Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Új kollektív szerződés
Új kollektív szerződés
2012. February 06.
Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Igazgató


Tárgy: Új kollektív szerződés készítése

Kiss József
Elnök Úr
részére


Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete

Budapest
Dologház u. 1.
1081

Tisztelt Elnök Úr!

Figyelemmel a fegyveres szerveknél működő szakszervezeteket és a katasztrófavédelem rendszerét érintő - 1012 áprilistól szervezeti átalakításokban is megnyilvánuló - jogszabályi változásokra, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (a továbbiakban: FKI) az eredetileg a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság és a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete (a továbbiakban: FTSZ) által megkötött kollektív szerződést új megállapodással kívánja felváltani.

Az 1999-ben készült kollektív szerződés tartalmát tekintve elavult, módosítására - amelyet a gazdasági és jogszabályi környezet változásai indokoltak volna - nem került sor. Erre a tényre, valamint a fentiekben megemlített változásokra hivatkozva szükségessé vált a közalkalmazotti jogviszonyból adódó munkáltatói/munkavállalói jogokat és kötelezettségeket, illetőleg a szerződő felek kapcsolatrendszerét meghatározó új kollektív szerződés megkötése. AZ együttműködésünket alapvetően és érdemben befolyásoló változások túlmutatnak egy szerződésmódosítás keretein, ezért új megállapodás megkötését javasolom.

Az új kollektív szerződés előkészítési munkálatait megkezdtük, amelyek során a szükséges egyeztetéseket mind az FTSZ, mind a Közalkalmazotti Tanács képviselőivel lefolytatjuk.

Budapest, 2012. január 25.

Tisztelettel:                                          

Varga Ferenc tű. ezredes
igazgató         

 
< Előző
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 07:13
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75