Új kollektív szerzõdés
2012. February 06.
Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Igazgató


Tárgy: Új kollektív szerzõdés készítése

Kiss József
Elnök Úr
részére


Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete

Budapest
Dologház u. 1.
1081

Tisztelt Elnök Úr!

Figyelemmel a fegyveres szerveknél mûködõ szakszervezeteket és a katasztrófavédelem rendszerét érintõ - 1012 áprilistól szervezeti átalakításokban is megnyilvánuló - jogszabályi változásokra, a Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (a továbbiakban: FKI) az eredetileg a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság és a Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete (a továbbiakban: FTSZ) által megkötött kollektív szerzõdést új megállapodással kívánja felváltani.

Az 1999-ben készült kollektív szerzõdés tartalmát tekintve elavult, módosítására - amelyet a gazdasági és jogszabályi környezet változásai indokoltak volna - nem került sor. Erre a tényre, valamint a fentiekben megemlített változásokra hivatkozva szükségessé vált a közalkalmazotti jogviszonyból adódó munkáltatói/munkavállalói jogokat és kötelezettségeket, illetõleg a szerzõdõ felek kapcsolatrendszerét meghatározó új kollektív szerzõdés megkötése. AZ együttmûködésünket alapvetõen és érdemben befolyásoló változások túlmutatnak egy szerzõdésmódosítás keretein, ezért új megállapodás megkötését javasolom.

Az új kollektív szerzõdés elõkészítési munkálatait megkezdtük, amelyek során a szükséges egyeztetéseket mind az FTSZ, mind a Közalkalmazotti Tanács képviselõivel lefolytatjuk.

Budapest, 2012. január 25.

Tisztelettel:                                          

Varga Ferenc tû. ezredes
igazgató         

 
< Előző
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 09:58
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75