Kezdölap arrow DEMONSTRÁCIÓ arrow Bohócforradalom - hírválogatás
Bohócforradalom - hírválogatás
2011. June 20.

Bohócforradalom

2011. június 16.

Hírválogatás

(a teljesség igénye nélkül)
2011. június 10. - 12:46
Érik a balhé: Óriástüntetés állhat fel a kormány ellen
Egyetlen, organikus óriás-tüntetéssé érhetnek össze a különböző szakszervezetek kormányellenes demonstrációi, miután a civil társadalom ráébred a helyzet komolyságára.
-----
2011. június 15.
Megpróbálják megpuccsolni a bohócforradalmat

Fokozott közbiztonsági ellenőrzést rendelt el az ország egész területére, a holnapi bohócforradalom idejére az országos rendőrfőkapitány a Független Rendőr Szakszervezet szerint. Pongó Géza a szakszervezet vezetője azt írja közleményében, hogy az intézkedés végrehajtása érdekében a szabadságon és betegállományban lévők kivételével a teljes hivatásos állományt berendelték szolgálatteljesítésre holnap reggel 7 órától június 17-én éjfélig.
-----
2011. június 15. - 08:19
Kell-e nekünk bármiről is egyeztetni?

A szakszervezetek bánják, a munkaadók véleménye megosztott arról, jó-e, hogy megszűnik az Országos Érdekegyeztető Tanács. Az OÉT-et és két másik egyeztető fórumot Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács váltja fel, ennek azonban nem lesznek kötelező érvényű döntései. A háromoldalú egyeztetések megszűnésével az általánosan elterjedt európai gyakorlathoz közelítünk, ráadásul a munkavállalók többsége eddig is kimaradt a kollektív béralkuból.
-----
2011. június 15. - 16:29
PDSZ: a kormány térjen vissza a tárgyalóasztalhoz

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szolidáris minden - a törvényesség kereteit betartó - érdekérvényesítő megmozdulással, elutasít mindenfajta erőszakot, és felszólítja a kormányt, hogy térjen vissza a tárgyalóasztalhoz.
-----
2011. június 15. - 16:45
A LIGA is sztrájkot hirdet június 29-re

Több szakszervezet mellett a LIGA Szakszervezetek is figyelmeztető sztrájkot hirdet június 29-re, - olvasható a konföderáció közleményében.
 
A konföderáció szerdán a Szakszervezetek.hu-val azt közölte, hogy a sztrájkban részt venni nem tudó szervezetek - például a rendvédelmi szervezetek, vagy a versenyszférában foglalkoztatottak- , a Független Rendőr Szakszervezet koordinálásában országszerte forgalomlassító félpályás útlezárásokat tartanak.
-----
2011. június 15. - 14:57
Nemzetközi érdeklődés a Bohócforradalom iránt!

Mai napon Árok Kornél és Kónya Péter a HIPA (Hungarian International Press Association) meghívására sajtó-reggelin vett részt Budapesten a Salimar étteremben.
-----
2011. június 15. - 17:28
Elégedetlenek ezreit várják a csütörtöki országos szakszervezeti tüntetéseken

Több ezer embert várnak az országos szakszervezeti tüntetésre csütörtökön; négy érdekképviselet 15 megyeszékhelyen autós figyelemfelhívó demonstrációt tart, négy megyeközpontban pedig tüntetések lesznek - közölték a szervezők.
 
Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) azt követeli a kormánytól, hogy azonnal kezdjen tárgyalásokat az érdekképviseletekkel a munka világát, a nyugdíjakat, és az oktatást érintő valamennyi kérdésben, még a döntések előtt.
-----
2011. június 15. - 18:53
A főkapitány elintézi, ne érjenek rá a rendőrök érdekeik védelmére

Fokozott közbiztonsági ellenőrzést rendelt el az ország egész területére, a holnapi "bohócforradalom" idejére az országos rendőrfőkapitány a Független Rendőr Szakszervezet szerint.
-----
2011. június 16.
Családtagjaikat küldik a rendőrök tüntetni
 
Tüntetések, demonstrációk napja lesz délutántól. Négy nagy szakszervezeti szövetség tart országos forgalomlassító akciót. A fővárosban és a megyeszékhelyeken is autókonvojok haladnak majd a forgalomban, és több városban lesznek tiltakozó gyűlések is. Budapesten a Hősök teréről délután 3-tól indul a menet az Andrássy úton át Budára, majd vissza. A demonstrációra vidékről is érkeznek "bohócforradalmárok" - tudta meg a helyszínen Fórizs Mátyás, a Klubrádió tudósítója.
-----
2011. június 16. - 06:27
Az Orbán korszak vége

Ma több szakszervezet, civil mozgalmak, egyesületek tiltakoznak az Orbán-kormány politikája ellen. Minden valószínűség szerint, ez már csak azért sem fogja megrettenteni a kiépülő, egyeduralomra törő rendszert, mert e szervezetek több csoportban, külön-külön szervezik a megmozdulásokat. Együtt talán nagyok, erősek, reménykeltőek lennének. Külön külön, főleg a Cinege utca magasából letekintve csak kicsiny, reménytelen próbálkozások. Ráadásul a nagyvilág felé még azt is bizonyítják, van itt kérem demokrácia, jogrend - még jól is jön ez a bölcs vezérnek.
-----
2011. június 16. - 08:13
Árok Kornél: nemcsak a rendvédelmiseknél pattan el a húr
 
A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke a mai "bohócforradalommal" kapcsolatban a Klubrádiónak elmondta: a rendőröket ugyan berendelték, de mindenki más tüntet.
-----
2011. június 16. - 8:22
Megbénulhat a főváros a szakszervezeti tüntetés és a "bohócforradalom" miatt
 
A munkavállalókat érintő negatív kormánydöntések miatt négy szakszervezeti konföderáció hirdetett csütörtök délutánra országos demonstrációt. Az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerint a budapesti autós vonulás nem fogja megbénítani a várost. Az országos demonstráció mellett a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíjának védelmében két szakszervezeti vezető magánemberként hirdetett "bohócforradalmat".
-----
2011. június 16. - 08:36
Gigatüntetés és Nagy Imre: mozgalmas napunk lesz
 
Négy szakszervezeti szövetség tart ma autós figyelemfelhívó demonstrációt 15 megyeszékhelyen, négy megyeközpontban pedig tüntetések lesznek. Országszerte megemlékeznek Nagy Imre és mártírtársai újratemetéséről is.
-----
2011. június 16. - 10:18
Fiatal vagyok és nyugdíjas
 
Hogy ne nézz teljesen hülyén, ha egy társaságban hozzá kellene szólnod. Hogy valaki fel merje tenni helyetted a legegyszerűbb kérdéseket. Hogy tudd, mi a téma. Ez itt a politikafóbok kiskátéja, az Index Szájbarágó.
-----
2011. június 16. - 10:41
Utasításra léptek ki a vezető szakszervezetisek?
 
A katasztrófavédelem mindhárom szakszervezetéből vezető beosztású szakmabeliek léptek ki szinte egyszerre. Bárdos Judit szerint központi utasítást kaptak.
-----
2011. június 16. - 14:03
"Várjuk a bohócügyi államtitkárt" - videók a kormányellenes tüntetésekről
 
Bohócsipkás és álarcos katonák, tűzoltók és rendőrök gyülekeznek az Alkotmány utcában, ahova déltől "bohócforradalomat" hirdetett két szakszervezeti vezető. Lesznek hordószónokok és szavazás, majd fáklyásmenet a Sándor-palotába. Csütörtökön délután négy szakszervezeti szövetség is utcára vonul, autós figyelemfelhívó demonstrációt tartanak tizenöt megyeszékhelyen, négy megyeközpontban pedig tüntetések lesznek. Helyszíni videóriportok a június 16-i kormányellenes tüntetésekről.
-----
2011. június 16. - 16:22
Bohóckormány ellen bohócforradalom
 
Budapest – Bár a kormány meglehetősen pitiáner és antidemokratikus módon nagy-hirtelen szolgálatra rendelte be a rendőröket, a bohóctüntetés mégsem marad el: a szolgálatban lévő rendőrök helyett családtagjaik, ismerőseik, barátaik vívják meg a bohócforradalmat.
-----
2011. június 16. - 16:24
Befejeződött a budapesti autós demonstráció

Az országos szakszervezeti demonstráció részeként befejeződött Budapesten az autós tiltakozó felvonulás; a szervezők közlése szerint mintegy 200 gépkocsi indult a Hősök teréről az Andrássy út felé.
-----
2011. június 16. - 16:57
Bohócforradalom - élő bejelentkezés a Kossuth térről

Narancsszínű teniszlabda terpeszkedik bohócorrként egy tűzoltóarc közepén – ördögszarv mered egy nyugalmazott rendőr fejéből, döngenek a fémhordókból átalakított alkalmi dobok. Szavazni gyűlnek a Kossuth térre a rendvédelmisek, pontosabban leszavazni, ugyanis meghirdetett céljuk, hogy visszavonják a kormánypártokra leadott voksokat. A több ezres tömeg a szervezők szerint 6-8 órára még tovább duzzad. Az atv.hu helyszíni bejelentkezése.
-----
2011. június 16. - 18:46
Vidéken is tüntettek a szakszervezetek
 
Autós figyelemfelhívó demonstrációt tartott délután három órától négy szakszervezeti szövetség egyidőben 15 megyeszékhelyen, négy megyeközpontban pedig tüntettek azt követelve a kormánytól, hogy azonnal kezdjen tárgyalásokat az érdekképviseletekkel a munka világát, a nyugdíjakat, és az oktatást érintő valamennyi kérdésben.
-----
2011. június 16. - 18:58
Bohóckirálynak bohóc a népe – Zúgott az Orbán takarodj!
 
Budapest – Több ezer bohócforradalmár tüntetett a bohóckormány ellen. A demonstráció résztvevői jelképesen meg akarják vonni a Fidesz-KDNP pártszövetségre tavaly leadott szavazatokat. A kormány pitiánerségére vagy/és félelmére jellemző, hogy az M3-as autópályán megállítják a Budapest felé tartó különbuszokat, a rendőröket pedig hirtelen szolgálatra kötelezték. Zúgott az Orbán takarodj!
-----
2011. június 16. - 19:50
A szélsőjobb miatt a Bohócforradalmat is bírálják
 
Budapest – Még javában tart a Bohócforradalom, amikor a Facebookon már elindult a vita, hogy vállalható-e a Bohócforradalom – egyébként szellemes és pozitív – rendezvénye, ha a szervezők befogadták a Véderő jelenlétét is, és tárgyaltak a Jobbikkal. Minderről a tüntetők nagy része nem is tud. A kérdésfelvetés viszont jogos, mert az érdekvédelmi demonstrációkon rendszeresen jelennek meg szélsőjobboldali képződmények, és az Orbán-kormány elleni tiltakozás néha nem szándékolt egységbe tereli a szélsőjobboldali, náci szellemiségű, szervezett tüntetőket és a demokratákat. Ki kinek a vitorláját dagasztja?
-----
2011. június 16. - 20:11
Vége a budapesti forgalomlassító demonstrációnak
 
"Itt a szép Orbán-ház" - kiáltja egy motoros, bőrszerkós férfi a Terror Háza előtt, és elhúz mellettünk. Finn turisták bámulnak utána, majd jót mosolyognak a motorost követő bohócjelmezes felvonulókon. A rendvédelmisek tüntetéséhez kapcsolódó autós felvonuláson jártunk.
-----
2011. június 16. - 20:15
Az Egyenes Beszéd vendége: Kónya Péter a helyszínről
-----
2011. június 16. - 20:35
Orbánon a sipka: fülkeforradalom után itt a bohócforradalom
 
Délután két órakor még csak néhány százan voltak a korkedvezményes nyugdíjak megszüntetése ellen tiltakozó tüntetésen az Alkotmány utcában, de a tömeg több ezresre duzzadt az esti órákra. Bár az ORFK vezetője ún. fokozott közbiztonsági ellenőrzést rendelt el ország egész területére - magyarán megtiltotta a tüntetésen való részvételt -, a demonstrálók között rengeteg vámos, tűzoltó és rendőr van, ki civilben, ki egyenruhában. A 168 Óra online helyszíni tudósítója azt is megtudta egy rendőrtől: kollégáit kisbuszokban szállítgatják ide-oda, minden valószínűség szerint azért, hogy ne vehessenek részt a tüntetésen. Ez a tény azért különösen felháborító, mert máskor nincsen pénz benzinre és az autók működtetésére, mondta el a férfi.
-----
2011. június 16. - 20:53
Schmitt hivatalához vonulnak a tüntetők
 
Budapest – A Sándor Palotához vonul az a több ezer ember, akik a Parlament előtt tüntettek a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő rendelkezései ellen
-----
2011. június 16. - 22:41
Szijjártó: nem szép dolog, ha az emberek érdekképviselete helyett, a szakszervezeti vezetők politikai pecsenyéjüket sütögetik

Szijjártó Péter, a magyar kormányfő szóvivője szerint a nemzeti ügyek kormánya az emberek pártján áll, s nem tartja szép dolognak, ha egyes szakszervezetek és szakszervezeti vezetők számára politikai ambíciójuk kiélése és politikai pecsenyéjük sütögetése sokkal fontosabb, mint az emberek érdekképviselete.
-----
2011. június 16. - 22:46
Szakszervezeti megmozdulások valamennyi megyeszékhelyen

Autós figyelemfelhívó demonstrációt tartott délután három órától négy szakszervezeti szövetség egyidőben 15 megyeszékhelyen, négy megyeközpontban pedig tüntettek azt követelve a kormánytól, hogy azonnal kezdjen tárgyalásokat az érdekképviseletekkel a munka világát, a nyugdíjakat, és az oktatást érintő valamennyi kérdésben.
-----
2011. június 16. - 22:58
Bohócforradalom: performansz a Sándor-palota előtt

Csaknem húszezer szavazólapon vonták vissza jelképesen a Fidesz-KDNP pártszövetségre tavaly áprilisban leadott szavazatukat a rendvédelmi dolgozók csütörtöki, budapesti demonstrációján; a megmozdulás keretében tartott „szavazás" eredményét este 10 óra előtt a budavári Sándor-palota előtt ismertették.
-----
2011. június 16.
Lemondásra szólították fel Orbánt a tüntetők

Lemondásra szólították fel a kormányt a bohócforradalmárok – erről a Klubrádió tudósítója számolt eb, aki egész nap figyelemmel kísérte a tüntetés eseményeit. Megtudta, hogy hét órakor lezárták a szavazást, véget ért a kampánycsend és elkezdődtek a beszédek. Egy nyugállományú alezredes lemondásra szólította fel az Orbán-kormányt és új választások kiírását és szakértői kormány felállítását követelte. A rendvédelmisek többsége azonban nem számít arra, hogy az Orbán-kormány visszavonulót fúj a tüntetések nyomán, ilyen tekintetben elkeseredettek a rendezvény résztvevői általában, de ennek ellenére további demonstrációkat ígérnek. Ete nyolc órakor pedig elindul a menet a Sándor-palotába, hogy átadják visszavont szavazataikat az államfőnek.
-----
2011. június 16.
A kormány egyeztetni fog a korkedvezményes nyugdíjakról
 
A kormány megvárja a szociális konzultáció eredményét, az ebből fakadó törvényalkotási feladatokat a parlament elvégzi, a kabinet pedig lefolytatja a szükséges egyeztetéseket – reagált a rendvédelmi szakszervezetek csütörtöki demonstrációjára Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Csütörtökön a fővárosban tűzoltók, rendőrök, börtönőrök és civilek tartottak demonstrációt a korkedvezményes nyugdíjak rendszerének átalakítása ellen.
-----
2011. június 17. - 06:24
A katonák életpályamodellel gazdagodnak
 
Budapest – Politikai akciónak minősítette honvédelmi miniszter a csütörtöki demonstrációt. Hogy ezt a felvetését mire alapozta, azt nem derült ki a nyilatkozatából, ám annyit megtudhattunk, hogy a katonák életpályamodellel gazdagodnak, és a honvédség a rend oldalán áll. A Magyar Honvédség a rend oldalán áll, és nem vesz részt “politikai akciókban” – állította a honvédelmi miniszter csütörtökön a Magyar Televízió Este című műsorában. Hajrá katonák, hajrá életpályamodell!
-----
2011. június 17. - 07:14
Sikeres volt –e a „bohócforradalom” ?
 
Az ATV Start vendége Árok Kornél, elnök, Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete.
-----
2011. június 17. - 08:05
Mire valók a tüntetések?
 
AZ ATV Start vendége Zsolt Péter,elemző, Méltányosság Elemző Központ és Kiss Ambrus, elemző, Policy Agenda.
-----
2011. június 17. - 09:01
Pataky: ideges a hatalom
 
A szakszervezeti vezető szerint a kormány beragadt a kétharmados többségbe.
-----
2011. június 17. - 10:44
Bohócforradalom - Törvényt sértettek a rendvédelmisek? + videó

Hende Csaba szerint vizsgálni kell, hogy a kormány elleni voksolással csorbult-e az a jogszabály, hogy katona vagy rendőr semmilyen politikai tevékenységet nem folytathat.
-----
2011. június 17. - 12:34
Új választást követeltek a bohócmaszkban lármázó rendvédelmiek
 
Sípokkal, dudákkal és dobokkal lármázták fel a fővárost csütörtökön bohócforradalomnak nevezett tüntetésükön a rendvédelmi dolgozók. A szervezők szerint 35 ezer fős tüntetésen közel húszezren vonták vissza jelképesen a kormánykoalícióra tavaly leadott szavazatukat. A tüntetők, akik között tűzoltókon, rendőrökön és katonákon kívül szélsőjobbos és munkáspárti csoportok is voltak, egyhangúlag követelték Orbán Viktor távozását. A Sándor-palotához vezető fáklyás felvonulás végén jövő április elsejére új választást követeltek, majd Hofi Gézával és a Szózattal zárták a tüntetést.
-----
2011. június 17. - 13:33
Video: Síró tűzoltó, nekikeseredett rendőrök
 
Sivítanak a légvédelmi szirénák, anyáznak a rendvédelmisek és a civilek, de hogyan tovább?
-----
2011. június 17. - 13:59
Hende hazudott az Estében

Budapest – Az állományt érintő ügyekben egyáltalán nincs egyetértés az érdekképviselet és a minisztérium között – mondta Mészáros Melinda, a Honvédszakszervezet (Hosz) alelnöke.
-----
2011. június 17. - 14:09
A bohócforradalom után
 
Véget ért a tüntetés, hazamentek a legények. Bocsánat, a bohócok. Persze kiderült, hogy a kormány a helyén maradt, Schmitt Pál sem darálta le az alkotmány-módosítást és új választásokat sem írnak ki, sőt a 2010-ben leadott szavazatokat sem számolják újra.
 
Azonban vannak tanulságai a dolognak. Hiába nem tetszik a kormánynak, hogy egyesek tüntetnek, azt kell mondani, hogy sajnos ilyen a demokrácia. A kormány kormányoz, a civil szervezetek, a szakszervezetek pedig kiállnak a tagjaik jogaiért, és ha más lehetőséget nem látnak, akkor tüntetnek. Ez persze sokaknak nem tetszik, de ez a világ rendje. Egy-egy csoport követelései sokszor nem állnak összhangban az egész nemzet kívánságával. Mert ha egybecsengenek, akkor az már nem tüntetés. Azt máshogy nevezik.
-----
2011. június 17. - 16:53
Videók a bohócforradalomról
 
Budapest – Napvilágot láttak a tegnapi, rendvédelmi dolgozók által szervezett tüntetés képsorai. Az alábbi három felvételen a tüntetőkhöz intézett beszédet, valamint utcai életképeket láthatnak, valamint a Nemzeti Együttműködés Rendszerének indulóját hallgathatják meg. Javasoljuk, hogy mindenki tanulja meg, és munkába menet ezt énekelje. Ha tud, vegyen hozzá fehér inget is.
-----
2011. június 17. - 17:32
Leszavazták a Fideszt – Képgaléria

Rendőrök, tűzoltók, börtönőrök tüntetnek Budapesten, a Parlamenthez közeli Alkotmány utcában a korkedvezményes nyugdíj rendszerének átalakítása ellen; a demonstráció résztvevői, akik csütörtök délutánra megtöltötték az utca nagy részét, jelképesen meg akarják vonni a Fidesz-KDNP pártszövetségre tavaly leadott szavazatokat.
-----
2011. június 17. - 18:04
Inzultálták a hírTV stábját – a hazudozás is belefért a bohóckodásba (+videó)

Nyilvánvaló hazugságokkal is hergelték csütörtökön a rendvédelmi dolgozók tüntetésén a szervezők az összegyűlt tömeget. Árok Kornél, a sztrájkbizottság volt vezetője pénteken már elismerte, hogy indokolatlanul rágalmazták a hírTV-t a színpadról, ami miatt részeg tüntetők majdnem tettleg inzultálták a televízió stábját. Közben kiderült az is, hogy az MSZP szóvivője nem véletlenül volt ott a tüntetésen.
-----
2011. június 17. - 18:05
Ősszel hatalmas tüntetések jönnek az elemzők szerint
 
A jelenlegi demonstrációk egyelőre nem értek célt, ugyanis nem követték őket szakszervezeti-kormányzati tárgyalások, az azonban mindenképp fontos, hogy az érdekvédők világossá tették, miből nem hajlandók engedni.
-----
2011. június 17. - 21:54
Bohócforradalom: visszaéltek-e hatalmukkal a rendőri vezetők?
 
Bujkáltak kollégáik elől a bohócforradalomra igyekvő rendőrök - A tüntetésre érkező buszokat a rendőrök visszafordították. Ezért a "bohócok" lebuktak az ülésekre, amikor egyenruhásokat láttak az utakon.
-----
2011. június 18. - 05:10
A bohócok az elveszett "i"-t keresik

Adná magát, hogy könnyed, vidám legyen ez a riport, hiszen mégiscsak a bohócok forradalmáról szól. A krumpliorr azonban - némi képzavarral - érző szívet takart: ezen a hosszú és kalandos csütörtökön nem egy kemény ember szemében szaladt össze a könny. És nem csak a kacagástól.
-----
Bohócforradalom 2011
PERCRŐL PERCRE
Az index hírfigyelője elérhető itt: http://index.hu/belfold/2011/06/16/bohocforradalom_2011/


 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 19:41
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75