Kezdölap arrow MRK arrow MRK választások  az FKI igazgatója szerint
MRK választások  az FKI igazgatója szerint
2012. June 04.

14:03-kor a Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján egy hír jelent meg a ma kezdõdõ Magyar Rendvédelmi Kar választásával kapcsolatban.

Varaga Ferenc tü. ezredes, FKI igazgató állomány részére írt, a választással kapcsolatban közzétett levele az FKI oldalán a hírhez csatolva elérhetõ.

(Ha netán a technika ördöge miatt elérhetetlenné válna, mi elmentettük számotokra. Innen elérhetõ.

Ezredes Úr az állománynak szóló levelében az alábbiakat fogalmazza:

„A vonatkozó jogszabály értelmében a katasztrófavédelmi szervek állományának tagjai automatikusan az MRK tagjaivá válnak, a szakszervezetek érdekvédelmi szerepe pedig megszûnik.”

Szakszervezetünk vezetõsége nem igazán érti, hogy egy FKI igazgató hogyan tanúsíthat ilyen fokú hozzá nem értést ezen üggyel kapcsolatban!

Igazgató Úr „A vonatkozó jogszabály értelmében...” kifejezése ugyanis nyilvánvalóan az 1996. évi XLIII. törvényre (Hszt.) vonatkozik – lévén ezen kívül egyetlen jogszabály sem tartalmazza az MRK taggá válást.

Varga Ferenc tû. ezredes Úr számára idéznénk is a törvénybõl (Hszt.):

IV/A. Fejezet

33. § (2) a) szakszervezet olyan érdekképviseleti szerv, amelynek elsõdleges célja a hivatásos állomány tagjai szolgálati viszonyával kapcsolatos érdekeinek elõmozdítása és megvédése,

34/A. § (1) A fegyveres szervnél a szolgálati viszonnyal összefüggõ érdekegyeztetésben a fegyveres szerv kijelölt képviselõje és a szakszervezet választott tisztségviselõje vesz részt.

(6) A szakszervezet joga, hogy a hivatásos állomány tagjait a fegyveres szervvel vagy annak érdekképviseleti szervezetével szemben a szolgálati viszonyt érintõ körben, anyagi, szociális, valamint élet- és munkakörülményeiket érintõ jogaikkal és kötelezettségeikkel kapcsolatban képviselje.

(7) A szakszervezet jogosult a tagját - meghatalmazás alapján - szolgálati viszonyát érintõ ügyben, valamint gazdasági- és szociális érdekeinek védelme céljából bíróság, hatóság és egyéb szervek elõtt képviselni.

Varga Ferenc tû. ezredes, FKI igazgató Hszt. ismeretei messzemenõen hiányosak lehetnek, lásd például honlapunkon, Hódos Béla esetét (Szakszervezeti jogok értelmezése 2012. április).

Hogy Varga Ferenc tû. ezredes FKI igazgatóként most már nyíltan valótlanságokat írogat, azon lassan meglepõdni sem tudunk.

De, hogy az FKI egész vezetésében nem akad valaki aki szólna neki errõl – nos az már a számunkra kellemetlen...

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 16:10
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75