Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow Amikor a Fidesz még védte a szolgálati nyugdíjakat
Amikor a Fidesz még védte a szolgálati nyugdíjakat
2011. May 20.

Amikor a Fidesz még védte a szolgálati nyugdíjakat

2006. októbere viharos idõszak volt, túl voltunk már a tévé ostromán, elõtte még a szemkilövéseknek. Ebben a viharban tartotta sajtótájékoztatóját a kereszténydemokrata Soltész Miklós, jelenlegi nemzetierõforrás-államtitkár, és Demeter Ervin, aki jelenleg is Demeter Ervin. A két, most már kormánypárti politikus Gyurcsány és kormánya azon tervét leplezi le a felvételen, hogy a jövõben megszüntetnék a korengedményes és a szolgálati nyugdíjakat.

A videó megtekinthetõ itt:

http://indavideo.hu/video/Demeter_Ervin_es_Soltesz_Miklos_sajtotajekoztatoja_reszlet

"A kormány el akar venni a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaitól. Azoktól az emberektõl akar elvenni, akiktõl az állam, a közösség tántoríthatatlan hûséget, bátor helytállást követel, ezt törvény rögzíti. Ezek az emberek különleges szolgálatot teljesítenek, éppen ezért az Országgyûlés, amikor törvényt alkotott, figyelembe véve ezzel a különleges szolgálattal járó nagyobb áldozatvállalást, ezzel arányos erkölcsi és anyagi megbecsülést biztosított ezeknek az embereknek" - mondja a sajtótájékoztató hetedik percében Demeter (a mellékelt videón csak Demeter mondandóját adjuk közre, a linken a Fidesz oldalán elérhetõ a teljes, 17 perces felvétel is). Külön is kiemelte a tûzoltókat, "akik akár az életük árán is teljesítik szolgálatukat", ezért megilleti õket a szolgálati nyugdíj.

Azóta eltelt négy és fél év, és a Fidesz most arra készül, hogy visszamenõleg megszüntesse a szolgálati nyugdíj intézményét. "A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy csak egyeztetés után változtassa meg a hivatásos álományuaknak a nyugdíjszabályait" - mondta négy és fél éve Demeter. Most egyeztetésrõl még nem érkezett hír.

 

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Jelenleg 1 vendég online
Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 10:20
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75