Kezdölap arrow Hírek
Hírek
Itt találod a híreket különböző kategóriákba sorolva.


KÉT ülés 2011. 11. 21.
2011. December 13.
EMLÉKEZTETŐ

Felvéve a BM OKF Kistanácstermében 2011. 11. 21-én, 10 00-kor megtartott KÉT ülésről, hangfelvételről.

Jelen vannak:

Terjéki László (BRDSZ) tűzoltó és katasztrófavédelmi tagozatvezető
Szluka Ferenc (BRDSZ)
Pintér Mihály (BRDSZ)
Dr. Bárdos Judit (BRDSZ) főtitkár
Zentai Ferenc (KDSZ) főtitkár
Nagy Gábor (HTFSZ) gazd. alelnök
Dr. Ese Ferenc (HTFSZ) jogtanácsos
Andráska Attila (HTFSZ) ügyvivő
Kiss József (FTSZ) elnök
Nagy Gábor (FTSZ)
Talabér Zoltán (PVDÉSZ) elnök

Dobson Tibor tű. dandártábornok hivatalvezető
Olaszné Nagy Edit korm.t. jegyzőkönyvvezető
Tovább...
 
Tízmilliárdokat bukhat az állam a nyugdíj-átalakítás miatt
2011. December 01.

Tízmilliárdokat bukhat az állam a nyugdíj-átalakítás miatt

A luxembourgi székhelyű Európai Bírósághoz és a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul várhatóan még decemberben megközelítően 10-15 ezer, jelenleg még szolgálati nyugdíjas, akiknek január elsejétől megszűnik a nyugdíjas státuszuk, a járandóságukat pedig adóval sújtotta az Országgyűlés kormánypárti többsége. Meggyőződésük szerint a hétfőn elfogadott jogszabály több ponton is sérti a nemzetközi egyezményeket. Magyarországon nincs lehetőség jogorvoslatra. 

Tovább...
 
Ezt is bukják a korhatár alatti nyugdíjasok - vége a vállalkozói kedvezményeknek
2011. December 01.

Ezt is bukják a korhatár alatti nyugdíjasok - vége a vállalkozói kedvezményeknek

Elveszítik az öregségi korhatár alatti nyugdíjasok a kiegészítő tevékenységet folytató vállalkozókra vonatkozó járulékkedvezményeket is, miután a jövő évtől már nem számítanak nyugdíjasnak. Ez óriási sarcot jelent az érintettek számára.

Tovább...
 
Megszűnnek a korhatár előtti nyugdíjak
2011. December 01.

Megszűnnek a korhatár előtti nyugdíjak

Megszűnnek a korhatár előtti nyugdíjak, január 1-jétől nem állapítható meg ilyen ellátás, a jelenleg folyósítottakat pedig nem a társadalombiztosítási kasszából, hanem a költségvetésből fizeti tovább az állam - döntött a parlament.

Tovább...
 
A Fidesz fél és bosszút áll a rendvédelmi szakszervezeteken?
2011. November 30.

A Fidesz fél és bosszút áll a rendvédelmi szakszervezeteken?

Az LMP szerint a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény módosítása egyértelműen a rendvédelmiek megfélemlítésére, megalázására és alávetésére szolgál - áll az ellenzéki párt vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében.

"A kormány fél és így áll bosszút a tavaszi demonstrációk miatt" - fogalmaznak.

Kifogásolják, hogy a törvény módosításával létrejövő Magyar Rendvédelmi Karba minden rendvédelmi dolgozónak kötelező lesz belépnie, a különböző rendvédelmi szakmák pedig nem kapnak arányos képviseletet. Ezzel párhuzamosan szinte az összes jogosítványt elveszik a mostani szakszervezetektől, lényegében "kiherélik őket" - fogalmaz az LMP.

Az ellenzéki párt szerint szintén a rendvédelmiek alávetését szolgálja, hogy megfogalmazásuk szerint a "kifogástalan életvitel" vizsgálatánál - amivel már eddig is félelemben tartották az állományt - most már akár azt is vizsgálni lehetne, hogy melyik kocsmába, mikor és hogyan jár a rendőr.

Forrás: http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=495346&referer_id=friss

 Keményen beszólt a Belügyminisztérium az LMP-nek

A Belügyminisztérium szerint az LMP vasárnapi közleményével bebizonyította, hogy nem érdeke a rendvédelmi szervek átlátható, a teljes állomány érdekeinek megfelelő képviselet létrehozása.

Az LMP korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény módosítását egyértelműen a rendvédelmiek megfélemlítésére, megalázására és alávetésére szolgáló javaslatnak tartják.

A Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára által aláírt, vasárnap esti közlemény hangsúlyozza: az ellenzéki párt véleményével "a politikailag manipulálható, részérdekeket képviselő, elavult jelenlegi rendszer fenntartása mellett áll ki". Megjegyzik, hogy a törvényjavaslat például az orvosi, építész kamarai rendszerhez hasonlóan, hatékony, a szakma speciális lényegét megjelenítő érdekvédelmi köztestület felállítását teszi lehetővé.

 

 
Szakszervezetek levele az EÜ ellátáshoz
2011. November 10.
dr. Pintér Sándor
belügyminiszter

Belügyminisztérium

Budapest


Tisztelt Miniszter Úr!

Hivatkozással a Rendvédelmi Szervek Érdekvédelmi Fóruma 2011. október 27-ei plenáris ülésén elhangzottakra, a BM dolgozók egészségügyi ellátásának javításával kapcsolatban az érintett szakszervezetek az alábbi javaslatokat teszik:

2006. június 9.-e, a Belügyminisztérium megszűnése után – mint az várható volt – a rendvédelmi szervek állományába tartozók, a hozzátartozóik és az igényjogosultak is komoly hátrányt szenvedtek az egészségügyi ellátásban az előző időszakhoz képest. Miután bezárásra kerültek a volt BM Kórház és intézményei a teljes igényjogosulti kör átkerült az Állami Egészségügyi Központhoz (továbbiakban: ÁEK) . Tapasztalataink azt mutatják, hogy az ÁEK nem volt felkészülve - és sajnos szerintünk ma sincs – ilyen méretű betegellátásra.
Tovább...
 
A közös vélemény miatt el nem küldött vélemény
2011. November 03.
BELÜGYMINISZTÉRIUM
dr. Pintér Sándor
Belügyminiszter Úr

részére!

B U D A P E S T
 
Tisztelt Belügyminiszter Úr!
 
A Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete áttanulmányozta a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény a közszolgálati életpályák összehangolásával összefüggő módosításáról szóló tervezetet az abban foglaltakhoz az alábbi észrevételeket teszik.

     A munkavállalói oldal szóvivőjén keresztül benyújtott és előterjesztett vélemény, illetve közös állásponton túl a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete véleménye és javaslatai a következők.

     A tervezetet alapvetően és általánosságban elfogadhatatlannak a nemzetközi és hazai jogszabályokkal (ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezetének (ILO) 87;98;135;140;151 és 154. egyezmény, 1976. évi 13 tvr., 2000. évi LII.tv, 2000. évi LV.tv, 2000. évi LXVII.tv, 2000. évi LXXIII. tv, 2000. évi LXXIV. tv ) összeegyeztethetetlennek és antidemokratikusnak ítéljük!
Tovább...
 
Közös vélemény a Hszt. módosításról
2011. November 03.
Rendvédelmi Szervek Érdekvédelmi Fóruma - Munkavállalói Oldal

Iktatószám: 51-87/11/2011

Dr. Pintér Sándor úrnak
belügyminiszter


Magyar Köztársaság Belügyminisztériuma

B u d a p e s t

Tisztelt Belügyminiszter Úr!

A Rendvédelmi Szervek Érdekvédelmi Fóruma (RÉF) 2011. október 27-ei ülésén elhangzottaknak megfelelően ezúton tájékoztatom a RÉF munkavállalói oldal a 1996. évi XLIII. törvénynek (Hszt.) a közszolgálati életpályák összehangolásával összefüggő módosításának tervezetével (a továbbiakban: Tervezet) kapcsolatos véleményéről.
A Tervezet egyedüli célja a szakszervezetek jogok jelentős részének megvonása, melyeket egy felülről szerveződő és munkáltatótól függő Magyar Rendvédelmi Kar elnevezéssel illetett szervezetnek adna, minden hivatásos állományú tag számára kötelezővé téve a kari tagságot. Ezzel szemben az új bértábláról, előmeneteli rendszerről, az illetmények rendezéséről, melyek az életpályamodell lényegi elemei lennének, egy árva szót sem ejt a jogszabály-tervezet! Az anyag egyetlen pozitívuma, hogy a miniszterelnök által korábban beharangozottaknak megfelelően a belügyminiszter irányítása alá tartozó fegyveres szervek hivatásos állományának tiszthelyettesei és zászlós rendfokozatú tagjai havonta 14 ezer forint összegű "kiegészítő juttatásban" részesítené január 01-jétől. Érthetetlennek és elfogadhatatlannak tartjuk viszont a tiszti állomány teljes kihagyását a kiegészítő juttatásból, figyelemmel arra, hogy az illetményalapot utoljára 2006-ban emelték, így az elmúlt időszak reálkereset vesztesége rendfokozattól függetlenül egyformán hátrányosan érintette a hivatásos állomány valemennyi tagját.
Tovább...
 
Megalakítottuk a Katonai és Rendészeti Szakszervezetek Szakmai Kamaráját
2011. October 10.

Megalakítottuk a Katonai és Rendészeti Szakszervezetek Szakmai Kamaráját (KARESZSZKA)


A Rendészeti Érdekegyeztető Fórumot (RÉF) alkotó szakszervezetek és a Honvédszakszervezet:

2011. október 5-én létrehozták a

Katonai és Rendészeti Szakszervezetek Szakmai Kamaráját

(KARESZSZKA).

A kamara alulról szerveződik. Feladata, hogy közreműködjön a hivatásos állomány etikai kódexének kidolgozásában. Őrködjön a normák betartása felett és vegyen részt az etikai eljárások lefolytatásában. Erősítse meg a honvédelem és a rendvédelem területén működő szakszervezetek érdekérvényesítő tevékenységét és váljon alapvető részévé a munkavállalói érdekképviseleti rendszernek.

A kamara megalkotta alapszabályát, és megválasztotta tisztségviselőit.

A kamara első soros elnökének egyhangúlag Powel Pált választotta.

Budapest, 2011. 10. 05.

Információ:
Powel Pál
+36 30 210 0727

 
Többsége csak a népnek van
2011. October 05.

Többsége csak a népnek van

Ha még nem is kétmillióan, de több tízezren tüntettek a hétvégén a fővárosban az Orbán-kormány intézkedései, valamint a jogbiztonság fölszámolása ellen. Teljesen megtelt a Kossuth tér szombat délután a mintegy száz érdekvédelmi és társadalmi szervezet által meghírdetett demonstráción, ahol a résztvevők lengyel mintára megalakították a magyarországi Szolidaritást, és a kormányzati politika elleni teljes összefogásra szólítottak fel.
Tovább...
 
Szerveződik a szolidaritás, a szakszervezetek kivárnak
2011. October 05.

Szerveződik a szolidaritás, a szakszervezetek kivárnak

Nem párt, hanem új társadalmi összefogás születik – szögezte le az egykori lengyel Szolidaritás mintájára meghirdetett magyar szolidaritási mozgalom egyik kezdeményezője, Kónya Péter.

Tovább...
 
Orbán Viktor is csak egy szolga
2011. October 05.

Orbán Viktor is csak egy szolga

Szombat délután a nyolcvanas évek lengyel mozgalmának mintájára megalakult a magyar Szolidaritás, és megszülettek a parlamenten kívüli ellenzék új sztárjai is. Mit keres egymás mellett a katona, a Facebook-tüntető, a rapper és a harcos egyetemista? Zengett az Orbán, takarodj! a napsütésben.

Tovább...
 
Viktor, ne babráld! Több tízezer ember tüntet Orbánék ellen
2011. October 05.

Viktor, ne babráld! Több tízezer ember tüntet Orbánék ellen

A szervezők szerint közel ötvenezer ember gyűlt már össze a Kossuth téren a szakszervezeti D-Day tüntetéssorozat szombati állomásán, hogy tiltakozzanak az Orbán-kormány intézkedései és hatalomgyakorlása ellen. Egyaránt kritizálják a kabinet által készített, szerintük a munkavállalói jogokat korlátozó törvénytervezetet, valamint minden érdemi tárgyalás elmaradását.

Tovább...
 
Török Gábor: a szakszervezetek átvették az ellenzék szerepét
2011. October 05.

Török Gábor: a szakszervezetek átvették az ellenzék szerepét

"Megszülettek a parlamenten kívüli ellenzék új sztárjai – írja közömbösnek biztosan nem, lelkesnek annál inkább nevezhető tudósításában az Index újságírója a tüntetésről. Árok Kornél és Kónya Péter neve mára valóban politikai jelentőséget kapott, ők ugyanis azt tudják, amit az ellenzék egyetlen vezetője sem: egy végletesen politikaellenes, minden öltönyösben csalódott világban hiteles képviselői sokaknak, akik elutasítják a kormány politikáját" - véli Török Gábor.

Tovább...
 
Szijjártó szerint kihasználták a szakszervezeteket
2011. October 05.

Szijjártó szerint kihasználták a szakszervezeteket

A szakszervezeti tüntetések jogszerűségét nem vitatja a kormány. A miniszterelnök szóvivője szerint azonban "sajnálatos, hogy egyes szakszervezeti vezetők nem az emberek érdekeit képviselik, hanem saját politikai ambícióikat helyezik előtérbe".

Tovább...
 
Tüntető tűzoltók után nyomoz a BRFK Korrupciós Bűnözés elleni osztálya
2011. September 27.

Tüntető tűzoltók után nyomoz a BRFK Korrupciós Bűnözés elleni osztálya

Az atlatszo.hu birtokába került dokumentumok tanúsága szerint hónapokig tartó, rendkívül alapos nyomozást folytatott a rendészeti szakszervezetek által szervezett tavaszi demonstráción tűzcsapokat nyitogató tüntetők után a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós Bűnözés Elleni Osztálya. A 2011. április 16-án tartott demonstráció résztvevői közül több tüntetőt azonosítottak, őket rongálás miatt akarják bíróság elé állítani. 

Tovább...
 
Extra teher a 202 ezer forint feletti jövedelmekre
2011. September 22.

Extra teher a 202 ezer forint feletti jövedelmekre

Lehullott a lepel a kormány jövő évi adóterveiről, s végre az is kiderült, hogy a nemzetgazdasági tárca hamarosan arra tesz javalatot a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsnak (NGTT), hogy a jövő évi minimálbér 92 ezer forintra emelkedjen, s a garantált bérminimum (azaz a szakképzettséget igénylő munkakörökben dolgozók minimumbére) 108 ezer forint legyen.

Tovább...
 
Nettó 140 ezres fizetés alatt nagy érvágás a Matolcsy-csomag
2011. September 18.

Nettó 140 ezres fizetés alatt nagy érvágás a Matolcsy-csomag

A minimálbéren foglalkoztatottak nettó bérük egyhatodát elveszítenék az adó- és járulékváltozások miatt, ha a bérük változatlan marad. Az áfaemelés ráadásul az árakat is megdobja, így a bér vásárlóértéke még inkább romlik. Milyen következményei lesznek a Matolcsy György által bejelentett adóváltozásoknak?
Tovább...
 
A Munkástanácsok Országos Szövetségének véleménye
2011. August 08.

A Munkástanácsok Országos Szövetségének véleménye a Munka Törvénykönyve 2011. július 18-i Javaslattervezetéről (a továbbiakban Jt.) annak a munkavállalókra való hatása alapján

 

A vélemény innen tölthető le: http://www.vpfsz.co.hu/2011pdffajl/pdf_08/Mt_MOSZ_velemeny_110804.pdf

 

 

 
A munkavállalókat érintő változások az új Munka Törvénykönyve tervezetében
2011. August 08.

A munkavállalókat érintő változások az új Munka Törvénykönyve tervezetében


1. Nagyobb szerepet szán az egyéni munkaszerződéseknek.
2. Sok kérdésben behozza háttérjogszabálynak a Polgári Törvénykönyvet (pl. jognyilatkozatok, elévülés, kártérítés)
3. A jelenleginél kevésbé részletesen szabályozza a munkaviszonyra vonatkozó jogokat és kötelezettségeket.
4. Bevezeti a munkavállalóhoz hasonló jogállású személy fogalmát.
5. Lehetővé teszi, hogy a munkáltató a munkavállaló bármely személyes adatát az adott személy azonosítására alkalmas módon– a beleegyezése nélkül – átadja külső cégnek, vagy személynek munkaügyi elemzések készítésére.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 41 - 60 / 281
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 14:44
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75