Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow A Fidesz megvédi a nyugdíjakat a Gyurcsány-korszaktól
A Fidesz megvédi a nyugdíjakat a Gyurcsány-korszaktól
2011. May 22.

2010. január 15., 13:22

 A Fidesz megvédi a nyugdíjakat a Gyurcsány-korszaktól

A szocialista politikusok "izgalomtól kipirult arccal sündörögnek gyűlöletkampány-tervező irodáikban", "most a nyugdíjasok számára jelölték ki az első számú ellenséget: ez a Fidesz" - értékelte Navracsics Tibor (Kiemelés tőlünk.) az MSZP-nek a Fideszt támadó legújabb lejárató kampányát.

A Fidesz frakcióvezetője a párt nyugdíjas tagozatának elnökével tartott sajtótájékoztatót azt követően, hogy a testület ülésén Orbán Viktor pártelnök képviseletében maga is részt vett.

"Ha volt párt és kormányzási időszak, amely súlyosan rontott a nyugdíjasok életkörülményein, az pontosan az elmúlt nyolc éves időszak volt" - jelentette ki Navracsics, aki szerint a szocialisták "hárommillió nyugdíjast próbálnak most megtéveszteni, és velük elfeledtetni ezt a nyolc évet".

"A nyugdíjak témája és a nyugdíjasok nem arra valók, hogy rajtuk gyakorolják a szocialisták a gyűlöletkampányok technikáit" - szögezte le.

A politikus a megbeszélésen elhangzottakat ismertetve elmondta: megállapították, hogy a Gyurcsány-korszak szocialista kormányai megélhetési válságba sodorták a nyugdíjasokat, az elhibázott gazdaságpolitika miatt évek óta csökken a nyugdíjak reálértéke, a nyugdíjas infláció meghaladja az átlagos infláció mértékét.

Elmondása szerint a nyugdíjak 2004 óta folyamatosan veszítenek vásárlóértékükből, a 13. havi nyugdíj elvétele például közel 10 százalékos reálérték-csökkenést okozott.

Hangsúlyozta: amennyiben jövőre Fidesz-kormány alakul, megvédik a nyugdíjakat és a nyugdíjasokat a Gyurcsány-korszaktól, és mindent megtesznek a nyugdíjak értékének megőrzése érdekében. (Kiemelés tőlünk.)

"Megakadályozzuk a nyugdíjalapok és a nyugdíjpénztárak privatizációját és konkrét vállalásként vállaljuk azt is, hogy 40 évnyi szolgálati időszak után, életkortól függetlenül, minden nő nyugdíjba mehet" - jelentette ki.

A Fidesz képviselőcsoportjának vezetője arra a kérdésre, vajon elmegy-e Orbán Viktor a Idősügyi Tanács január 21-i ülésére, amelyet Bajnai Gordon kormányfő hívott össze, úgy reagált: nem beszélt a Fidesz elnökével erről a kérdésről. 

"Bajnai Gordon pártok felett álló, szakszerű és válságkezelő miniszterelnök példátlan fogékonyságot mutatott Mesterházy Attila javaslatára (...), és úgy gondolom, hogy egyfajta autodafét kívánnak ott rendezni" - mondta.

Iván László úgy fogalmazott: új kormányzásra, és kormányzati nyugdíjpolitikára van szükség ahhoz, hogy a nyugdíjasok romló életkörülményein változtatni lehessen.

(fidesz.hu)

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 13:06
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75