Kezdölap arrow DEMONSTRÁCIÓ arrow LIGA: elfogadhatatlan a tüntetés megtiltása
LIGA: elfogadhatatlan a tüntetés megtiltása
2011. September 16.

LIGA: elfogadhatatlan a tüntetés megtiltása

A LIGA Szakszervezetek szerint aggasztó és elfogadhatatlan a szakszervezeti demonstrációk megtiltása, ellenkezik az alapvető alkotmányos jogok szabad gyakorlásának elvével.

A Liga csütörtöki, a Szakszervezetek.hu-hoz eljuttatott közleménye szerint a belügyi kormányzat részéről már máskor is tapasztalhatóak voltak olyan intézkedések, amelyek közvetve akadályozták a rendvédelmi dolgozók demonstrációit, a tüntetők azonban türelmesek voltak.

Mint írták, a gyülekezés szabadsága nem korlátozható azzal az indokkal, hogy a demonstráció kényelmetlenséget okoz az állampolgároknak, hiszen „többi között éppen ez a békés tiltakozás célja". A kormányzat ezen retorika alapján a sztrájkokat már törvényi szinten ellehetetlenítette, és most a gyülekezési szabadságot is korlátozná - olvasható hírportálunkhoz elküldött  közleményben.

A LIGA felszólította a kormányt, hogy „legalább pártja saját múltjára tekintettel ne tegyen olyasmit, ami rossz emlékeket idéz a 25 évnél idősebbekben".

A szakszervezetek bíróságon támadják meg azt a rendőrségi határozatot, amely megtiltja a szeptember 29-től meghirdetett, D-Day elnevezéssel szerveződő tüntetéssorozatukat - jelentették be a megmozdulás szervezői csütörtöki sajtótájékoztatójukon, azt hangoztatva, hogy a rendőrség politikai nyomásra hozta meg döntését.

LIGA Szakszervezetek közleménye LETÖLTHETŐ ITT

Forrás: http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/4104--liga-elfogadhatatlan-a-tuentetes-megtiltasa

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 17:13
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75