Kezdölap arrow MRK arrow MRK választások  az FKI igazgatója szerint
MRK választások  az FKI igazgatója szerint
2012. June 04.

14:03-kor a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján egy hír jelent meg a ma kezdődő Magyar Rendvédelmi Kar választásával kapcsolatban.

Varaga Ferenc tü. ezredes, FKI igazgató állomány részére írt, a választással kapcsolatban közzétett levele az FKI oldalán a hírhez csatolva elérhető.

(Ha netán a technika ördöge miatt elérhetetlenné válna, mi elmentettük számotokra. Innen elérhető.

Ezredes Úr az állománynak szóló levelében az alábbiakat fogalmazza:

„A vonatkozó jogszabály értelmében a katasztrófavédelmi szervek állományának tagjai automatikusan az MRK tagjaivá válnak, a szakszervezetek érdekvédelmi szerepe pedig megszűnik.”

Szakszervezetünk vezetősége nem igazán érti, hogy egy FKI igazgató hogyan tanúsíthat ilyen fokú hozzá nem értést ezen üggyel kapcsolatban!

Igazgató Úr „A vonatkozó jogszabály értelmében...” kifejezése ugyanis nyilvánvalóan az 1996. évi XLIII. törvényre (Hszt.) vonatkozik – lévén ezen kívül egyetlen jogszabály sem tartalmazza az MRK taggá válást.

Varga Ferenc tű. ezredes Úr számára idéznénk is a törvényből (Hszt.):

IV/A. Fejezet

33. § (2) a) szakszervezet olyan érdekképviseleti szerv, amelynek elsődleges célja a hivatásos állomány tagjai szolgálati viszonyával kapcsolatos érdekeinek előmozdítása és megvédése,

34/A. § (1) A fegyveres szervnél a szolgálati viszonnyal összefüggő érdekegyeztetésben a fegyveres szerv kijelölt képviselője és a szakszervezet választott tisztségviselője vesz részt.

(6) A szakszervezet joga, hogy a hivatásos állomány tagjait a fegyveres szervvel vagy annak érdekképviseleti szervezetével szemben a szolgálati viszonyt érintő körben, anyagi, szociális, valamint élet- és munkakörülményeiket érintő jogaikkal és kötelezettségeikkel kapcsolatban képviselje.

(7) A szakszervezet jogosult a tagját - meghatalmazás alapján - szolgálati viszonyát érintő ügyben, valamint gazdasági- és szociális érdekeinek védelme céljából bíróság, hatóság és egyéb szervek előtt képviselni.

Varga Ferenc tű. ezredes, FKI igazgató Hszt. ismeretei messzemenően hiányosak lehetnek, lásd például honlapunkon, Hódos Béla esetét (Szakszervezeti jogok értelmezése 2012. április).

Hogy Varga Ferenc tű. ezredes FKI igazgatóként most már nyíltan valótlanságokat írogat, azon lassan meglepődni sem tudunk.

De, hogy az FKI egész vezetésében nem akad valaki aki szólna neki erről – nos az már a számunkra kellemetlen...

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 18:25
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75