Kezdölap arrow Hírek arrow SZÉF arrow Sajtóközlemény
Sajtóközlemény
2015. April 23.
A rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati viszonyáról szóló törvény-tervezet elfogadása a rendvédelmi szakszervezetek szerint súlyos csapás a magyar demokráciára.
A szakszervezetek javaslatai ellenére a Kormány továbbra is fenntartja a szolgálati törvényben az érdekképviseletek ellehetetlenítését szolgáló jogintézményeket, illetve a más munkavállalói szervezetekkel szemben súlyos diszkriminatív elemeket tartalmazó rendelkezéseket. A törvény nem garantálja a szociális párbeszéd intézményi, ágazati feltételeit sem, és tovább fokozza az ellehetetlenítést azzal, hogy a nemzetbiztonsági ágazatban megtiltja a rendszerváltás óta mûködõ érdekképviseletek tevékenységét.
Az összeférhetetlenségi szabályok között nemhogy nem tiszteli, hanem negatívan kezeli a szakszervezeti tisztség viselését, mintegy megbélyegezve azok viselõjét. Teszi ezt annak ellenére, hogy a kormánytisztviselõi kar esetében módosította és megszûntette a szakszervezeti tisztség viselésének összeférhetetlenségi szabályait.
A rendvédelmi szakszervezetek elkötelezettek Magyarország demokratikus berendezkedése mellett, a rend tisztelete és betartatása mellett fontosnak tartják a demokráciát, ezért szolidaritásukat fejezik ki a betiltott szakszervezetek tagjai és vezetõi mellett.
A rendvédelmi szakszervezetek közösen összefogva ezen döntések ellen – demokratikus berendezkedés minden hazai és nemzetközi jogorvoslati fórumát kihasználva – közösen fognak fellépni.
Hivatásos Tûzoltók
Független Szakszervezete
Salamon Lajos elnök sk.
Rendészeti és Közigazgatási
Dolgozók Szakszervezete
Vincze Tibor elnök sk.
Független Büntetés Végrehajtási
Szakszervezetek Országos Szövetsége
Kucsera Miklós fõtitkár sk.
Fõvárosi Tûzoltók Szakszervezete
Kiss József elnök sk.
Független Rendõr Szakszervezet
Pongó Géza fõtitkár sk.
Vám- és Pénzügyi Dolgozók
Szakszervezete
Holecz Gábor elnök sk.
 
Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 21:23
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75