Kezdölap arrow Hírek arrow FTSZ Hírek arrow Nyílt levél
Nyílt levél
2006. September 06.

Nyílt levél
a Magyar Köztársaság Miniszterelnökének 


2006. augusztus 9-én kelt híradások szerint:

Miniszterelnöki távirat a tűzoltók családjának:


„Nagy ára volt a Műegyetemen történt balesetnek – három emberélet megmentéséért három ember elvesztésével kellett fizetni. Az ehhez fogható súlyos tragédiák emlékeztetnek mindannyiunkat arra, hogy élnek és dolgoznak köztünk olyan ismeretlen, hétköznapi hősök, akik azt választották hivatásul, hogy a testi épségük, vagy akár az életük árán is megvédjenek minket, a szeretteinket, a vagyonunkat. Önzetlenségük, bátorságuk és szolidaritásuk példa a köztársaság minden polgára számára. A három fiatal tűzoltó halálával pótolhatatlan veszteség érte a hozzátartozókat, a barátokat és minden magyar tűzoltót. Fájdalmukban az egész ország osztozik.”

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Tisztelt Miniszterelnök úr!

A tűzoltótársadalom aktív tagjaként elszoruló szívvel olvastam az Ön táviratát. Hát mégis lenne, aki törődik a tűzoltókkal? Aki érti, mit jelent másokért élni, szolgálni? Aki tudja, mit jelent az áldozatvállalás, a kockázat, az önfeláldozás az Alkotmány szellemében, tekintet nélkül a politikai hovatartozásra, vallásra, etnikai származásra? Új nap kelt a hazai közszolgálat egén? A Közszolgálat, melyre oly sok ember teszi az életét, mégis nyújthat megbecsülést?

Sajnos, a valóság erre nemleges választ ad!

Az új kormány hivatalba lépése óta még nem volt érdekegyeztetés a tűzoltókkal.
A nyelvpótlék eltörlése azokat sújtja, akik nap, mint nap találkoznak külföldi állampolgárokkal, segítenek nekik, vagy akár mentik őket. Rendőrök, határőrök, pénzügyőrök, vagy akár a tűzoltók. A gépjárművezetői pótlék eltörlése szintén jövedelemkieséssel jár. A bértábla befagyasztása reálbér csökkenést okoz, miközben az inflációt nem mi termeltük. Mi csak életet, vagyont mentettünk. Erre esküdtünk és mi betartjuk az eskünket. MI SZOLGÁLUNK! Vagy nem ezt kellene tennünk?

Immáron hatodik éve nem kapják meg a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságok azt az összeget, amely a FENNTARTÁSHOZ (nem a fejlesztéshez!) szükséges. A Békásmegyeren felépült laktanya építését a Fővárosi Önkormányzat fizette ki, pedig ez is Állami feladat. A Műegyetemen bekövetkezett tragédia miatt az önkormányzat ismét újabb összeget ajánlott fel, mozgásérzékelők beszerzésére. A laktanyáink állapota folyamatosan romlik, ahol javítani lehet, ott koldulásból szerzünk pénzt.

Az Államszervezet kivonult a felszerelések vásárlásából is, a gondok megoldását az önkormányzatokra és a biztosítótársaságokra hagyva. A Magyar tűzoltók munkaideje a legmagasabb a régióban és persze az országban. A magasabb óraszám ellenére másodállást kell vállalni, hogy a családjaink meg tudjanak élni. Ez olyan magasfokú elhasználódáshoz vezet, hogy nyugdíjas vonulós tűzoltót elvétve látni. De ezt a problémát távlatilag megoldja a nyugdíj korhatár emelése.

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Az állampolgárok védelme nem állami feladat? Az államot, az állampolgárokat védők védelme nem állami feladat? Vagy csak az önfeláldozásra várnak? Nem gondolja, hogy ez kölcsönös kellene hogy legyen? Mit tesz a politika a VÉGREHAJTÓK ügyében?
Milyen az az államszervezet, amelyik csak az áldozatot várja el, ellenszolgáltatás nélkül? Szerencsére Magyarország nem ilyen ország, mert itt törvények rendelkeznek a polgárok védelméről. De betartják ezeket a törvényeket?

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Önt, aki a táviratot írta, az itt történtek mire emlékeztetik? Valóban, meghaltak olyan emberek, aki másokért éltek. De tudnia kell, hogy most is szolgálatban vannak olyanok, akik erre készek! Velük mi lesz? Ezeknek az embereknek élni kellene, hogy életet menthessenek!


Ma egy vonulós tűzoltó átlag havi illetménye kb. nettó 90.000 ft.

Ebből tudjuk, hogy ennyiért meg lehet halni!

De Miniszterelnök úr! Ennyiből meg lehet élni?

Mit tesznek Önök? Konkrétan, egyenesen?

Ördög László

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 02:28
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75