Kezdölap arrow TÚLÓRAPÉNZ arrow Létszámbõvítés
Létszámbõvítés
2007. February 07.

Létszámbõvítéssel csökkentik a tûzoltók heti munkaidejét 

www.hvg.hu


Megkezdõdött annak az 500 tûzoltónak a pályaalkalmassági orvosi vizsgálata, akik négy hónapos kiképzésüket követõen július elsején szolgálatba állnak; a létszámbõvítéssel csökkentik a tûzoltók heti munkaidejét.

 Tatár Attila altábornagy közölte: a kormány 2005-ben döntött úgy, hogy az európai uniós elõírásokkal harmonizálva, három éven belül évente két órával csökkenti a tûzoltók munkaidejét, így a heti 54 óráról jövõ év végére 48 órára csökkenhet a szolgálati idõ.
 

Image

Az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság vezetõje hozzátette: erre az évre a költségvetés 1 milliárd 930 millió forintot biztosít a tûzoltók munkaidejének csökkentésére, és ebbõl fedezik a tavalyi második félév, valamint az idei év elsõ felére esedékes túlórák pénzbeli megváltását.

Nem vagyunk jogászok, de meg kell vizsgálni, hogy mennyi a munka-, a készenléti- és a pihenõidõ, mert egy szolgálati napnak nem minden részét tekintik munkaidõnek - mondta Tatár Attila.

Dobson Tibor, az OKF szóvivõje korábban elmondta, hogy a polgári védelemmel együtt a katasztrófavédelem létszáma mintegy kilencezer fõ, ebbõl nyolcezer hivatásos tûzoltó. Az elmúlt több mint tíz évben nem volt jelentõs létszámnövelés a tûzoltóságoknál, miközben a munkájuk megduplázódott. 2000-2001-ben 130 státust, tavaly csak 40-et kaptak a parancsnokságok.

www.hvg.hu

Eredeti cikk:

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 22:36
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75