Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow A Fidesz fél és bosszút áll a rendvédelmi szakszervezeteken?
A Fidesz fél és bosszút áll a rendvédelmi szakszervezeteken?
2011. November 30.

A Fidesz fél és bosszút áll a rendvédelmi szakszervezeteken?

Az LMP szerint a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény módosítása egyértelmûen a rendvédelmiek megfélemlítésére, megalázására és alávetésére szolgál - áll az ellenzéki párt vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében.

"A kormány fél és így áll bosszút a tavaszi demonstrációk miatt" - fogalmaznak.

Kifogásolják, hogy a törvény módosításával létrejövõ Magyar Rendvédelmi Karba minden rendvédelmi dolgozónak kötelezõ lesz belépnie, a különbözõ rendvédelmi szakmák pedig nem kapnak arányos képviseletet. Ezzel párhuzamosan szinte az összes jogosítványt elveszik a mostani szakszervezetektõl, lényegében "kiherélik õket" - fogalmaz az LMP.

Az ellenzéki párt szerint szintén a rendvédelmiek alávetését szolgálja, hogy megfogalmazásuk szerint a "kifogástalan életvitel" vizsgálatánál - amivel már eddig is félelemben tartották az állományt - most már akár azt is vizsgálni lehetne, hogy melyik kocsmába, mikor és hogyan jár a rendõr.

Forrás: http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=495346&referer_id=friss

 



Keményen beszólt a Belügyminisztérium az LMP-nek

A Belügyminisztérium szerint az LMP vasárnapi közleményével bebizonyította, hogy nem érdeke a rendvédelmi szervek átlátható, a teljes állomány érdekeinek megfelelõ képviselet létrehozása.

Az LMP korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény módosítását egyértelmûen a rendvédelmiek megfélemlítésére, megalázására és alávetésére szolgáló javaslatnak tartják.

A Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára által aláírt, vasárnap esti közlemény hangsúlyozza: az ellenzéki párt véleményével "a politikailag manipulálható, részérdekeket képviselõ, elavult jelenlegi rendszer fenntartása mellett áll ki". Megjegyzik, hogy a törvényjavaslat például az orvosi, építész kamarai rendszerhez hasonlóan, hatékony, a szakma speciális lényegét megjelenítõ érdekvédelmi köztestület felállítását teszi lehetõvé.

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 16:25
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75