Kezdölap arrow Hírek arrow SZÉF arrow Jólétet, jó fizetést ígért Orbán a jövõ rendõreinek
Jólétet, jó fizetést ígért Orbán a jövõ rendõreinek
2011. July 03.

Jólétet, jó fizetést ígért Orbán a jövõ rendõreinek

Budapest – Emelkedõ fizetést és biztonságos idõs kort ígért a miniszterelnök a Rendõrtiszti Fõiskola tisztavatási ünnepségén a végzõsöknek, akiktõl világszínvonalú teljesítményt kért. Mint mondta: lesz tisztességes, kiszámítható, jólétet biztosító és emelkedõ fizetésük, elõmenetelük, tisztességes otthonuk, a legjobb iskolák lesznek elérhetõek a gyermekeik számára, és lesz biztonságos, nyugodt idõs koruk. Hiszi a piszi.

Orbán Viktor a budai várban tartott szombati rendezvényen a hallgatóknak azt mondta: “a hazánk megújításáért végzett munkában számítok önökre, sõt önökre az elsõk között számítok. Ha azt akarjuk, hogy hazánknak és a gyermekeinknek legyen jövõje, akkor mindannyiunknak világszínvonalú teljesítményt kell nyújtania; mindannyiunknak, tehát önöknek is”.

A végzõsök elõtt kijelentette: a kabinet a következõ években meg fogja adni a világszínvonalú munkához szükséges feltételeket. A képzést megkapták, lesz munkahelyük, lesz tisztességes, kiszámítható, jólétet biztosító és emelkedõ fizetésük, elõmenetelük, tisztességes otthonuk, a legjobb iskolák lesznek elérhetõek a gyermekeik számára, és lesz biztonságos, nyugodt idõs kor “a becsülettel végig dolgozott évtizedek után” – sorolta.

Orbán Viktor beszédében úgy fogalmazott, az egész ország számára megnyugtató érzés azt látni, hogy szép számmal vannak Magyarországon olyan fiatalok, akik készen állnak arra, hogy akár életük kockáztatásával is megfékezzék az áradó vizeket, az elszabadult tüzet és azokat az embereket, akik szembefordulva a becsületes emberek többségével “a bûn útjára sodródtak, és munka helyett mások tulajdonának elvételébõl akarnak megélni”. Megnyugtató érzés, hogy minden évben százával vállalkoznak fiatalok arra, hogy megvédjék a magyar emberek életét, és elhárítsák a fejük fölül a bajt – tette hozzá.

A miniszterelnök szerint ahhoz, hogy a Rendõrtiszti Fõiskola végzõsei – akiknek életútjához komoly reményeket fûznek – sikeresen viseljék a felelõsséget, jellem, bátorság, eltökéltség, valamint szilárdság kell, és “érzõ szív sem árt”.

A világ, benne Magyarország és benne az államélet minden korábbinál gyorsabban változik. Csak az marad talpon, “csak azzal tudunk együtt dolgozni”, aki képes haladni a változásokkal, képes kiváló teljesítményt nyújtani, és megérteni, mit vár tõle az ország és annak vezetõi – fejtette ki Orbán Viktor, aki emlékeztetett arra is, hogy a kormány megújítja a rendvédelmi képzést, létrejön ugyanis a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, ahol – mint mondta – csak a legjobbak, “a legtisztább fejûek” és a hivatásukért legtöbbet tenni kész emberek tanulhatnak és taníthatnak.

A kormányfõ szólt arról is, hogy jelentõs átalakulások zajlanak a világban: rendíthetetlennek tûnt országok és gazdaságok rendülnek meg, korábban a látókörünkbõl is kimaradt országok és gazdaságok felemelkednek; nemzetek és országok jutnak egy-két év alatt koldusbotra, és válnak képtelenné arra, hogy polgáraik számára biztos és biztató jövõt teremtsenek; országok vagyona úszik el, értékelõdik le, egész népeket fenyeget az adósok börtöne.

“A mi hazánkat is meglegyintette az összeomlás szele. A hitelekre, a kiváltságokra, spekulációra épülõ Magyarország és magyar élet megrendült, és végzete felé csúszott. A lovakat az utolsó pillanatban rántottuk vissza a szakadék szélérõl”. Magyarország visszatér a munka elsõdlegességéhez, azokhoz az értékekhez, amelyek “az önök szülei számára még olyan természetesek voltak, mint a levegõvétel” – mondta Orbán Viktor, kijelentve: a tévelygések kora lezárult.

A szombati tisztavatási ünnepségen a végzett 103 hallgató a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók elõtt tett esküt a Kapisztrán téren. Közülük 71-en a rendõrséghez, 8-an a büntetés-végrehajtáshoz, 7-en a katasztrófavédelemhez, 17-en pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz kerülnek.

2012. január 1-jétõl a Rendõrtiszti Fõiskolából létrejövõ Rendészettudományi Kar a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyik kara lesz.

Forrás: http://nepszava.com/2011/07/magyarorszag/joletet-jo-fizetest-igert-orban-a-leendo-rendoroknek.html

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 16:04
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75