Kezdölap arrow Hírek arrow Törvénytelen sztrájkra is készek a rendőrök?
Törvénytelen sztrájkra is készek a rendőrök?
2011. May 16.

Törvénytelen sztrájkra is készek a rendőrök?

Sztrájkbizottsággá alakult a rendvédelmisek demonstrációs bizottsága. A fegyveresek azonban nem sztrájkolhatnak - úgy tűnik, elkeseredett lépésre készülnek.

Sztrájbizottsággá alakult hétfőn a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének demonstrációs bizottsága - közölte a testület ülése után Kónya Péter elnök. Arról sem ő, sem a szervezet többi tagja nem nyilatkozott, hogy mikor kezdődik a rendőrök, katonák, tűzoltók és más rendvédelmi dolgozók sztrájkja és hogyan miképpen sztrájkolnak majd azok, akik - mint például a rendőrök - nem sztrájkolhatnak.

Kolláth György alkotmányjogász szerint akkora az elkeseredettség a redvédelmi dolgozók körében, hogy már a nyíltan törvénysérő lépést is felvállalták érdekeik védelmében. Ha valóban sztrájkba lép a szféra, a munkaügyi bíróságok nyilván megállapítják a munkabeszütnetés törvénytelen voltát.

Kérdés azonban, hogy mi történik akkor, ha az ügy Strassbug elé kerül. A rendvédelemben dolgozók sztrájkjogát minden országban korlátozzák valamilyen mértékben, de a magyar szabályozás az alkotmányjogász szerint túlságosan szigorú, amit a nemzetközi bíróság nem biztos, hogy akceptál majd.

A rendvédelmisek idegeit már a korkedvezményes nyugdíj megszüntetése is borzolta, a szakszervezet most anyugdíj utólagos megvonása miatt készülnek elkeseredett lépésre.

Forrás: http://nol.hu/belfold/torvenytelen_sztrajkra_is_keszek_a_rendorok_

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 16:17
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75