Kezdölap
Voltak-e következmények?
2012. April 16.

Írásbeli választ igénylõ kérdés!

Dr. Kövér László

az Országgyûlés elnöke részére


Tisztelt Elnök Úr!


A Házszabály 91. § alapján kérdést kívánok benyújtani dr. Pintér Sándor belügyminiszterhez

„Voltak-e következmények?”

címmel, amelyre a választ írásban kérem.


Tisztelt Miniszter Úr !

 

Az érintett tûzoltók Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatósághoz benyújtott panasza szerint a paksi tûzoltóságon számos esetben történtek olyan események, amik felvetik annak gyanúját, hogy a parancsnok visszaélt elöljárói hatalmával. A panaszok egy részét 2011 októberében még a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság vizsgálata is megalapozottnak találta, és fegyelmi eljárást kezdeményezett a parancsnokkal szemben. Ennek ellenére értesüléseink a fegyelmi vétségeknek nem lett valódi következménye, a felelõsségre-vonás elmaradt.

Kérdezem tisztelt Miniszter Urat, egyáltalán megindították-e a fegyelmi eljárást a hivatkozott vizsgálat megállapításai alapján? Ha igen, kérem, tájékoztasson az eljárás eredményérõl! Ha nem, tesz-e intézkedést annak érdekében, hogy a parancsnokok se szeghessék meg következmények nélkül a törvényeket és szolgálati kötelezettségeiket?

Várom megtisztelõ válaszát!

Budapest, 2012. március 8.


dr. Hangozó Tamás

országgyûlési képviselõ

Forrás: http://www.parlament.hu/irom39/06272/06272.pdf


 

BELÜGYMINISZTÉRIUM

Dr. Pintér Sándor

miniszter

BM/4201/2012

Válasz dr. Harangozó Tamás (MSZP)

K/6272. számú „Voltak-e

következmények?” címen benyújtott

kérdésére

Dr. Harangozó Tamás úr részére

országgyûlési képviselõ


Budapest

Széchenyi rakpart 19.


Tisztelt Képviselõ Úr!

A Házszabály 91. §-a alapján „Voltak-e következmények?” címen hozzám intézett, K/6272. számú, írásbeli választ igénylõ kérdésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom.

A Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete tett bejelentést Paks Város Önkormányzata Hivatásos Önkormányzati Tûzoltósága parancsnokával szemben. A bejelentésben foglaltak kivizsgálása megtörtént, melynek eredményeként a parancsnokkal szemben fegyelmi eljárás került lefolytatásra.

A fegyelmi eljárással kapcsolatban az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben, valamint a belügyminiszter irányítása alatt álló fegyveres szervek hivatásos állományú tagjai Fegyelmi Szabályzatáról szóló 11/2006. (III.14.) BM rendeletben foglaltakra tekintettel nem áll módunkban további információt adni.

Az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság a tudomására jutott jogsértésekkel és vísszaélésekkel szemben a vonatkozó jogszabályok messzemenõ betartásával jár el, és a fegyelmi felelõsség bebizonyosodása esetén a jogkövetkezmény sem marad el.

Budapest, 2012 . március 21.


Üdvözlettel:

Dr. Pintér Sándor

Forrás: http://www.parlament.hu/irom39/06272/06272-0001.pdf

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 19:54
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1137
Linkek: 75