Kezdölap
Az FKI igazgatójának újabb kínos  de ezúttal sem túl valós magyarázkodása
2012. June 19.
2012. június 15-én a nyomtatott illetve elektronikus Népszabadság egy cikket közölt a Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) közgyûlési tagjainak megválasztása körül kialakult háborús helyzetrõl.
A cikkben megszólal Varga Ferenc ezredes, FKI igazgató is a június 4-én közzétett, majd másnap kapkodva és kínosan kimagyarázni próbált körlevelével kapcsolatban. Bár ne tette volna...
Varga ezredes ugyanis a fentebb megjelölt cikkben immáron sokadszor ferdíti el a tényeket – érdekes módon véletlenül ismét pont úgy, hogy az a szakszervezetek számára kedvezõtlen képet alkosson és ezen át alkalmas legyen az állomány megtévesztésére. Varga ezredes a Népszabadság megkeresésére az alábbiakat fogalmazza:
A kevésbé „konfrontatív” stílust szorgalmazó kijelentésével kapcsolatban azzal érvelt, hogy veszélyesnek tartja az állomány állandó tüzelését és hergelését, helyette szakmai érveket és tárgyalási hajlandóságot tart célravezetõbbnek. Varga ezredes emlékeztetett, hogy a tûzoltók korábbi demonstrációin a szakszervezetek a parancsnoki tiltás ellenére is arra kérték az állomány tagjait, hogy szolgálati védõruhában jelenjenek meg a tüntetéseken. A igazgató szerint õ csak az ehhez hasonlatos érdekvédelmi magatartás visszásságára utalt a levélben.
Varga ezredes sokadszorra adja tanúbizonyságát, hogy vagy a memóriájával akadnak nagyobb problémák, vagy nemes egyszerûséggel egy sajátos univerzumban él. Ahol a történések a bizonyítható tények ellenére teljesen más képet öltenek mint azt mi, logikusan, józan paraszti ésszel gondolkozó földi halandók látjuk.
A tények ugyanis a következõek:
2011. áprilisában, a demonstrációkra készülve a szakszervezetek hivatalosan is megkeresték Varga ezredes urat a megmozdulásokon való részvétel, konkrétan és pontosan az egyenruha viseléssel kapcsolatban. Ezredes úr április 14-én kelt levelében ezt a lehetõséget nem engedélyezte a tagságok számára. Ezredes úr levelét mi itt a saját honlapunkon tagságunk számára nyilvánosságra is hoztuk!
A május 6-án tartandó újabb megmozdulásokkal kapcsolatban ismételten kértük ezredes urat, hogy döntését felülvizsgálni szíveskedjék. Ezredes úr május 5-én kelt levelében elõzõ döntését az egyenruha és védõruha viselésérõl továbbra is fenntartotta. Ezt a válaszlevelét még aznap, a tervezett demonstráció elõtti napon szintén közöltük!
2011. szeptember 25-én, a négy nappal késõbbre tervezett újabb demonstráción való részvétellel kapcsolatban közzétett felhívásunkban a szervezõk kérésére külön ki is emeltük, hogy azon a megjelenés szigorúan civil öltözetben történjen!
Kiss József, az FTSZ elnöke szeptember 27-én a honlapunkon szintén közzétett, a tagságunkhoz írt levelében az üggyel kapcsolatos ombudsmani jelentésre figyelemmel a levele elején és végén külön kiemelve még fel is hívta a tagság figyelmét:
„...meghirdetett határozatlan idejû tiltakozó akciósorozaton megjelenõ bajtársaink a védõfelszereléseiket és bontóbaltáikat hagyják a laktanyákban, a kapocspárkulcsokat pedig tegyék az elõbbiek mellé.”
Ezek tehát a tények.

Ezzel szemben az FTSZ vezetõsége és tagjai hiába kutakodnak emlékezetükben és az interneten, még csak nyomát sem leltük annak, hogy bárhol bármilyen formában a demonstrációkon való részvétellel kapcsolatban Varga ezredest idézve:
„...a parancsnoki tiltás ellenére is arra kérték az állomány tagjait, hogy szolgálati védõruhában jelenjenek meg a tüntetéseken.”
Viszont ha már az internetes kutakodásnál tartottunk, a szakszervezetünk honlapján találtunk Varga ezredestõl egy másik levelet is, ami hasonlóan az eddig taglaltakkal homlokegyenest ellentmond a mostani nyilatkozatának.
Az FTSZ internetes oldalán közzétettük Varga Ferenc ezredes FKI igazgató, dr. Pintér Sándor belügyminiszter megbízásából szakszervezetünkhöz írt ezen levelét is. Idézzünk most belõle:
„Az országos katasztrófavédelmi szakmai koncepcióval, a tûzoltó laktanyák, a gépjármûvek számával, diszlokációjával megfogalmazott felvetéseivel kapcsolatban arról tájékoztatom, hogy álláspontunk nem változott. Tekintettel arra, hogy – jogállása, illetve törvényben rögzített feladata szerint – a Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete kompetenciáját a felvetett szakmai kérdések meghaladják, azokra érdemben reagálni nem kívánok.”
Vagyis Varga Ferenc ezredes FKI igazgató, aki a Népszabadság kérdéseire június 15-én már azt reagálta, hogy „szakmai érveket és tárgyalási hajlandóságot tart célravezetõbbnek.” március 24-én még szakszervezetünket nem tartotta kompetensnek ugyanezen tárgykörben.
Azért ez sem semmi véleményváltozás kevesebb mint 3 hónap alatt!
Ezredes úr!
Végezetül nem mintha bármi értelme vagy foganatja lenne, de engedjen meg részünkrõl egy – a tapasztalatokra figyelemmel merõben költõi – jó szándékú tanácsot!
Ne állítson valótlanságokat a sajtóban, ne próbálja a tényeket kénye-kedve szerint elferdíteni!
Mi semmiképpen sem szeretnénk, ha folt esne ezredes úr karrierjén...
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 10:20
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75