Kezdölap arrow FTSZ arrow Dokumentumok arrow Beadvány
Beadvány
2011. May 30.

Címzett: Magyar Köztársaság Belügyminisztériuma
Tárgy: Elmaradt ruhapénz pótlólagos igénylése
Jogcím: Kádár huszárok szakfelszerelése


Elõzmények:

Alulírott Ördög László nyugállományú tûzoltó fõtörzsõrmester figyelemmel kísértem a Parlament munkáját, különös tekintettel a "Pofátlan végkielégítések" témakörében lefolytatott vitáját. E törvényjavaslat különadóval kívánta súlytani a nagy összegû végkielégítéseket, hogy a társadalom igazságérzete helyreálljon. Ennek okán öt évre visszamenõleg kilencvennyolc százalékos büntetõadót kívántak kivetni erre a valóban erkölcstelen juttatásra.

Sajnálatos módon az Alkotmánybíróság elvetette a Törvényjavaslatot, mondván, hogy visszamenõleges hatályú Törvények megalkotása nem tekinthetõ a jogalkotás részének. Szerencsére a szemfüles kormánypárti képviselõk továbbra is felléptek a társadalmi igazságosság érvényesítése miatt, és új Törvényjavaslatot alkottak. Amit nem értettem, hogy a pofátlan mértékû végkielégítést miért csupán a közönséges állampolgároknál kellett büntetni? A képviselõk miért lehetnek pofátlanok? De megértettem: így képeznek költségvetési tartalékot, csak nem a Kincstárban, hanem saját zsebben tartalékolják.

Répási Róbert képviselõ úr a Parlamentben felvilágosította a hallgatóságot, hogy az 1990-es évek elõtt felszerelt hivatásos állományú dolgozók tulajdonképpen "Kádár-huszárok" voltak. E kimûvelt emberfõvel nem vitatkozhatok, a múlt, s jelen, és a jövõ kiváló ismerõje, az idõvonalak nemzetközileg elismert szakértõje.

Tényállás:
1987-ben szereltem fel a Fõvárosi Tûzoltóság állományába, akkor még úgy tudtam: tûzoltónak. Répási úr felszólalása nyomán már tudom, hogy tulajdonképpen huszár voltam. Ezért elõkerestem valamennyi, az akkori idõben készült valamennyi okiratot, és még rendelkezésemre álló tárgyat. Sajnos azonban nem találtam a kardomat, mentémet, s lovamat sem. Mi több, az akkori ruházati ellátmány nem tartalmazza ezeket a huszárnak nélkülözhetetlen dolgokat, errõl tanúskodik az akkoriban kötelezõnek tartott felszerelési lista.
Szerencsére jelenlegi kormányunk pótolni kívánván e hiányosságot, a ló egy részét, mely a csõdörnél a legkeményebb, már elküldte nekem. Most gondolják el: itt állok egy ló szaporítószervével, és ló meg sehol! Tekintve, hogy tisztelt képviselõink erõs költségvetési tartalékot képeztek végkielégítésükbõl, ezért kérem a tisztelt Belügyminisztériumot, hogy a ló további részletei, a kard, és a mente beszerzésére pótlólagosan szíveskedjenek ruhapénzt folyósítani számomra. A sürgõsséget jelzi, hogy jelenlegi kormányunk igényt tart a nyugdíjasok munkájára, és a kormánypárt egy tagja nevezett "Kádár-huszárnak". Következésképpen a Fidesz-KDNP kormánynak halaszthatatlan igénye van a huszárokra, és nyilván felszereléssel együtt. Kérem, teremtsék meg ennek anyagi feltételeit, mert nem akarok szégyent hozni tisztelt kormányunkra egy gebe falloszával, vagy kard helyett egy békanyúzóval.

Ha esetleg az ország nehéz helyzetére hivatkoznak, azt természetesen megértem, hiszen egész pályafutásom alatt csak nekem kellett megértõnek lennem, már megszoktam. S ha nem tudják biztosítani huszárhoz méltó felszerelésem, azt természetesnek veszem, megértõ vagyok. Ez esetben visszaküldöm a ló rendelkezésemre álló darabját, osszák szét egymás között a kormány tagjai, és a képviselõk.

Ördög László nyugger.
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 10:10
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75