Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Ördög László írása
Ördög László írása
2011. November 30.
Vállalom!

A Parlament eltörölte a korkedvezményes, korengedményes nyugdíjak rendszerét. Illetve, ez az állítás nem teljesen igaz, ne legyünk szemérmesek: a Fidesz-KDNP alkotta kormány törölte el. Tehát e két párt tette ezt, csak a pontosság kedvéért. Jó állampolgárként most nem foglalkozom a szerzett jogokkal, a befizetett többletjáradékkal, ezt majd megteszik az azonnal induló perek során a jogászok.
Pár szót magamról: egészségügyi, fizikai alkalmatlanság miatt helyeztek nyugállományba, nyilvánvalóan okkal, mert nemcsak a BM, és katonai, hanem a civil orvosi bizottság is megállapította az 50%-os munkaképesség-csökkenést. Az okok: magas vérnyomás, erős gerinckopás, cukorbetegség. Ennek okai: a folyamatos stressz, a szélsőséges időjárási viszonyok között végzett szolgálat, életmentés lehetett. Állapotomban azóta további romlás következett be, az ízületi rendszerem erős kopása miatt, a járóképességem időjárás-függő lett. Egy tűzoltónál, aki több mint húsz évet töltött emberek életének, és vagyonának mentésével, ez nem ritka. A ritkább az, ha egy vonulós tűzoltó megéri a civil nyugdíj-korhatárt.
A Magyar munkaerő-piac jelenlegi helyzetében az elhelyezkedés az egészséges munkavállalóknak is nehéz, olykor lehetetlen. Így, ötven éves kor felett, már nem sok esély van az elhelyezkedésre, fizikai korlátaimról nem is szólva. A kormány így akar visszavezetni a nem létező munkaerő-piacra. Eleinte azt hittem, hogy Kádár-huszár mivoltom miatt így akarnak fizikailag is megsemmisíteni, hiszen egy szép parlamenti beszéd meg is indokolta, hogy nincs helyem a civilizált világban. Ez nyilván így is van, ha már Répássy (Fidesz) képviselő úr így minősített. Ma már tudom: minden mentendő személytől pártigazolványt kellett volna kérnem. Mivel ezt nem tettem, Kádár-huszárrá váltam.
A töviről-hegyire, egyeztetés nélküli módosítgatásoknak, nyilatkozatoknak van azonban egy érdekes eleme, mely mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Ez pedig a szenior-állomány. Eszerint Kádár-huszár mivoltunk ellenére mégiscsak szükség van ránk, idősekre, rokkantakra, nem kell éhen halni, gondoskodnak rólunk. Adnak munkát! Már persze annak, aki alkalmas. S persze annak, aki megbízható. A Kádár-huszár megbízható? Akkor van bűnbocsánat a megbocsáthatatlan bűnre! Köszönöm szépen a becsületes, könyörületes nagyuraknak, instállom.
Az eredményes végrehajtás érdekében vannak is javaslataim: további fecskendőket kell a tűzoltás rendszerébe beállítani, a senior állomány részére. Ezek nem baj, ha régebbi típusok, azokat ismerjük is. Ezeken a járműveken természetesen csak az idősek szolgáljanak, s nem lesz nemzedéki ellentét. Létre kell hozni a riasztási rendszerben egy kiemelt adatbázist, melyben a Fidesz-KDNP valamennyi tagjának a lakcíme, családjaik lakcíme, vállalkozásaik, telephelyeik címe van. S mivel a senior állomány az életét köszönheti ezeknek az áldozatos munkát végző képviselőknek, kizárólag őket/minket kell riasztani ezekhez a káresetekhez.
A magam részéről múlhatatlan hálával gondolok rájuk, még az életem is kockáztatom értük, ha pillanatnyi állapotom megengedi. Ezzel nyilván így van a többi volt nyugállományú tűzoltó is, ezért kijelenthetem: hűséges, megbízható, munkabíró védelemre tettek szert kiváló képviselőik, hiszen megérdemlik. Tekintve, hogy az állománytábla még nem tükrözi a bejelentett változásokat, kérem a kormányt, hogy a fentieket vegye figyelembe a további intézkedéseknél. Hálám jeléül a fenti feltételekkel a szolgálatot vállalom.

Ördög László, bevállalós
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 07:21
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75