Kezdölap arrow Hõsi halottak arrow 2006 Mûszaki E. Hírfigyelõ arrow Ennek nem szabad megismétlõdnie
Ennek nem szabad megismétlõdnie
2006. August 10.

Image

www.hirszerzo.hu

"Elvesztettünk három fiatal kollégánkat, ennek nem szabad megismétlõdnie"
2006. augusztus 10. 11:01
 

Több órás helyszíni szemle kezdõdött a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pincéjében.
A helyszíni szemlét szerdán már megkezdték, de akkor azt félbe kellett szakítani, mert "nem voltak megfelelõek a körülmények" hozzá – tudatta Schõn Péter, a BRFK szóvivõje. A tûzoltók kiszellõztették a pincét, így az egy nappal korábban még komoly problémát okozó magas páratartalom és meleg csütörtökre már nem gátolta a rendõrök munkáját.

 

A Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem lõterének nem volt tûzoltási terve, mert nem tartozott a fokozottan tûzveszélyes vagy a tûzveszélyes kategóriába – mondta Bende Péter fõvárosi tûzoltóparancsnok csütörtökön az MTI-nek. Tatár Attila, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) vezetõje még kedd éjszaka két vizsgálóbizottságot hozott létre a lõtéren keletkezett tûz oltása során használt technikai eszközök és a tûzoltás szakszerûségének vizsgálatára.
Bende Péter fõvárosi tûzoltóparancsnok az egyik bizottság vezetõjeként azt ellenõrzi, hogy a Mûegyetemen az épület tûzvédelme megfelelõ volt-e, különös tekintettel az alagsori lõtér létesítésére, engedélyezésére és üzemeltetésére. Az OKF pedig a tûzoltás, a mentés végrehajtásának szakszerûségét, a parancsnoki tevékenységet, valamint a halálesetek, sérülések okait és körülményeit, illetve az állomány kiképzettségének, felkészültségének fokát is vizsgálja.
A tûzoltóparancsnok csütörtökön azt mondta az MTI-nek: "nem az eltussolás és nem az elkenés jegyében" hozták létre ezt a bizottságot. Elvesztettünk három fiatal kollégánkat, ennek nem szabad megismétlõdnie – tette hozzá.

Mint mondta, amint megvan a bizottság munkájának eredménye, sajtótájékoztatót tartanak.
A tûz kedden este fél tíz körül, a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épületének pincéjében lévõ lõtéren azt követõen keletkezett, hogy három fiatalember felügyelet mellett lõgyakorlatot tartott. A tûz kilenc órán át tartó oltása közben három tûzoltó életét vesztette, hét pedig füstmérgezést kapott.
 
(MTI)
 
 
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Jelenleg 1 vendég online
Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 15:58
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75