Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Fejenkét másfél millióért perelnek a tûzoltók
Fejenkét másfél millióért perelnek a tûzoltók
2006. December 27.

WWW.INFORADIO.HU

Seres Gerda

Az orvosok után a tûzoltók is pert indítottak a rövidebb munkaidõ érdekében. Azt szeretnék, ha az uniós szabályoknak megfelelõen heti 40 órában állapítanák meg a kötelezõ munkaidejüket.

 

 Image
 
Régóta szorgalmazzuk, hogy a heti munkaidõnk 40 óra legyen, az uniós normáknak megfelelõen - mondta el az InfoRádióban a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezetének elnöke. Kajca Zoltán hozzátette: úgy érzik, hogy rájuk is érvényes az európai uniós jogszabály.

A tûzoltók jelenleg heti 52 órát dolgoznak. A kormány ezt 48 órára szeretné csökkenteni.

Kajca Zoltán elmondta: a tûzoltók hajlandóak lennének többet dolgozni, egészen addig, amíg a létszámfejlesztést nem tudják végrehajtani. Szerinte ezt három éven belül meg lehet oldani.

"Fizessék ki a túlmunkát!"

A tûzoltók továbbra is azt kérik, hogy a 40 óra feletti részt fizessék meg túlmuknkaként - jelentette ki a szakszervezeti elnök. Megjegyezte: jelen pillanatban a 40 óra feletti részt sem pénzben, sem szabadidõben nem ellentételezik.

2004. május 1-ig visszamenõlegesen szeretnénk megkapni ezt a pénzt - jelentette ki Kajca Zoltán. Ez fejenként közel másfél millió forintot jelent, a 6500 fõs állományt figyelembe véve pedig majdnem 10 milliárdot.

A szakszervezeti vezetõ elmondta: a törvények szerint elõször a munkáltatót kell perelniük, majd az illetékes polgármesterti hivatalt, végül a munkaügyi bíróságra tudják vinni az ügyet. Ez a folyamat most indult el.

WWW.INFORADIO.HU
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 04:09
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75