Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow Amikor a Fidesz még védte a szolgálati nyugdíjakat
Amikor a Fidesz még védte a szolgálati nyugdíjakat
2011. May 20.

Amikor a Fidesz még védte a szolgálati nyugdíjakat

2006. októbere viharos időszak volt, túl voltunk már a tévé ostromán, előtte még a szemkilövéseknek. Ebben a viharban tartotta sajtótájékoztatóját a kereszténydemokrata Soltész Miklós, jelenlegi nemzetierőforrás-államtitkár, és Demeter Ervin, aki jelenleg is Demeter Ervin. A két, most már kormánypárti politikus Gyurcsány és kormánya azon tervét leplezi le a felvételen, hogy a jövőben megszüntetnék a korengedményes és a szolgálati nyugdíjakat.

A videó megtekinthető itt:

http://indavideo.hu/video/Demeter_Ervin_es_Soltesz_Miklos_sajtotajekoztatoja_reszlet

"A kormány el akar venni a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaitól. Azoktól az emberektől akar elvenni, akiktől az állam, a közösség tántoríthatatlan hűséget, bátor helytállást követel, ezt törvény rögzíti. Ezek az emberek különleges szolgálatot teljesítenek, éppen ezért az Országgyűlés, amikor törvényt alkotott, figyelembe véve ezzel a különleges szolgálattal járó nagyobb áldozatvállalást, ezzel arányos erkölcsi és anyagi megbecsülést biztosított ezeknek az embereknek" - mondja a sajtótájékoztató hetedik percében Demeter (a mellékelt videón csak Demeter mondandóját adjuk közre, a linken a Fidesz oldalán elérhető a teljes, 17 perces felvétel is). Külön is kiemelte a tűzoltókat, "akik akár az életük árán is teljesítik szolgálatukat", ezért megilleti őket a szolgálati nyugdíj.

Azóta eltelt négy és fél év, és a Fidesz most arra készül, hogy visszamenőleg megszüntesse a szolgálati nyugdíj intézményét. "A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy csak egyeztetés után változtassa meg a hivatásos álományuaknak a nyugdíjszabályait" - mondta négy és fél éve Demeter. Most egyeztetésről még nem érkezett hír.

 

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 14:25
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75