Kezdölap arrow Hírek arrow Az Emberi Jogok Európai Bíróságához
Az Emberi Jogok Európai Bíróságához
2011. May 22.

Az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul segítségért a FBVSZOSZ és a HTFSZ

Magyar Helsinki Bizottság és a Független Büntetés-Végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége (FBVSZOSZ), megállapodott abban, hogy jogi úton fogják segíteni azokat, akiktől megvonják a korkedvezményes nyugdíjat, - olvasható a szombaton késő este a Szakszervezetek.hu-hoz megküldött közleményből.

    A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy ha megvonnák a kedvezményes nyugdíjat, az Emberi Jogok Európai Egyezményének megsértését eredményezheti. Éppen ezért úgy döntöttek, hogy a két szervezet munkakapcsolatot alakít ki, hogy az érintetteknek jogi úton segíthessenek. A terveik szerint a kártérítési igényeket nemzetközi jogi úton érvényesítenék.

    A közlemény azt is leszögezi Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) megállapodot abban, hogy a tagságuk közös érdekeit együtt képviselik a nemzetközi fórumokon!

    Közös közleményük szerint, az FBVSZOSZ és a HTFSZ az Emberi Jogok Európai Bíróságán fordul segítségért minden egyes tagjuk esetében.

    „Az élete munkájával tisztességesen megszerzett szolgálati nyugdíj önkényes megvonását nem tudjuk elfogadni”, - nyomatékosította a közleményt aláíró két szakszervezeti elnök Fabók Ferenc, és Árok Kornél.

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 18:40
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75