Kezdölap arrow FTSZ arrow Levelek arrow K Ö Z L E M É N Y
K Ö Z L E M É N Y
2015. May 19.

K Ö Z L E M É N Y

A Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete és a Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete megdöbbenéssel tapasztalta a hivatásos pótlék TÛZOLTÓKRA vonatkozó tervezett mértékét. A méltatlanul alacsony 75%-os pótlék nem tükrözi azt a felelõsségteljes és önzetlen munkát, amit a TÛZOLTÓK nap mint nap az esküjükbõl fakadóa, ha kell az életük árán is végeznek.

Ennyi megbecsülés jár azoknak, akik évek óta a közvélemény szerint a leg megbízhatóbbak? Szerintünk nem!

Itt lett volna a lehetõség, hogy a Belügyminisztertõl elismerést és megbecsülést kapjanak azok, akik az elmúlt idõszakokban nem részesültek ezekbõl a javakból. El kell ismerni azt a többletmunkát (túlórát) amit évek óta kérünk a Belügyminisztérium vezetésétõl. Miért pont nekünk TÛZOLTÓKNAK nem ismerik el a 40 óra felett végzett munkánkat? Évekig reménykedtünk abban, hogy majd egyszer lesz egy kormányzat, aki a TÛZOLTÓK munkáját elismerve partnerként tekint ránk!

Bíztunk abban a Dr. Bakondi Györgyben, aki a szervezetünk fõigazgatója volt és az életpálya modell kormánybiztosa, hogy ismeri és tudja a mi gondjainkat, reménykedtünk, hogy a lobbi tevékenysége segítségével, kapcsolatai révén megoldást fog találni a bajainkra. Ma már látjuk, hogy ismét, sokadszorra csalódnunk kellett.

Senkit sem megbántva és nem a mások zsebében turkálva kérdezzük, a 650%-os (ami jelen pillanatban több mint egy vonulós TÛZOLTÓ havi keresete) pótlékot kapó kollégák mennyivel tesznek többet az asztalra, mint mi?

Nekünk nincs felkészülési idõnk a káresetek felszámolásakor, nem tudjuk elõre lemodellezni az eseményeket, hanem azonnali cselekvésre vagyunk kényszerítve! És most nem az irigység, hanem a nagyfokú csalódottság beszél belõlünk! Miért megint mi kérdezzük egymástól? De válaszolni nem tudunk, csak találgatni, de már azt sem érdemes! Ismért másodrangú állampolgárok lettünk, amit már sokszor átéltünk!

Az elmúlt évekbenmár a nevünket is megpróbálták elvenni, átírni, kiírni a köztudatból, hála Istenne, ez nem sikerült! Legalábbis nem teljesen!

Nekünk már csak a büszkeségünk és az önbecsülésünk maradt, ezt próbáljuk megõrizni a jövõ TÛZOLTÓ nemzedékének!

A jelenlegi béremelési tervezettel tovább nyílik a "bérolló", ami még több viszályt, ellenérzést fog generálni a rendszeren belül. Tudjuk, éreztük és érezzük, hogy hatalmi erõvel, megfélemlítéssel is lehet bizonyos célokat elérni! De mi TÛZOLTÓK mindig is a munkában, a hivatástudatban hittünk és hiszünk ez után is, ugyanis a tüzet el kell oltani, a mentést végre kell hajtani!

Hiszünk abban, hogy nem ez a végsõ stádiuma a tervezetnek, és jó lenne, ha egyszer, csak legalább most az egyszer nem kellene csalódnunk!

Bízván abban, hogy segélykiáltásunk meghallgatásra kerül, bízván a rendeletalkotók bölcs döntésében, várjuk a törvényvégrehajtási utasításainak számunkra kedvezõ alakulását.

 

Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete

Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete

 

Eredetiben elérhetõ itt: http://www.ftsz.hu/images/stories/hirek/2015_05_18_htfsz_ftsz_kozos_kozlemenye.pdf

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 09:59
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75