Kezdölap arrow Hírek arrow SZÉF arrow Vita a tûzoltók árvizes elszámolásáról
Vita a tûzoltók árvizes elszámolásáról
2013. June 18.

Vita a tûzoltók árvizes elszámolásáról

Több mint 10-szer annyi pénzt szeretnének a védekezésben résztvevõk, mint amennyit ígérnek nekik.

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság tervei szerint a más településekre vezényelt tûzoltóknak bruttó 93 forintos készenléti díjat fizetnének a napi 6-8 órás munkaidõn túlra. A  Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) szerint azonban túlórát kellene számolni a munkaidõn kívüli napi 16-18 órára, hiszen, ez átvezénylésnek számít, mivel nem otthon vannak ilyenkor a tûzoltók - magyarázta a Hír24-nek Salamon Lajos, a HTFSZ elnöke. Szerinte a most túlórának számolt 1000-1200 forint is kevés lenne, azt még meg kellene toldani 20 százalékkal.

Salamon Lajos elmondta, hogy a jövõ héten egyeztetnek a rendvédelmi szervek többi szakszervezetével, és várhatóan egységes elszámolást kérnek majd az osrszágos katasztrófavédelmi igazgatóságtól.

Salamon Lajos azt is elmondta, hogy  csütörtökön tesztelték az új tûzoltóruhákat. Az eredményekrõl azonban addig nem szeretne beszélni, amíg a katasztrófavédelmi vezetõk nem hozzák nyilvánosságra a hivatalos értékelést. Ha azonban az a tájékoztatás nem lenne korrekt, akkor a szakszervezet felemeli majd a szavát. - tette hozzá.

Forrás: http://www.hir24.hu/belfold/2013/06/14/vita-a-tuzoltok-arvizes-elszamolasarol/

 

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 03:51
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75