Kezdölap arrow DEMONSTRÁCIÓ arrow FELHÍVÁS KÖZÖS PERTÁRSASÁG ALAKÍTÁSÁRA!
FELHÍVÁS KÖZÖS PERTÁRSASÁG ALAKÍTÁSÁRA!
2011. July 05.

FELHÍVÁS KÖZÖS PERTÁRSASÁG ALAKÍTÁSÁRA!

2011. július 05. kedd, 12:29

TISZTELT AKTÍV, ÉS NYUGÁLLOMÁNYÚ FEGYVERES ÉS RENDVÉDELMI KOLLÉGÁINK!

Mint az köztudomású, a kormány a néhány hete elfogadott Alkotmánymódosítással összhangban olyan törvénymódosításra készül, amely megszüntetné a szolgálati nyugdíjrendszert, az 57 év alattiak szolgálati nyugdíját átneveznék jövedelempótló juttatásnak, elveszítve ezzel mindazt a védettséget és egyéb pluszjuttatást, amely a nyugdíjhoz kötõdik.

Véleményünk (és neves jogászok véleménye) szerint a tervezett módosítások olyan szerzett, alapjogokat érintenek, amelyek elvétele nemzetközi jogszabályokba ütközik. Sajnos ki kell mondani, miután a tervezett törvénymódosítást megelõzte az Alkotmány módosítása, így az Alkotmánybíróság az üggyel érdemben foglalkozni nem fog, mert õk csak azt vizsgálják, hogy az adott jogszabály megfelel-e az alkotmányosság feltételeinek. Marad a nemzetközi bíróság. Ahhoz viszont, hogy valaki nemzetközi bírósághoz fordulhasson, elõbb végig kell járnia a hazai bírósági utat. Vélelmezhetõ, hogy a hazai bíróságokon a pereket el fogjuk veszíteni. Az egész pereskedés - beleértve nemzetközi pereket is - jogerõs lezárásának várható ideje 2-5 év közé tehetõ. A pertársaságon belül három nagy csoportot kell megkülönböztetni (1. aktív és nincs rögzített nyugdíja, 2. aktív, és rögzített nyugdíjjal rendelkezik, 3. nyugállományú, és 57 év alatti).

Az elmúlt hetekben több kezdeményezés látott napvilágot pertársaságok alakítására. Mind a pernyerés esélyének növelése, mind költséghatékonyság szempontjából egységes pertársaság létrehozása a cél. Ne kövessük el ugyanazt a hibát, hogy megosztjuk erõinket, mint ahogy ez a szakszervezeteknél tapasztalható! Az elkövetkezendõ napokban azon leszünk, hogy a különféle kezdeményezések képviselõivel felvegyük a kapcsolatot és megpróbáljuk egységesíteni a pertársaságot. Várjuk a már megalakult pertársaságok, egyesületek képviselõinek jelentkezését a 06-1-237-0043 telefonszámon!

Ugyanakkor sokan vannak még, akik még egyetlen csoporthoz sem tartoznak, az õ csatlakozásukat várjuk a csatolt adatlap és kérdõív kitöltésével a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  címre e-mailben, vagy az FRDESZ irodán (1133. Budapest, Gogol u. 28) személyesen vagy postán! Rendvédelmi területen jártas, neves alkotmányjogász és csapata segíti a munkánkat!

Nem titkolt szándékunk, ha létrejön az egységes pertársaság, akkor a tagokat egy a ,,Hivatásunk Védelmében” létrejövõ közös egyesületbe szeretnénk tömöríteni.

Kérjük, csatlakozzatok minél többen, csak együtt, összefogva lehetünk erõsek! Terjesszétek felhívásunkat!

Budapest, 2011. július 4.

Kónya Péter FRDÉSZ elnök és Árok Kornél HTFSZ elnök

Adatlap és kérdõív innen tölthetõ le.

Forrás: http://htfsz.hu/hirarchivum/126-hirek-2011-julius/1091-felhivas-koezoes-pertarsasag-alakitasara

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 07:45
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75