Kezdölap arrow Hírek
Hírek
Itt találod a híreket különbözõ kategóriákba sorolva.


Az Emberi Jogok Európai Bíróságához
2011. May 22.

Az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul segítségért a FBVSZOSZ és a HTFSZ

Magyar Helsinki Bizottság és a Független Büntetés-Végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége (FBVSZOSZ), megállapodott abban, hogy jogi úton fogják segíteni azokat, akiktõl megvonják a korkedvezményes nyugdíjat, - olvasható a szombaton késõ este a Szakszervezetek.hu-hoz megküldött közleménybõl.

    A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy ha megvonnák a kedvezményes nyugdíjat, az Emberi Jogok Európai Egyezményének megsértését eredményezheti. Éppen ezért úgy döntöttek, hogy a két szervezet munkakapcsolatot alakít ki, hogy az érintetteknek jogi úton segíthessenek. A terveik szerint a kártérítési igényeket nemzetközi jogi úton érvényesítenék.

    A közlemény azt is leszögezi Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) megállapodot abban, hogy a tagságuk közös érdekeit együtt képviselik a nemzetközi fórumokon!

    Közös közleményük szerint, az FBVSZOSZ és a HTFSZ az Emberi Jogok Európai Bíróságán fordul segítségért minden egyes tagjuk esetében.

    „Az élete munkájával tisztességesen megszerzett szolgálati nyugdíj önkényes megvonását nem tudjuk elfogadni”, - nyomatékosította a közleményt aláíró két szakszervezeti elnök Fabók Ferenc, és Árok Kornél.

 

 
Amikor a Fidesz még védte a szolgálati nyugdíjakat
2011. May 20.

Amikor a Fidesz még védte a szolgálati nyugdíjakat

2006. októbere viharos idõszak volt, túl voltunk már a tévé ostromán, elõtte még a szemkilövéseknek. Ebben a viharban tartotta sajtótájékoztatóját a kereszténydemokrata Soltész Miklós, jelenlegi nemzetierõforrás-államtitkár, és Demeter Ervin, aki jelenleg is Demeter Ervin. A két, most már kormánypárti politikus Gyurcsány és kormánya azon tervét leplezi le a felvételen, hogy a jövõben megszüntetnék a korengedményes és a szolgálati nyugdíjakat.

A videó megtekinthetõ itt:

http://indavideo.hu/video/Demeter_Ervin_es_Soltesz_Miklos_sajtotajekoztatoja_reszlet

"A kormány el akar venni a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaitól. Azoktól az emberektõl akar elvenni, akiktõl az állam, a közösség tántoríthatatlan hûséget, bátor helytállást követel, ezt törvény rögzíti. Ezek az emberek különleges szolgálatot teljesítenek, éppen ezért az Országgyûlés, amikor törvényt alkotott, figyelembe véve ezzel a különleges szolgálattal járó nagyobb áldozatvállalást, ezzel arányos erkölcsi és anyagi megbecsülést biztosított ezeknek az embereknek" - mondja a sajtótájékoztató hetedik percében Demeter (a mellékelt videón csak Demeter mondandóját adjuk közre, a linken a Fidesz oldalán elérhetõ a teljes, 17 perces felvétel is). Külön is kiemelte a tûzoltókat, "akik akár az életük árán is teljesítik szolgálatukat", ezért megilleti õket a szolgálati nyugdíj.

Azóta eltelt négy és fél év, és a Fidesz most arra készül, hogy visszamenõleg megszüntesse a szolgálati nyugdíj intézményét. "A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy csak egyeztetés után változtassa meg a hivatásos álományuaknak a nyugdíjszabályait" - mondta négy és fél éve Demeter. Most egyeztetésrõl még nem érkezett hír.

 

 

 
TEDD FEL MAGADNAK A KÖVETKEZÕ KÉRDÉSEKET!
2011. May 20.

TEDD FEL MAGADNAK A KÖVETKEZÕ KÉRDÉSEKET!

 

Miért sajnálod a tûzoltótól, börtönõrtõl, rendõrtõl, katonától szolgálati nyugdíját? 


Tovább...
 
Egy nyugdíjas rendõr feleségének nyílt levele
2011. May 20.

Nyílt levél

Nagyon sokat gondolkoztam, hogy van-e értelme megírnom a levelem, mert szerintem pont azok nem fogják elolvasni, akinek szólna! Megteszem, mert nem hagyhatom szó nélkül, hogy egy tollvonással életemrõl. és elsõsorban három gyermekem jövõjérõl megkérdezésem nélkül jogtalanul döntsenek!

Én nem nyugdíjas rendõr, "csak" egy nyugdíjas rendõr felesége vagyok. Ha nem gond elmondanék pár mondatot az éltünkrõl! 17 éve mentem feleségül egy rendõrhöz. Tudtam mire vállalkoztam -vagy legalábbis úgy gondoltam tudom-, nem árult zsákbamacskát. Büszke voltam a hivatástudatára, az emberek iránti tiszteletére, segíteni akarására.
Tovább...
 
Helsinki Bizottság: európai egyezményt sértene a nyugdíjmegvonás
2011. May 16.

Helsinki Bizottság: európai egyezményt sértene a nyugdíjmegvonás

Az Emberi Jogok Európai Egyezményének a tulajdonhoz való jogot biztosító rendelkezését sértené a már megszerzett kedvezményes nyugellátás csökkentése, megvonása, vagy az érintettek számára jelentõs hátrányt okozó egyéb átalakítása - közölte a Magyar Helsinki Bizottság.

 

Tovább...
 
Kormánypárti képviselõket is felidegesített Lázár nyugdíjas javaslata
2011. May 16.

Kormánypárti képviselõket is felidegesített Lázár nyugdíjas javaslata

Felháborított több kormánypárti képviselõt a Lázár János fideszes frakcióvezetõ által pénteken benyújtott alkotmánymódosítás, amely lehetõséget teremt kedvezményes nyugdíjak visszavételére. Lázár hétfõn beszélt a javaslat részleteirõl, de több kormánypárti képviselõ ezekrõl csak a frakcióvezetõ felszólalásából értesült. A módosítás miatt kiakadt a KDNP is: bár a párt támogatja az ötletet, az errõl szóló vitában nem kaptak szót, és ezt zokon vették.

Tovább...
 
Törvénytelen sztrájkra is készek a rendõrök?
2011. May 16.

Törvénytelen sztrájkra is készek a rendõrök?

Sztrájkbizottsággá alakult a rendvédelmisek demonstrációs bizottsága. A fegyveresek azonban nem sztrájkolhatnak - úgy tûnik, elkeseredett lépésre készülnek.

Tovább...
 
"Ez hadüzenet" - egy lépéssel közelebb a sztrájkhoz
2011. May 16.

"Ez hadüzenet" - egy lépéssel közelebb a sztrájkhoz

 

Hétfõn kora délután a rendvédelmi demonstrációs bizottság hivatalosan is sztrájkbizottsággá alakult. Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke "hadüzenetként" értékelte Lázár János és Balsai István múlt hét pénteken beterjesztett alkotmánymódosítási javaslatát, mely úgy módosítaná a jelenlegi alkotmányt, hogy az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltése elõtt folyósított nyugellátás csökkenthetõ, illetve megszüntethetõ is lenne.

Tovább...
 
Léptek a fegyveres és a rendvédelmi szakszervezetek: Sztrájkbizottság alakult!
2011. May 16.
Az egységes demonstrációs bizottság május 16-i ülése után Kónya Péter, a bizottság vezetõje a sajtó megjelent képviselõi elõtt bejelentette: A május 13-án benyújtott, Lázár János és Balsai István országgyûlési képviselõk által jegyzett T/3199 számú Alkotmánymódosítási javaslat miatt a ,,Hivatásunk védelmében” korábban megalakult Egységes demonstrációs bizottság – május 16-án - sztrájkbizottsággá alakult. A sztrájkbizottság - melynek tizennégy szakszervezet tagja van - egyúttal felszólította a FIDESZ frakcióvezetõjét, hogy azonnal vonják vissza az elõterjesztést.
 
Szita Róbert
 
 
Azonosították a Dávid-csillag felgyújtóját
2011. May 08.
HírTV - Azonosították a Dávid-csillag felgyújtóját (+videó)
 
Harminc napon belül bíróság elé állíthatják azt a nyugdíjas tûzoltót, aki a gyanú szerint elégette tegnap a Dávid-csillagos lepedõt a fegyveres és rendvédelmi dolgozók tüntetésén. Az 58 éves férfi szabadlábon védekezik, a rendõrség ugyan kezdeményezte elõzetes letartóztatását, de a kényszerintézkedést az ügyészség eltúlzottnak tartotta volna. Társai egyébként elolthatták volna a tüzet, de nem tették meg.
 
 
Eljárás indul a zászlóégetõ rendvédelmis ellen
2011. May 08.
hirado.hu - Eljárás indul a zászlóégetõ rendvédelmis ellen - képgaléria, videó
 
Fáklyás felvonulással zárult a rendvédelmi dolgozók demonstrációja. Korábban több momentum is színesítette tüntetést: voltak, akik váll-lapokat dobáltak a BM épülete elé, többen füstbombákat gyújtottak, egy izraeli zászló is meggyújtottak.
 
 
Utálták Pintért, de õ nem ijedt meg
2011. May 08.
Index - Utálták Pintért, de õ nem ijedt meg
 
Több mint tíz éve nem volt olyan demonstráció, mint a pénteki: a tüntetõk eljutottak a Parlament lépcsõjéig, és végül a belügyminisztert is rábírták, hogy kilátogasson hozzájuk. Pintér Sándort nem fogadták lelkesen, háromszoros biztonsági gyûrûben vitték be, és hozták ki.

 
Pintér: Fejezzük be a napot
2011. May 08.

[Origo] Pintér: Fejezzük be a napot - rendvédelmi tüntetés percrõl percre

Füstbombákkal borították ködbe a belvárost, kereplõkkel és dobokkal vonultak fel, és a Parlament parkolóját is elfoglalták a rendvédelmi dolgozók. A Kossuth téren Pintér Sándor belügyminiszter is beszédet mondott, és a "nap" befejezésére szólította fel a résztvevõket. A demonstráció pénteken egész nap tart Budapest belvárosában, a megszorítások ellen tiltakozók csak az éjféli fáklyás felvonulás után mennek haza. Kövesse a tüntetést percrõl percre!

A teljes cikk elérhetõ itt: http://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20110506-tudositas-a-rendvedelmi-dolgozok-tuntetese-kossuth-ter-belvaros.html

 
Kiszámítható, tisztes megélhetésért ...
2011. May 08.

HetiVálasz.hu - Kiszámítható, tisztes megélhetésért tüntetnek a rendvédelmi dolgozók

Átlépték a Kossuth téri kordont és megindultak felfelé a Parlament lépcsõjén a fegyveres és rendvédelmi dolgozók demonstrációjának résztvevõi.

A teljes cikk elérhetõ itt: http://hetivalasz.hu/itthon/a-szervezok-nem-emeltek-kifogast-az-egyesulet-csatlakozasa-ellen-37612/

 
Tüntetnek a rendvédelmi dolgozók
2011. May 08.
Amerikai Népszava - Tüntetnek a rendvédelmi dolgozók
 
Budapest – Eddig körülbelül háromezren gyûltek össze, de folyamatosan érkeznek a résztvevõk a Kossuth térre, ahol ismét demonstrációt tartanak a rendvédelmi dolgozók, akik a többi közt a korkedvezményes nyugdíj tervezett eltörlése ellen tiltakoznak. Délután már jobboldali szélsõségesek is csatlakoztak a demonstrációhoz.
 
 
Kiharcolták Pintér ígéretét a demonstrálók
2011. May 08.

NOL - Kiharcolták Pintér ígéretét a demonstrálók

Szirénák, dudák, dobok hangzavarában demonstrálnak a rendvédelmi dolgozók. Sok ezren vannak, és rendkívül elszántak. A Parlament parkolójának kordonján több száz tüntetõ rendvédelmis ment át és ült le a fõlépcsõ elõtt Pintér Sándort követelve, aki hamarosan meg is érkezett. A menetben valahol egy Dávid-csillagos zászlót égettek.

 A teljes cikk elérhetõ itt: http://nol.hu/belfold/riado__elindultak_a_rendvedelmiek

 
Flórián-napi köszöntõ a hivatásunk védelmében
2011. May 04.

Flórián-napi köszöntõ a hivatásunk védelmében

Tisztelt Tûzoltók, Rendvédelmi dolgozók, Bajtársaim!

Elérkezett 2011 tavasza, és jött vele a rügyfakadás tavaszt köszöntõ ünnepe. Itt van Szent Flórián napja, és nincs kedvem negédes Flórián-napi üdvözletecskékhez! Tele lett a hócipõm, elszakadt a cérna, elegem van!

ELEGÜNK VAN!!!

Tovább...
 
Bertha Szilvia írásbeli kérdése 2.
2011. May 04.

Bertha Szilvia

országgyûlési képviselõ


Írásbeli kérdés


Dr. Kövér László úrnak,

az Országgyûlés elnökének


Helyben


Tisztelt Elnök Úr !


A Házszabály 91. § (1) bekezdése alapján írásbeli kérdést kívánok benyújtani a Belügyminisztériumot vezetõ miniszterhez, mint a tárgyban illetékes minisztérium vezetõjéhez

„Milyen életpályamodellel kívánja a Kormány kompenzálni a rendvédelemi dolgozók által vállalt plusz kötelezettségeket, egyes állampolgári jogokról történõ lemondását? Miként akarják az egyes beosztásokkal járó pszichikai, fizikai igénybevétel miattif okozott elhasználódást kompenzálni?”

címmel.

A benyújtott kérdésemre a választ írásban várom.

 

Tovább...
 
Bertha Szilvia írásbeli kérdése 1.
2011. May 04.

Dr. Kövér László úrnak,
az Országgyûlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 91. § (1) bekezdése alapján írásbeli kérdést kívánok benyújtani a Pintér Sándor Belügyminiszterhez, mint a tárgyban illetékes minisztérium vezetõjéhez

Van-e jövõje a tûzoltói életpálya modellnek, hogyan kívánják a tûzoltók munkáját elismerni, áldozatkészségüket megbecsülni, elhivatottságukat megtartani, és a pályán maradásra ösztönözni õket a lakosság biztonságának garantálására, és a megfelelõ színvonalú utánpótlás, humán erõforrás számára vonzerõt gyakorolni?

Benyújtott kérdésemre válaszát írásban várom.

Tovább...
 
Bertha Szilvia publicisztikája
2011. May 04.

Nagyon komoly vitát, szélsõséges elégedetlenséget és szélsõséges elégedettséget váltott ki a társadalomban a Fidesz-kormánynak a korkedvezményes nyugdíj megszüntetését célzó terve.

Az érintettek természetesen ellenzik, a társadalom egy része helyesli, és nem is értett egyet például a rendvédelmi dolgozók demonstrációjával. Értetlenül állnak még a Jobbikkal szimpatizálók is az elõtt, hogy miért álltunk ki teljes mellszélességgel a rendõrök mellett. Merthogy a rendvédelmi szó legtöbbünk számára a rendõröket jelenti, pedig ide tartoznak a katonák, tûzoltók, büntetés-végrehajtásiak, vám- és pénzügyõrök, belügyi dolgozók és még sorolhatnánk, összesen kb. 63 ezer ember.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 81 - 100 / 282
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 05:39
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75