Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Beadvány
Beadvány
2011. May 30.

Címzett: Magyar Köztársaság Belügyminisztériuma
Tárgy: Elmaradt ruhapénz pótlólagos igénylése
Jogcím: Kádár huszárok szakfelszerelése


Előzmények:

Alulírott Ördög László nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester figyelemmel kísértem a Parlament munkáját, különös tekintettel a "Pofátlan végkielégítések" témakörében lefolytatott vitáját. E törvényjavaslat különadóval kívánta súlytani a nagy összegű végkielégítéseket, hogy a társadalom igazságérzete helyreálljon. Ennek okán öt évre visszamenőleg kilencvennyolc százalékos büntetőadót kívántak kivetni erre a valóban erkölcstelen juttatásra.

Sajnálatos módon az Alkotmánybíróság elvetette a Törvényjavaslatot, mondván, hogy visszamenőleges hatályú Törvények megalkotása nem tekinthető a jogalkotás részének. Szerencsére a szemfüles kormánypárti képviselők továbbra is felléptek a társadalmi igazságosság érvényesítése miatt, és új Törvényjavaslatot alkottak. Amit nem értettem, hogy a pofátlan mértékű végkielégítést miért csupán a közönséges állampolgároknál kellett büntetni? A képviselők miért lehetnek pofátlanok? De megértettem: így képeznek költségvetési tartalékot, csak nem a Kincstárban, hanem saját zsebben tartalékolják.

Répási Róbert képviselő úr a Parlamentben felvilágosította a hallgatóságot, hogy az 1990-es évek előtt felszerelt hivatásos állományú dolgozók tulajdonképpen "Kádár-huszárok" voltak. E kiművelt emberfővel nem vitatkozhatok, a múlt, s jelen, és a jövő kiváló ismerője, az idővonalak nemzetközileg elismert szakértője.

Tényállás:
1987-ben szereltem fel a Fővárosi Tűzoltóság állományába, akkor még úgy tudtam: tűzoltónak. Répási úr felszólalása nyomán már tudom, hogy tulajdonképpen huszár voltam. Ezért előkerestem valamennyi, az akkori időben készült valamennyi okiratot, és még rendelkezésemre álló tárgyat. Sajnos azonban nem találtam a kardomat, mentémet, s lovamat sem. Mi több, az akkori ruházati ellátmány nem tartalmazza ezeket a huszárnak nélkülözhetetlen dolgokat, erről tanúskodik az akkoriban kötelezőnek tartott felszerelési lista.
Szerencsére jelenlegi kormányunk pótolni kívánván e hiányosságot, a ló egy részét, mely a csődörnél a legkeményebb, már elküldte nekem. Most gondolják el: itt állok egy ló szaporítószervével, és ló meg sehol! Tekintve, hogy tisztelt képviselőink erős költségvetési tartalékot képeztek végkielégítésükből, ezért kérem a tisztelt Belügyminisztériumot, hogy a ló további részletei, a kard, és a mente beszerzésére pótlólagosan szíveskedjenek ruhapénzt folyósítani számomra. A sürgősséget jelzi, hogy jelenlegi kormányunk igényt tart a nyugdíjasok munkájára, és a kormánypárt egy tagja nevezett "Kádár-huszárnak". Következésképpen a Fidesz-KDNP kormánynak halaszthatatlan igénye van a huszárokra, és nyilván felszereléssel együtt. Kérem, teremtsék meg ennek anyagi feltételeit, mert nem akarok szégyent hozni tisztelt kormányunkra egy gebe falloszával, vagy kard helyett egy békanyúzóval.

Ha esetleg az ország nehéz helyzetére hivatkoznak, azt természetesen megértem, hiszen egész pályafutásom alatt csak nekem kellett megértőnek lennem, már megszoktam. S ha nem tudják biztosítani huszárhoz méltó felszerelésem, azt természetesnek veszem, megértő vagyok. Ez esetben visszaküldöm a ló rendelkezésemre álló darabját, osszák szét egymás között a kormány tagjai, és a képviselők.

Ördög László nyugger.
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 00:05
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75