Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow Vámos szakszervezet: a NAV-osok ragaszkodnak az életpálya-modell alkalmazásához
Vámos szakszervezet: a NAV-osok ragaszkodnak az életpálya-modell alkalmazásához
2015. February 03.
Budapest, 2015. február 1., vasárnap (MTI) – Különösen méltánytalannak tartja a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete, hogy a korábbi ígéretek ellenére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dolgozói kimaradnak a közszolgálati életpálya-modellbõl, a szakszervezet ezért Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult – közölte Holecz Gábor, a szakszervezet elnöke az MTI-vel vasárnap.
A szakszervezeti vezetõ emlékeztetett rá: a vonatkozó kormányhatározat egyértelmûen és kötelezõen rendelkezik arról, hogy a közszolgálati életpályamodellt a hivatásos jogviszonyban állókra meg kell alkotni.
Errõl szóltak az eddigi egyeztetések is – szögezte le Holecz Gábor, hozzátéve: Lázár János, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter is megerõsítette, hogy az életpálya-modell vonatkozni fog a NAV-dolgozókra is. Emellett Bakondi György, a közszolgálati életpálya kidolgozásának koordinációjáért felelõs miniszteri biztos is így nyilatkozott az Országos Közszolgálati Érdekegyeztetõ Tanács plenáris ülésén, ahogyan ezt az emlékeztetõ is tartalmazza.
Holecz Gábor, az MTI-nek elmondta: ugyanakkor a hvg.hu a héten arról írt, az új szolgálati törvény nem vonatkozik majd a NAV hivatásosaira, amit Bakondi György miniszteri biztos is megerõsített a portál kérdésére.
A szakszervezet elnöke hangsúlyozta: különösen méltánytalannak tartják, hogy egy hetilapból kell értesülniük arról, hogy a korábbi ígéretek ellenére kimaradnak a NAV dolgozói az életpálya modellbõl. A helyzet rendezése érdekében Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordultak, a szakszervezet elnöksége pedig válságülést tart, egyben megkezdték a demonstráció elõkészítését.
“A pénzügyõrök, de az egész NAV személyi állománya rendkívül elkeseredett, úgy érzik, a kormány megalázta, becsapta õket” – mondta Holecz Gábor.
Hozzátette, véleménye szerint különösen veszélyes a helyzet abban a pillanatban, amikor a NAV több ezer dolgozója bevetésre készen áll az új elektronikus közúti áruforgalom ellenõrzõ Rendszer (ekáer) bevezetése elõtt, ami rendkívüli fizikai és szellemi megterhelést jelent a személyi állomány számára.
“Elfogadhatatlan, hogy a NAV dolgozói kikerüljenek az életpálya-modellbõl és azért fogunk küzdeni, hogy a kormány határozatát végrehajtsák az azzal megbízottak” – jelentette ki Holecz Gábor.
 
 


Mai nap hatályos jogszabályok!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény szerint:
1. § (1)A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) államigazgatási és fegyveres rendvédelmi feladatokat is ellátó kormányhivatal.

A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény szerint:
1. § (1)3 E törvény hatálya a rendõrség, a hivatásos katasztrófavédelmi szerv, a büntetés-végrehajtási szervezet, az Országgyûlési Õrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok (e törvény alkalmazásában a továbbiakban együtt: fegyveres szervek) hivatásos állományú tagjainak szolgálati jogviszonyára (a továbbiakban: szolgálati viszony) és társadalombiztosítási ellátására terjed ki.

A közszolgálati életpályák összehangolásáról szóló 1207/2011. (VI. 28.) Korm. határozat
 
Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 01:17
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75