Kezdölap arrow DEMONSTRÁCIÓ arrow "A kormány egy utolsó kést is beledöfött a nemzeti együttműködésbe"
"A kormány egy utolsó kést is beledöfött a nemzeti együttműködésbe"
2011. June 07.

"A kormány egy utolsó kést is beledöfött a nemzeti együttműködésbe"

A Liga Szakszervezetek megdöbbenéssel fogadta az országgyűlés hétfői alkotmánymódosítását, amely ezentúl lehetőséget ad arra, hogy aki 62 éves kora előtt került nyugdíjba, gyakorlatilag bármikor visszarendelhető közmunkára.

A Liga Szakszervezetek keddi közleménye arra hívja fel a figyelmet, hogy az országgyűlés által elfogadott szöveg nem tesz különbséget a fegyveres és rendvédelmi szférában vagy bármely más területen dolgozók között.

A munkavállalói érdekképviselet szerint ezzel a kormány egy utolsó kést is beledöfött a demokráciába, a nemzeti együttműködésbe, valamint abba a több százezer magyar állampolgárba, akik az öregségi korhatár előtt - de törvény szerint - vonultak nyugdíjba.

Az érdekegyeztetés és intézményeinek totális felszámolása után, és a most már bizonyítottan látszatkonzultációk közben, a kormány még egyszer elragadtatta magát, és a fegyveresekkel több hete zajló tárgyalások közben, részéről pontot tett az ügy végére. A kormányzat ezzel újból világosan jelezte: nem tűri az ellentmondást. Olyannyira, hogy ha szükséges, rögtön az Alkotmányból is törli azoknak az alapjogait, akik nem engedelmeskednek - írja közleményében a Liga Szakszervezetek konföderáció.

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20110607_liga_alkotmanymodositasrol

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 19:23
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75