Kezdölap arrow DEMONSTRÁCIÓ arrow FELHÍVÁS KÖZÖS PERTÁRSASÁG ALAKÍTÁSÁRA!
FELHÍVÁS KÖZÖS PERTÁRSASÁG ALAKÍTÁSÁRA!
2011. July 05.

FELHÍVÁS KÖZÖS PERTÁRSASÁG ALAKÍTÁSÁRA!

2011. július 05. kedd, 12:29

TISZTELT AKTÍV, ÉS NYUGÁLLOMÁNYÚ FEGYVERES ÉS RENDVÉDELMI KOLLÉGÁINK!

Mint az köztudomású, a kormány a néhány hete elfogadott Alkotmánymódosítással összhangban olyan törvénymódosításra készül, amely megszüntetné a szolgálati nyugdíjrendszert, az 57 év alattiak szolgálati nyugdíját átneveznék jövedelempótló juttatásnak, elveszítve ezzel mindazt a védettséget és egyéb pluszjuttatást, amely a nyugdíjhoz kötődik.

Véleményünk (és neves jogászok véleménye) szerint a tervezett módosítások olyan szerzett, alapjogokat érintenek, amelyek elvétele nemzetközi jogszabályokba ütközik. Sajnos ki kell mondani, miután a tervezett törvénymódosítást megelőzte az Alkotmány módosítása, így az Alkotmánybíróság az üggyel érdemben foglalkozni nem fog, mert ők csak azt vizsgálják, hogy az adott jogszabály megfelel-e az alkotmányosság feltételeinek. Marad a nemzetközi bíróság. Ahhoz viszont, hogy valaki nemzetközi bírósághoz fordulhasson, előbb végig kell járnia a hazai bírósági utat. Vélelmezhető, hogy a hazai bíróságokon a pereket el fogjuk veszíteni. Az egész pereskedés - beleértve nemzetközi pereket is - jogerős lezárásának várható ideje 2-5 év közé tehető. A pertársaságon belül három nagy csoportot kell megkülönböztetni (1. aktív és nincs rögzített nyugdíja, 2. aktív, és rögzített nyugdíjjal rendelkezik, 3. nyugállományú, és 57 év alatti).

Az elmúlt hetekben több kezdeményezés látott napvilágot pertársaságok alakítására. Mind a pernyerés esélyének növelése, mind költséghatékonyság szempontjából egységes pertársaság létrehozása a cél. Ne kövessük el ugyanazt a hibát, hogy megosztjuk erőinket, mint ahogy ez a szakszervezeteknél tapasztalható! Az elkövetkezendő napokban azon leszünk, hogy a különféle kezdeményezések képviselőivel felvegyük a kapcsolatot és megpróbáljuk egységesíteni a pertársaságot. Várjuk a már megalakult pertársaságok, egyesületek képviselőinek jelentkezését a 06-1-237-0043 telefonszámon!

Ugyanakkor sokan vannak még, akik még egyetlen csoporthoz sem tartoznak, az ő csatlakozásukat várjuk a csatolt adatlap és kérdőív kitöltésével a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  címre e-mailben, vagy az FRDESZ irodán (1133. Budapest, Gogol u. 28) személyesen vagy postán! Rendvédelmi területen jártas, neves alkotmányjogász és csapata segíti a munkánkat!

Nem titkolt szándékunk, ha létrejön az egységes pertársaság, akkor a tagokat egy a ,,Hivatásunk Védelmében” létrejövő közös egyesületbe szeretnénk tömöríteni.

Kérjük, csatlakozzatok minél többen, csak együtt, összefogva lehetünk erősek! Terjesszétek felhívásunkat!

Budapest, 2011. július 4.

Kónya Péter FRDÉSZ elnök és Árok Kornél HTFSZ elnök

Adatlap és kérdőív innen tölthető le.

Forrás: http://htfsz.hu/hirarchivum/126-hirek-2011-julius/1091-felhivas-koezoes-pertarsasag-alakitasara

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 17:23
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75