Kezdölap arrow FTSZ arrow K Ö Z L E M É N Y
K Ö Z L E M É N Y
2015. May 19.

K Ö Z L E M É N Y

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete és a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete megdöbbenéssel tapasztalta a hivatásos pótlék TŰZOLTÓKRA vonatkozó tervezett mértékét. A méltatlanul alacsony 75%-os pótlék nem tükrözi azt a felelősségteljes és önzetlen munkát, amit a TŰZOLTÓK nap mint nap az esküjükből fakadóa, ha kell az életük árán is végeznek.

Ennyi megbecsülés jár azoknak, akik évek óta a közvélemény szerint a leg megbízhatóbbak? Szerintünk nem!

Itt lett volna a lehetőség, hogy a Belügyminisztertől elismerést és megbecsülést kapjanak azok, akik az elmúlt időszakokban nem részesültek ezekből a javakból. El kell ismerni azt a többletmunkát (túlórát) amit évek óta kérünk a Belügyminisztérium vezetésétől. Miért pont nekünk TŰZOLTÓKNAK nem ismerik el a 40 óra felett végzett munkánkat? Évekig reménykedtünk abban, hogy majd egyszer lesz egy kormányzat, aki a TŰZOLTÓK munkáját elismerve partnerként tekint ránk!

Bíztunk abban a Dr. Bakondi Györgyben, aki a szervezetünk főigazgatója volt és az életpálya modell kormánybiztosa, hogy ismeri és tudja a mi gondjainkat, reménykedtünk, hogy a lobbi tevékenysége segítségével, kapcsolatai révén megoldást fog találni a bajainkra. Ma már látjuk, hogy ismét, sokadszorra csalódnunk kellett.

Senkit sem megbántva és nem a mások zsebében turkálva kérdezzük, a 650%-os (ami jelen pillanatban több mint egy vonulós TŰZOLTÓ havi keresete) pótlékot kapó kollégák mennyivel tesznek többet az asztalra, mint mi?

Nekünk nincs felkészülési időnk a káresetek felszámolásakor, nem tudjuk előre lemodellezni az eseményeket, hanem azonnali cselekvésre vagyunk kényszerítve! És most nem az irigység, hanem a nagyfokú csalódottság beszél belőlünk! Miért megint mi kérdezzük egymástól? De válaszolni nem tudunk, csak találgatni, de már azt sem érdemes! Ismért másodrangú állampolgárok lettünk, amit már sokszor átéltünk!

Az elmúlt évekbenmár a nevünket is megpróbálták elvenni, átírni, kiírni a köztudatból, hála Istenne, ez nem sikerült! Legalábbis nem teljesen!

Nekünk már csak a büszkeségünk és az önbecsülésünk maradt, ezt próbáljuk megőrizni a jövő TŰZOLTÓ nemzedékének!

A jelenlegi béremelési tervezettel tovább nyílik a "bérolló", ami még több viszályt, ellenérzést fog generálni a rendszeren belül. Tudjuk, éreztük és érezzük, hogy hatalmi erővel, megfélemlítéssel is lehet bizonyos célokat elérni! De mi TŰZOLTÓK mindig is a munkában, a hivatástudatban hittünk és hiszünk ez után is, ugyanis a tüzet el kell oltani, a mentést végre kell hajtani!

Hiszünk abban, hogy nem ez a végső stádiuma a tervezetnek, és jó lenne, ha egyszer, csak legalább most az egyszer nem kellene csalódnunk!

Bízván abban, hogy segélykiáltásunk meghallgatásra kerül, bízván a rendeletalkotók bölcs döntésében, várjuk a törvényvégrehajtási utasításainak számunkra kedvező alakulását.

 

Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete

Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete

 

Eredetiben elérhető itt: http://www.ftsz.hu/images/stories/hirek/2015_05_18_htfsz_ftsz_kozos_kozlemenye.pdf

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 07:47
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75