Kezdölap arrow DEMONSTRÁCIÓ arrow Közmédiás demonstráció
Közmédiás demonstráció
2011. July 11.

Közmédiás demonstráció

A közmédiában zajló tömeges elbocsátások miatt és a közmédia rendszer szétrombolása ellen tiltakozva a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa demonstrációsorozatot kezd 2011. július 13-án 16.00 órától a Magyar Rádió Pollack Mihály téri épülete elõtt.

Csatlakozásra hívunk minden magánszemélyt, valamint a munkavállalói jogok védelméért küzdõ szakszervezetet, társadalmi szervezetet, civil mozgalmat!

Kérjük, a szerdán kezdõdõ tiltakozó demonstráción, és a következõ napokban a közmédiában dolgozókkal vállalt szolidaritásukat egy szál virággal vagy egy mécses, gyertya meggyújtásával, és egy fehér szalag kitûzésével fejezzék ki!

A demonstráción nem lesznek beszédek. A némasággal jelezzük, hogy a közmédia elhallgatását célozzák az elbocsátások.

Tiltakozunk a közszolgálati médiarendszer átalakításnak nevezett felszámolása, tudatos szétrombolása ellen!

Tiltakozunk az ellen, hogy a Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelõ Alapnak a Médiatanács elnöke Szalai Annamária által kinevezett vezérigazgatója, Böröcz István úgy dönthet minden negyedik, a közmédiában dolgozó ember elbocsátásáról, hogy mindenki elõtt titkolja a cég üzleti tervét és új mûsorstruktúráját. A január óta tovább nõttvezetõiállományés a többmilliós menedzserszerzõdésekkel foglalkoztatottak helyett elsõsorban mûsorkészítõket, évtizedes tapasztalatokkal rendelkezõ elismert szakembereket tesznek az utcára.

Tiltakozunk az MTVA embertelen, diszkriminatív eljárása, a munkavállalókat és a szakszervezeti vezetõket megfélemlítõ módszerei ellen.

Tiltakozunk a közmédia rendszer átalakításnak nevezett szétrombolása, közszolgálat mûsorok megszüntetése, alkotómûhelyek szétdúlása ellen!

Tiltakozunk amiatt, hogy a szakmai érvekkel alá nem támasztott leépítésnek nevezett tömeges elbocsátások során szándékosan aránytalanul nagy számban érintettek az ötven év feletti munkavállalók.

Tiltakozunk, hogy miközben négygyerekes családfenntartókat sem kímélnek továbbra is 50 nyugdíjast foglalkoztatnak, és átlag 800 ezer forintos jövedelemmel 44 embert vettek fel január óta fõként vezetõ pozíciókba.

Tiltakozunk az ellen, hogy miközben senkit sem vontak még felelõsségre az MTV több mint 10 milliárdos adósságáért, a Böröcz István szerint rendkívül elõnytelen székházszerzõdésért, most részben változatlan, az adósságért felelõs menedzsment dönt a kirúgásokról.

Követeljük az elbocsátásról szóló döntés visszavonását!

Követeljük az adósságokért felelõs menedzsment elszámoltatását, a közpénzek hanyag kezelõinek felelõsségre vonását!

Követeljük a dolgozókkal, szakszervezetekkel szembeni megfélemlítõ módszerek felszámolását!

Követeljük az üzleti terv és új mûsorstruktúra, jogutódlásról szóló megállapodás, menedzser szerzõdések, vezetõi javadalmazások és a külsõ gyártási szerzõdések nyilvánosságra hozatalát!

Követeljük a hiteles, kiegyensúlyozott és pártatlan tájékoztatás biztosítását, a híreket manipulálók felelõsségre vonását!

Követeljük a kamerákkal történõ jogosulatlan és törvénysértõ adatkezelés azonnali beszüntetését!

Követeljük a munkavállalók testi és lelki egészségét veszélyeztetõ munkakörülmények felszámolását, a munkavállalói jogok biztosítását a munkahelyeken!

Követeljük az egyenlõ bér egyenlõ munka alkotmányos alapelvét és törvényi kötelezettségét súlyosan sértõ helyzet azonnali megoldását!

Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa

2011. július 10.

 

 


 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 11:46
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75