Kezdölap arrow Hõsi halottak arrow 2006 Mûszaki E. Hírfigyelõ arrow Tûz a Mûszaki Egyetemen: hárman meghaltak
Tûz a Mûszaki Egyetemen: hárman meghaltak

Image

www.hirszerzo.hu

2006. augusztus 9. 07:30

Feltehetõen felderítés közben eltévedt az átláthatatlan, sûrû füstben a három tûzoltó.

A légzõkészülékükben elfogyott a levegõ, már eszméletlenül hozták fel õket kollégáik – mondta Molnár Péter, a Fõvárosi Tûzoltó Parancsnokság szóvivõje újságíróknak a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pincéjében kedd este keletkezett tûzben történt halálesetek körülményeirõl.


 


Tájékoztatása szerint a tûz a mínusz 2. szinten, a föld alatti lõtéren keletkezett. Elmondása szerint egy labirintusrendszerrõl van szó, csigalépcsõn és folyosókon lehet megközelíteni a lõteret. Jelenleg óriási a hõterhelés, csak négykézláb lehet közlekedni. A tûzoltók légzõkészülékeiben 20-25 percre elegendõ levegõ van.

A szóvivõ közlése szerint elsõként két tûzoltóraj érkezett a helyszínre, egy civil segítségével elindultak a pincébe tömlõ alapvezetéket szerelni, majd a három tûzoltó felderítésre indult. Molnár Péter azt is elmondta, hogy három civil gyakorolt a lõtéren, és ekkor keletkezett a tûz. A lõterén gumifalak és szigetelõ anyagok égnek, az égés következtében mérgezõ gázok szabadulnak fel. Újabb felderítési és mentési csoport alakult, és próbálják megközelíteni a tûz fészkét. (MTI)
 
 
 
 
< Előző
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 08:39
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75