellenük érvelni. Elsõsorban azért, mert ezek a témakörök több évtizedes, vagy akár több évezredes múltra tekintenek vissza. Tehát a vitában nyomban felmerül egyfajta „tekintélyelv”.

Ha pedig magában az elvben találunk disszonanciát, a végsõ érv: „Meg vagyon írva!”. Tehát az írott szónak hatalma van, de felelõssége nincs. Nehéz is lenne például Pál apostolt kritizálni, ugyanis nem tud felelni. Különben is: „Meg vagyon írva!”.

A nagy gondolkodók köré egész irodalomtörténet (is) szövõdött. Kik voltak õk? A teljesség igénye nélkül: Jézus, Buddha, Mohamed, Marx, Engels, Lenin, vagy akár Mao Ce-tung, Manitu, Tollaskígyó. Tevékenységük kis csodákkal, tettekkel, hírekkel kezdõdött és mivé váltak… A világtörténelem alakítói lettek. Életük azért volt küzdelmes, mert alulról kezdték.
 
Nos, mai, gyarló világunkban is születnek ilyen kultúrhéroszok, csak észre kell venni õket. Átalakítják életünket, szervezeteinket. Küzdenek. Nézzünk egy gyöngyszemet az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság honlapjáról:


Gázvezetéket vágott át egy munkagép

Budajenõ, 2007. április 10.
Egy 60 milliméteres gázvezetéket vágott át egy munkagép a délutáni órákban Budajenõ belterületén. A helyszínre a fõvárosi Polgári Védelem Veszély Felderítõ Szolgálata vonult ki, akik védõ sugárral vették körül a szivárgást, míg a gázmûvek szakemberei a helyszínre érkeznek. A környéket 50 méteres körzetben lezárták a lakóházak miatt.


Kilakoltatásról nincs hír.


Igen, így kezdõdik az OKF-izmus. Kis hírekkel, anekdotákkal. Hogy mivé fejlõdik? Nem tudom… De arra azért már volt kísérlet, hogy a „Tûzoltó” fogalmat eltöröljék, mint a Jézus-hívõk a római erkölcsöket. Bizony, annyira erkölcstelenek vagyunk, hogy nem csak a tûzoltóra, hanem a munkájára sincs szükség. Még a védõsugárnál sem. „Meg vagyon írva!”

Ország tûzoltói figyelem! Arra a kis idõre, ami még hátra van, át kell alakítani a taktikát! Ha erõink kevésnek bizonyulnak, segítséget kell kérni a Polgári Védelemtõl, vagy az OKF egyéb, nagy erõkkel rendelkezõ egységeitõl. Nem szégyen beismerni: alkalmatlanok vagyunk, az idõ eljárt felettünk, a védõsugár nélkülünk is él. A hírekben meg van írva: a káreseteket az OKF számolja fel.

A Fõigazgató úr szerint a katasztrófavédelem kb. 9000 fõbõl áll, ebbõl kb. 8000 fõ a tûzoltó. Ebbõl és az elvégzett munkából látszik: a vízfej mi vagyunk!


Ördög László
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 13:59
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75