Kezdölap arrow Hõsi halottak arrow 2006 Mûszaki E. Hírfigyelõ arrow Végsõ búcsút Reppman Károlytól
Végsõ búcsút Reppman Károlytól
2006. August 12.

Image

www.origo.hu

Végsõ búcsút Reppman Károlytól

2006. augusztus 12. 19:28

Tûzoltói tiszteletadással vettek végsõ búcsút szombaton Reppman Károlytól, aki egyike annak a három tûzoltónak, akik a keddi, mûegyetemi lõtéren keletkezett tûz oltása közben vesztették életüket.

Reppmann Károly tûzoltó hadnagyot családján, barátain kívül az ország különbözõ pontjairól érkezett több száz bajtársa kísérte el utolsó útjára szombaton a váli római katolikus temetõben. A 24 éves tûzoltó két társával együtt a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pincéjében lévõ lõtéren kedd este keletkezett tûz oltása közben vesztette életét.

Ravatalánál lerótta kegyeletét Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter, a Fõvárosi Tûzoltó Parancsnokság, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság vezérkara, Bende Péter fõvárosi tûzoltó parancsnok is.

Image
 

Az egyházi gyászszertartáson tûzoltók alkottak díszõrséget, õk vigyázták a hadnagy koporsóját. Egyikük piros bársonypárnán az elhunyt tûzoltó sisakját tartotta.

A gyászmise után Benda Péter méltatta az elhunyt érdemeit, kiemelve, hogy a tûzeseteknél tanúsított szakmai magatartásáért, bátorságáért többször elismerésben részesült. Amikor a hadnagy koporsóját örök nyugalomra helyezték, a temetõben és országszerte máshol is megszólaltak a tûzoltószirénák.

(MTI)
 
 
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 01:29
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75