Kezdölap arrow Hírek
Hírek
Itt találod a híreket különböző kategóriákba sorolva.


Amikor a Fidesz még védte a szolgálati nyugdíjakat
2011. May 20.

Amikor a Fidesz még védte a szolgálati nyugdíjakat

2006. októbere viharos időszak volt, túl voltunk már a tévé ostromán, előtte még a szemkilövéseknek. Ebben a viharban tartotta sajtótájékoztatóját a kereszténydemokrata Soltész Miklós, jelenlegi nemzetierőforrás-államtitkár, és Demeter Ervin, aki jelenleg is Demeter Ervin. A két, most már kormánypárti politikus Gyurcsány és kormánya azon tervét leplezi le a felvételen, hogy a jövőben megszüntetnék a korengedményes és a szolgálati nyugdíjakat.

A videó megtekinthető itt:

http://indavideo.hu/video/Demeter_Ervin_es_Soltesz_Miklos_sajtotajekoztatoja_reszlet

"A kormány el akar venni a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaitól. Azoktól az emberektől akar elvenni, akiktől az állam, a közösség tántoríthatatlan hűséget, bátor helytállást követel, ezt törvény rögzíti. Ezek az emberek különleges szolgálatot teljesítenek, éppen ezért az Országgyűlés, amikor törvényt alkotott, figyelembe véve ezzel a különleges szolgálattal járó nagyobb áldozatvállalást, ezzel arányos erkölcsi és anyagi megbecsülést biztosított ezeknek az embereknek" - mondja a sajtótájékoztató hetedik percében Demeter (a mellékelt videón csak Demeter mondandóját adjuk közre, a linken a Fidesz oldalán elérhető a teljes, 17 perces felvétel is). Külön is kiemelte a tűzoltókat, "akik akár az életük árán is teljesítik szolgálatukat", ezért megilleti őket a szolgálati nyugdíj.

Azóta eltelt négy és fél év, és a Fidesz most arra készül, hogy visszamenőleg megszüntesse a szolgálati nyugdíj intézményét. "A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy csak egyeztetés után változtassa meg a hivatásos álományuaknak a nyugdíjszabályait" - mondta négy és fél éve Demeter. Most egyeztetésről még nem érkezett hír.

 

 

 
TEDD FEL MAGADNAK A KÖVETKEZŐ KÉRDÉSEKET!
2011. May 20.

TEDD FEL MAGADNAK A KÖVETKEZŐ KÉRDÉSEKET!

 

Miért sajnálod a tűzoltótól, börtönőrtől, rendőrtől, katonától szolgálati nyugdíját? 


Tovább...
 
Egy nyugdíjas rendőr feleségének nyílt levele
2011. May 20.

Nyílt levél

Nagyon sokat gondolkoztam, hogy van-e értelme megírnom a levelem, mert szerintem pont azok nem fogják elolvasni, akinek szólna! Megteszem, mert nem hagyhatom szó nélkül, hogy egy tollvonással életemről. és elsősorban három gyermekem jövőjéről megkérdezésem nélkül jogtalanul döntsenek!

Én nem nyugdíjas rendőr, "csak" egy nyugdíjas rendőr felesége vagyok. Ha nem gond elmondanék pár mondatot az éltünkről! 17 éve mentem feleségül egy rendőrhöz. Tudtam mire vállalkoztam -vagy legalábbis úgy gondoltam tudom-, nem árult zsákbamacskát. Büszke voltam a hivatástudatára, az emberek iránti tiszteletére, segíteni akarására.
Tovább...
 
Helsinki Bizottság: európai egyezményt sértene a nyugdíjmegvonás
2011. May 16.

Helsinki Bizottság: európai egyezményt sértene a nyugdíjmegvonás

Az Emberi Jogok Európai Egyezményének a tulajdonhoz való jogot biztosító rendelkezését sértené a már megszerzett kedvezményes nyugellátás csökkentése, megvonása, vagy az érintettek számára jelentős hátrányt okozó egyéb átalakítása - közölte a Magyar Helsinki Bizottság.

 

Tovább...
 
Kormánypárti képviselőket is felidegesített Lázár nyugdíjas javaslata
2011. May 16.

Kormánypárti képviselőket is felidegesített Lázár nyugdíjas javaslata

Felháborított több kormánypárti képviselőt a Lázár János fideszes frakcióvezető által pénteken benyújtott alkotmánymódosítás, amely lehetőséget teremt kedvezményes nyugdíjak visszavételére. Lázár hétfőn beszélt a javaslat részleteiről, de több kormánypárti képviselő ezekről csak a frakcióvezető felszólalásából értesült. A módosítás miatt kiakadt a KDNP is: bár a párt támogatja az ötletet, az erről szóló vitában nem kaptak szót, és ezt zokon vették.

Tovább...
 
Törvénytelen sztrájkra is készek a rendőrök?
2011. May 16.

Törvénytelen sztrájkra is készek a rendőrök?

Sztrájkbizottsággá alakult a rendvédelmisek demonstrációs bizottsága. A fegyveresek azonban nem sztrájkolhatnak - úgy tűnik, elkeseredett lépésre készülnek.

Tovább...
 
"Ez hadüzenet" - egy lépéssel közelebb a sztrájkhoz
2011. May 16.

"Ez hadüzenet" - egy lépéssel közelebb a sztrájkhoz

 

Hétfőn kora délután a rendvédelmi demonstrációs bizottság hivatalosan is sztrájkbizottsággá alakult. Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke "hadüzenetként" értékelte Lázár János és Balsai István múlt hét pénteken beterjesztett alkotmánymódosítási javaslatát, mely úgy módosítaná a jelenlegi alkotmányt, hogy az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt folyósított nyugellátás csökkenthető, illetve megszüntethető is lenne.

Tovább...
 
Léptek a fegyveres és a rendvédelmi szakszervezetek: Sztrájkbizottság alakult!
2011. May 16.
Az egységes demonstrációs bizottság május 16-i ülése után Kónya Péter, a bizottság vezetője a sajtó megjelent képviselői előtt bejelentette: A május 13-án benyújtott, Lázár János és Balsai István országgyűlési képviselők által jegyzett T/3199 számú Alkotmánymódosítási javaslat miatt a ,,Hivatásunk védelmében” korábban megalakult Egységes demonstrációs bizottság – május 16-án - sztrájkbizottsággá alakult. A sztrájkbizottság - melynek tizennégy szakszervezet tagja van - egyúttal felszólította a FIDESZ frakcióvezetőjét, hogy azonnal vonják vissza az előterjesztést.
 
Szita Róbert
 
 
Azonosították a Dávid-csillag felgyújtóját
2011. May 08.
HírTV - Azonosították a Dávid-csillag felgyújtóját (+videó)
 
Harminc napon belül bíróság elé állíthatják azt a nyugdíjas tűzoltót, aki a gyanú szerint elégette tegnap a Dávid-csillagos lepedőt a fegyveres és rendvédelmi dolgozók tüntetésén. Az 58 éves férfi szabadlábon védekezik, a rendőrség ugyan kezdeményezte előzetes letartóztatását, de a kényszerintézkedést az ügyészség eltúlzottnak tartotta volna. Társai egyébként elolthatták volna a tüzet, de nem tették meg.
 
 
Eljárás indul a zászlóégető rendvédelmis ellen
2011. May 08.
hirado.hu - Eljárás indul a zászlóégető rendvédelmis ellen - képgaléria, videó
 
Fáklyás felvonulással zárult a rendvédelmi dolgozók demonstrációja. Korábban több momentum is színesítette tüntetést: voltak, akik váll-lapokat dobáltak a BM épülete elé, többen füstbombákat gyújtottak, egy izraeli zászló is meggyújtottak.
 
 
Utálták Pintért, de ő nem ijedt meg
2011. May 08.
Index - Utálták Pintért, de ő nem ijedt meg
 
Több mint tíz éve nem volt olyan demonstráció, mint a pénteki: a tüntetők eljutottak a Parlament lépcsőjéig, és végül a belügyminisztert is rábírták, hogy kilátogasson hozzájuk. Pintér Sándort nem fogadták lelkesen, háromszoros biztonsági gyűrűben vitték be, és hozták ki.

 
Pintér: Fejezzük be a napot
2011. May 08.

[Origo] Pintér: Fejezzük be a napot - rendvédelmi tüntetés percről percre

Füstbombákkal borították ködbe a belvárost, kereplőkkel és dobokkal vonultak fel, és a Parlament parkolóját is elfoglalták a rendvédelmi dolgozók. A Kossuth téren Pintér Sándor belügyminiszter is beszédet mondott, és a "nap" befejezésére szólította fel a résztvevőket. A demonstráció pénteken egész nap tart Budapest belvárosában, a megszorítások ellen tiltakozók csak az éjféli fáklyás felvonulás után mennek haza. Kövesse a tüntetést percről percre!

A teljes cikk elérhető itt: http://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20110506-tudositas-a-rendvedelmi-dolgozok-tuntetese-kossuth-ter-belvaros.html

 
Kiszámítható, tisztes megélhetésért ...
2011. May 08.

HetiVálasz.hu - Kiszámítható, tisztes megélhetésért tüntetnek a rendvédelmi dolgozók

Átlépték a Kossuth téri kordont és megindultak felfelé a Parlament lépcsőjén a fegyveres és rendvédelmi dolgozók demonstrációjának résztvevői.

A teljes cikk elérhető itt: http://hetivalasz.hu/itthon/a-szervezok-nem-emeltek-kifogast-az-egyesulet-csatlakozasa-ellen-37612/

 
Tüntetnek a rendvédelmi dolgozók
2011. May 08.
Amerikai Népszava - Tüntetnek a rendvédelmi dolgozók
 
Budapest – Eddig körülbelül háromezren gyűltek össze, de folyamatosan érkeznek a résztvevők a Kossuth térre, ahol ismét demonstrációt tartanak a rendvédelmi dolgozók, akik a többi közt a korkedvezményes nyugdíj tervezett eltörlése ellen tiltakoznak. Délután már jobboldali szélsőségesek is csatlakoztak a demonstrációhoz.
 
 
Kiharcolták Pintér ígéretét a demonstrálók
2011. May 08.

NOL - Kiharcolták Pintér ígéretét a demonstrálók

Szirénák, dudák, dobok hangzavarában demonstrálnak a rendvédelmi dolgozók. Sok ezren vannak, és rendkívül elszántak. A Parlament parkolójának kordonján több száz tüntető rendvédelmis ment át és ült le a főlépcső előtt Pintér Sándort követelve, aki hamarosan meg is érkezett. A menetben valahol egy Dávid-csillagos zászlót égettek.

 A teljes cikk elérhető itt: http://nol.hu/belfold/riado__elindultak_a_rendvedelmiek

 
Flórián-napi köszöntő a hivatásunk védelmében
2011. May 04.

Flórián-napi köszöntő a hivatásunk védelmében

Tisztelt Tűzoltók, Rendvédelmi dolgozók, Bajtársaim!

Elérkezett 2011 tavasza, és jött vele a rügyfakadás tavaszt köszöntő ünnepe. Itt van Szent Flórián napja, és nincs kedvem negédes Flórián-napi üdvözletecskékhez! Tele lett a hócipőm, elszakadt a cérna, elegem van!

ELEGÜNK VAN!!!

Tovább...
 
Bertha Szilvia írásbeli kérdése 2.
2011. May 04.

Bertha Szilvia

országgyűlési képviselő


Írásbeli kérdés


Dr. Kövér László úrnak,

az Országgyűlés elnökének


Helyben


Tisztelt Elnök Úr !


A Házszabály 91. § (1) bekezdése alapján írásbeli kérdést kívánok benyújtani a Belügyminisztériumot vezető miniszterhez, mint a tárgyban illetékes minisztérium vezetőjéhez

„Milyen életpályamodellel kívánja a Kormány kompenzálni a rendvédelemi dolgozók által vállalt plusz kötelezettségeket, egyes állampolgári jogokról történő lemondását? Miként akarják az egyes beosztásokkal járó pszichikai, fizikai igénybevétel miattif okozott elhasználódást kompenzálni?”

címmel.

A benyújtott kérdésemre a választ írásban várom.

 

Tovább...
 
Bertha Szilvia írásbeli kérdése 1.
2011. May 04.

Dr. Kövér László úrnak,
az Országgyűlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 91. § (1) bekezdése alapján írásbeli kérdést kívánok benyújtani a Pintér Sándor Belügyminiszterhez, mint a tárgyban illetékes minisztérium vezetőjéhez

Van-e jövője a tűzoltói életpálya modellnek, hogyan kívánják a tűzoltók munkáját elismerni, áldozatkészségüket megbecsülni, elhivatottságukat megtartani, és a pályán maradásra ösztönözni őket a lakosság biztonságának garantálására, és a megfelelő színvonalú utánpótlás, humán erőforrás számára vonzerőt gyakorolni?

Benyújtott kérdésemre válaszát írásban várom.

Tovább...
 
Bertha Szilvia publicisztikája
2011. May 04.

Nagyon komoly vitát, szélsőséges elégedetlenséget és szélsőséges elégedettséget váltott ki a társadalomban a Fidesz-kormánynak a korkedvezményes nyugdíj megszüntetését célzó terve.

Az érintettek természetesen ellenzik, a társadalom egy része helyesli, és nem is értett egyet például a rendvédelmi dolgozók demonstrációjával. Értetlenül állnak még a Jobbikkal szimpatizálók is az előtt, hogy miért álltunk ki teljes mellszélességgel a rendőrök mellett. Merthogy a rendvédelmi szó legtöbbünk számára a rendőröket jelenti, pedig ide tartoznak a katonák, tűzoltók, büntetés-végrehajtásiak, vám- és pénzügyőrök, belügyi dolgozók és még sorolhatnánk, összesen kb. 63 ezer ember.

Tovább...
 
Kötelező olvasmány
2011. May 01.

Kötelező olvasmány!


A Fegyveres és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú Tagjainak üzenete Magyarország Kormányának, kormánypárti képviselőinek

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 81 - 100 / 281
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 14:53
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75