Kezdölap arrow FTSZ arrow Levelek arrow Varga Ferenc tű. ezredes válaszlevele
Varga Ferenc tű. ezredes válaszlevele
2012. March 26.

Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Igazgató


Szám: 246-2/2012/HUM

Tárgy: válasz nyílt levélre


Kiss József Úr

Elnök


Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete


BudapestTisztelt Elnök Úr!

Magyarország Belügyminisztere Dr. Pintér Sándor úr megbízásából, a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezetének elnökeként 2012. március 23-án a Lánglovagok internetes portálon megjelentetett nyílt levelében megfogalmazottakkal kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetése folyamatosan biztosítja, hogy a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete a jogosultságait az 1996. évi XLIII. számú törvény előírásai alapján gyakorolni tudja.

Az igazgatóságon 2012. március 22-én lebonyolított személyzeti beszélgetéseken minden esetben biztosított volt az érdekképviselet részvétele, amennyiben azt a munkavállaló kérte. Köszönöm, hogy öt esetben részt vettek a személyzeti beszélgetés lefolytatásában.

Célunk az volt, hogy a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok közreműködésével minden hivatásos állományú dolgozónk részére álláslehetőséget biztosítsunk. Ennek eredményeként valamennyi érintettnek beosztást tudtunk felajánlani, sőt számos kollégánk a lakóhelyéhez a jelenleginél közelebb kapott állást.

A levelében említett negatív példának szánt beosztási ajánlatok értékelésénél nem vették figyelembe azt a tényt, hogy az igazgatóság személyi állományának több mint 60%-a jelenleg is más államigazgatási területről jár szolgálatba. Közülük többen 120-150 km-t meghaladó távolságról, és az új lehetőség – sok esetben – lakóhelyükhöz közelebb van.

Az országos katasztrófavédelmi szakmai koncepcióval, a tűzoltó laktanyák, a gépjárművek számával, diszlokációjával megfogalmazott felvetéseivel kapcsolatban arról tájékoztatom, hogy álláspontunk nem változott. Tekintettel arra, hogy – jogállása, illetve törvényben rögzített feladata szerint – a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete kompetenciáját a felvetett szakmai kérdések meghaladják, azokra érdemben reagálni nem kívánok.


Tisztelt Elnök Úr!

Továbbra is kérem a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete együttműködését a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság átszervezésének akadálymentes lebonyolításában.


Budapest, 2012. március 24.


Tisztelettel:


Varga Ferenc tű. ezredes

igazgató


Eredetiben elérhető itt:

http://www.ftsz.hu/images/stories/level/20120324vargavalasz1.jpg

http://www.ftsz.hu/images/stories/level/20120324vargavalasz2.jpg

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 01:16
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75