Kezdölap arrow DEMONSTRÁCIÓ arrow A LIGA Szakszervezetek csatlakoztak a Parlament előtti tüntetéshez
A LIGA Szakszervezetek csatlakoztak a Parlament előtti tüntetéshez
2011. August 20.

A LIGA Szakszervezetek csatlakoztak a Parlament előtti tüntetéshez

A LIGA Szakszervezetek is ott lesz a Parlament előtti szeptember 12.-i tüntetésen, ha nem változnak a korábbi célok, annak ellenére, hogy Gaskó István a konföderáció elnöke is csak a sajtóból értesült a demonstrációról, hangzott el a Klubrádió ma reggeli adásában.

Ezt négy másik nagy szakszervezeti konföderáció, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) hirdette meg.

A fő irányok tekintetében egy a cél, a hat szakszervezeti konföderációval megegyező az új Munka Törvénykönyve tervezetéről azonosan vélekednek, - jelentette ki Gaskó a Klubrádióban .

Az, hogy szeptember 12-én ott leszünk-e a tüntetésen vagy sem, nem nagy titok, ha ugyanazok maradnak a követelések, akkor a „Liga sem tud a fenekén ülni" – fogalmazott Gaskó István, a LIGA szakszervezetek elnöke.

A szakszervezetek egymáshoz közel álló álláspontokat foglalnak el. Különösen a Munka Törvénykönyve - tervezet esetében, de a LIGA véleménye az, hogy a szakszervezetek súlyos hibákat követtek el az elmúlt években, mivel a magyar munkavállalók helyzete a legrosszabb Európában. Ahhoz, hogy visszaszerezzék a bizalmukat, be kell ismerniük ezeket a hibákat – vélte Gaskó István.

Forrás: http://szakszervezetek.hu/index.php/hirek/3763-a-liga-szakszervezetek-csatlakoztak-a-parlament-eltti-tuenteteshez

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 18:56
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75