Kezdölap arrow DEMONSTRÁCIÓ arrow Közmédiás demonstráció
Közmédiás demonstráció
2011. July 11.

Közmédiás demonstráció

A közmédiában zajló tömeges elbocsátások miatt és a közmédia rendszer szétrombolása ellen tiltakozva a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa demonstrációsorozatot kezd 2011. július 13-án 16.00 órától a Magyar Rádió Pollack Mihály téri épülete előtt.

Csatlakozásra hívunk minden magánszemélyt, valamint a munkavállalói jogok védelméért küzdő szakszervezetet, társadalmi szervezetet, civil mozgalmat!

Kérjük, a szerdán kezdődő tiltakozó demonstráción, és a következő napokban a közmédiában dolgozókkal vállalt szolidaritásukat egy szál virággal vagy egy mécses, gyertya meggyújtásával, és egy fehér szalag kitűzésével fejezzék ki!

A demonstráción nem lesznek beszédek. A némasággal jelezzük, hogy a közmédia elhallgatását célozzák az elbocsátások.

Tiltakozunk a közszolgálati médiarendszer átalakításnak nevezett felszámolása, tudatos szétrombolása ellen!

Tiltakozunk az ellen, hogy a Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelő Alapnak a Médiatanács elnöke Szalai Annamária által kinevezett vezérigazgatója, Böröcz István úgy dönthet minden negyedik, a közmédiában dolgozó ember elbocsátásáról, hogy mindenki előtt titkolja a cég üzleti tervét és új műsorstruktúráját. A január óta tovább nőttvezetőiállományés a többmilliós menedzserszerződésekkel foglalkoztatottak helyett elsősorban műsorkészítőket, évtizedes tapasztalatokkal rendelkező elismert szakembereket tesznek az utcára.

Tiltakozunk az MTVA embertelen, diszkriminatív eljárása, a munkavállalókat és a szakszervezeti vezetőket megfélemlítő módszerei ellen.

Tiltakozunk a közmédia rendszer átalakításnak nevezett szétrombolása, közszolgálat műsorok megszüntetése, alkotóműhelyek szétdúlása ellen!

Tiltakozunk amiatt, hogy a szakmai érvekkel alá nem támasztott leépítésnek nevezett tömeges elbocsátások során szándékosan aránytalanul nagy számban érintettek az ötven év feletti munkavállalók.

Tiltakozunk, hogy miközben négygyerekes családfenntartókat sem kímélnek továbbra is 50 nyugdíjast foglalkoztatnak, és átlag 800 ezer forintos jövedelemmel 44 embert vettek fel január óta főként vezető pozíciókba.

Tiltakozunk az ellen, hogy miközben senkit sem vontak még felelősségre az MTV több mint 10 milliárdos adósságáért, a Böröcz István szerint rendkívül előnytelen székházszerződésért, most részben változatlan, az adósságért felelős menedzsment dönt a kirúgásokról.

Követeljük az elbocsátásról szóló döntés visszavonását!

Követeljük az adósságokért felelős menedzsment elszámoltatását, a közpénzek hanyag kezelőinek felelősségre vonását!

Követeljük a dolgozókkal, szakszervezetekkel szembeni megfélemlítő módszerek felszámolását!

Követeljük az üzleti terv és új műsorstruktúra, jogutódlásról szóló megállapodás, menedzser szerződések, vezetői javadalmazások és a külső gyártási szerződések nyilvánosságra hozatalát!

Követeljük a hiteles, kiegyensúlyozott és pártatlan tájékoztatás biztosítását, a híreket manipulálók felelősségre vonását!

Követeljük a kamerákkal történő jogosulatlan és törvénysértő adatkezelés azonnali beszüntetését!

Követeljük a munkavállalók testi és lelki egészségét veszélyeztető munkakörülmények felszámolását, a munkavállalói jogok biztosítását a munkahelyeken!

Követeljük az egyenlő bér egyenlő munka alkotmányos alapelvét és törvényi kötelezettségét súlyosan sértő helyzet azonnali megoldását!

Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa

2011. július 10.

 

 


 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 19:59
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75