Kezdölap arrow Hõsi halottak arrow 2006 Mûszaki E. Hírfigyelõ arrow Tûz a BME-n: Nem tudni, hány ...
Tûz a BME-n: Nem tudni, hány ...
2006. August 09.

Image

www.hirszerzo.hu

Tûz a BME-n: Nem tudni, hány magyarországi egyetem mûködtet még lõteret
2006. augusztus 9. 10:08
 

Az épületek hasznosítása, bérbeadása az intézményi autonómia körébe tartozik.
Lezárták a budapesti mûszaki egyetem K épülete elõtti útszakaszt, az épület elõtti részt teljesen kiürítették, csak a tûzoltóság és a rendõrség gépjármûvei tartózkodhatnak ott. Az MTI tudósítója délelõtt kilenc órakor négy tûzoltóautót és két rendõrautót lát a helyszínen, ahol sok tûzoltáshoz használt hab borítja az úttestet. A tûzoltók az épületben dolgoznak.
 

A Mûegyetem pincéjében lévõ lõtéren éjszaka keletkezett tûz oltása közben három tûzoltó életét vesztette, további hét tûzoltót súlyos füstmérgezés miatt kórházba szállítottak. "Mivel az épületek hasznosítása, bérbeadása az intézményi autonómia körébe tartozik, az Oktatási és Kulturális Minisztériumnak nincsenek adatai arról, hány lõtér mûködik magyarországi egyetemeken, fõiskolákon – közölte a tárca felsõoktatási fõosztályának vezetõje az MTI érdeklõdésére.
"Nincsen áttekintésünk, mivel nincs bejelentési kötelezettség" – mondta Szövényi Zsolt, hozzátéve, a rendszerváltás elõtt sportcélokra alakítottak ki ilyeneket. Az MTI minisztériumi forrásból származó értesülése szerint a tárca várja az intézmény jelentését a történtekrõl és azok okairól; a helyszíni vizsgálatokban a tárca két szakembere is részt vesz.
 
(MTI)
 
 
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 12:09
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75