Kezdölap arrow Hírek arrow RÉF arrow Se életpálya, se béremelés
Se életpálya, se béremelés
2013. September 27.

BELÜGYMINISZTÉRIUM

Személyügyi Fõosztály

Dr. Modori László úr részére

foglalkoztatásért felelõs helyettes államtitkár

Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Budapest

 

Tárgy: A szakszervezetek kérésére a BÉT összehívása

 

Tisztelt Helyettes Államtitkár Úr!

Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztetõ Tanács (OKÉT) 2013. augusztus 30-ai plenáris ülésén a rendvédelmi területen foglalkoztatottakat reprezentáló szakszervezetek vezetõinek kifogására – miszerint a Belügyi Érdekegyeztetõ Tanács (BÉT) összehívására nem került sor – az alábbi tájékoztatást adom.

A szakszervezetek – Államtitkár Úr levele szerint – azért szorgalmazzák a BÉT megtartását, hogy tájékoztatást kapjanak a rendvédelmi életpályával, azon belül is különösen az elõmeneteli- és bérrendszer bevezetésével kapcsolatos kérdéseikre.

A belügyi tálca – a BÉT megállapodás szerint – a munkavállalói érdekképviseletek rendelkezésére bocsát minden olyan, a BM elõterjesztésében készülõ anyagot, amely az állomány élet- és munkakörülményeit érinti, így ezek véleményezése a szakszervezetek számára biztosított. Ezeken túlmenõen jelenleg nincs a minisztériumban elõkészítés alatt olyan szakmai tervezet, amely az életpálya modellel, illetve az érdekképviseletek által megjelölt tárgykörökben készült volna.

Megjegyezni kívánom, hogy korábban a BÉT munkavállalói oldala kinyilvánította, hogy a BÉT ülés megtartását belügyminiszter úr kötelezõ megjelenéséhez kívánják kötni, bár a BÉT megállapodás miniszter úr kötelezõ megjelenésére vonatkozó rendelkezést nem tartalmaz. Amennyiben a BÉT munkavállalói oldala hajlandó elállni ettõl az óhajától, úgy a BM bármikor kész a BÉT ülésének összehívására.

Jelen levelem tartalmáról a BÉT munkavállalói oldala egyidejû tájékoztatást kap.

 

Budapest, 2013. szeptember 24.

Tisztelettel:                            

Zsinka András

fõosztályvezetõ

Forrás: http://www.brdsz.hu/index.php/8-altalanos-hirek/557-se-eletpalya-se-beremeles

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 16:02
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75