Kezdölap
BÉT Munkavállalói Oldal javaslatai
2020. April 18.

BÉT MUNKAVÁLLALÓI OLDAL

 

DR. PINTÉR SÁNDOR ÚR

BELÜGYMINISZTER, MINISZTERELNÖK- HELYETTES

BÉT Kormányzati Oldal Elnöke

 

Tisztelt Belügyminiszter Úr!

A BÉT Munkavállalói Oldal egységes állaspontja szerin a koronavírus járvány következtében kialakult vészhelyzet hatásának csökkentése érdekében nagyfokú összefogásra van szükség.

Egyetértünk azzal, hogy a vészhelyzet jelenlegi szakaszában a járvány kiterjedésének minimalizálása a legfontosabb feladat.

Véleményünk szerint a pandémiás helyzet szempontjából a kiemelten veszélyeztetett munkát végző rendvédelmi dolgozók egészségének védelme kiemelten fontos feladat.

A fertőzés veszélyének csökkentése, a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó valamennyi rendvédelmi szervezeti egység személyi állományának megóvása és a betegség terjedésének megakadályozása érdekében egységesen javasoljuk:

  1. Az érintett állomány részére a Hszt. 161. §. bevezetését.
  2. A Belügyminiszter irányítása alá tartozó valamennyi szervezet épületébe történő belépéskor kötelezővé tenni a testhőmérséklet mérést.
  3. A váltásos munkarendben dolgozók esetében úgy kerüljön megszervezésre a munkavégzés, hogy a váltáskor a csoportok ne kerüljenek egymással kapcsolatba.
  4. Egységesen, minden foglalkoztatási jogviszonyban álló munkavállaló és a velük egy háztartásban élő családtagjaik számára védőfelszerelések (maszkok, fertőtlenítő, kesztyű) biztosítása.
  5. Kerüljön megszervezésre, ahol lehetséges a home office-ban történő munkavégzés.
  6. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter által bejelentett SZÉP kártya juttatás összegének felemelése 200 ezerről 400 ezer forintra, vonatkozzon a rendvédelmi munkavállalókra is.

 

Tisztelt Miniszter Úr!

Meggyőződésünk, hogy javaslataink bevezetése, nagymértékben hozzájárulna, a koronavírus elleni küzdelem sikeréhez, a rendvédelmi állomány hadrafoghatóságának megtartásához.

Tájékoztatom, hogy az Önnek írt levelemet a szakszervezetek felteszik a honlapjukra.


Budapest, 2020. április 15.


Tisztelettel:

Powell Pál s. k.
BÉT Munkavállalói Oldal Elnöke

 


A nyilatkozat letölthető innen.

 
Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 08:29
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75