Kezdölap arrow Hírek arrow SZÉF arrow Törvénytelen sztrájkra is készek a rendõrök?
Törvénytelen sztrájkra is készek a rendõrök?
2011. May 16.

Törvénytelen sztrájkra is készek a rendõrök?

Sztrájkbizottsággá alakult a rendvédelmisek demonstrációs bizottsága. A fegyveresek azonban nem sztrájkolhatnak - úgy tûnik, elkeseredett lépésre készülnek.

Sztrájbizottsággá alakult hétfõn a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének demonstrációs bizottsága - közölte a testület ülése után Kónya Péter elnök. Arról sem õ, sem a szervezet többi tagja nem nyilatkozott, hogy mikor kezdõdik a rendõrök, katonák, tûzoltók és más rendvédelmi dolgozók sztrájkja és hogyan miképpen sztrájkolnak majd azok, akik - mint például a rendõrök - nem sztrájkolhatnak.

Kolláth György alkotmányjogász szerint akkora az elkeseredettség a redvédelmi dolgozók körében, hogy már a nyíltan törvénysérõ lépést is felvállalták érdekeik védelmében. Ha valóban sztrájkba lép a szféra, a munkaügyi bíróságok nyilván megállapítják a munkabeszütnetés törvénytelen voltát.

Kérdés azonban, hogy mi történik akkor, ha az ügy Strassbug elé kerül. A rendvédelemben dolgozók sztrájkjogát minden országban korlátozzák valamilyen mértékben, de a magyar szabályozás az alkotmányjogász szerint túlságosan szigorú, amit a nemzetközi bíróság nem biztos, hogy akceptál majd.

A rendvédelmisek idegeit már a korkedvezményes nyugdíj megszüntetése is borzolta, a szakszervezet most anyugdíj utólagos megvonása miatt készülnek elkeseredett lépésre.

Forrás: http://nol.hu/belfold/torvenytelen_sztrajkra_is_keszek_a_rendorok_

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 17:34
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75