Kezdölap arrow Hírek
Hírek
Itt találod a híreket különbözõ kategóriákba sorolva.


BÉT 12-21/3/2002.
2002. February 05.
BELÜGYI ÉRDEKEGYEZTETÕ TANÁCS
Szám: 12-21/3/2002.

J E G Y Z Õ K Ö N Y V

a Belügyi Érdekegyeztetõ Tanács 2002. január 30-án megtartott ülésérõl

Lajtár József úr, közgazdasági helyettes államtitkár, levezetõ elnök:
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelettel köszöntöm a megjelenteket a Belügyi Érdekegyeztetõ Tanács soros ülésén. A mai ülésen kettõ napirendet terveztünk megtárgyalni a kiküldöttek alapján. Egyik a ruházati utasítás, amely magába foglalja a 2002-es évre vonatkozó elképzeléseket és egyebek napirendre kerülne sor. Van-e más napirendi javaslat? Van. Bárdos Judit asszony.
Dr. Bárdos Judit asszony, fõtitkár, Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete:
Nem napirendi javaslat. Tisztelettel arra kérem Államtitkár Urat, hogy szíveskedjen a munkáltatói oldal képviselõit bemutatni, mert egyeseket ismerünk, ketteseket nem. És nem tudjuk, hogy ki ül velünk szemben.
Lajtár József úr, levezetõ elnök:
Tovább...
 
BÉT 12-21/2/2002.
2002. January 17.
BELÜGYI ÉRDEKEGYEZTETÕ TANÁCS
Szám: 12-21/2/2002.

J E G Y Z Õ K Ö N Y V

a Belügyi Érdekegyeztetõ Tanács 2002. január 14.-én megtartott ülésérõl


Dr. Bárdos Judit asszony, fõtitkár, Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete, levezetõ elnök:

Tessék szíves lenni. Most, igen kivételesen. 13 óra 2 perc. A Belügyi Érdekegyeztetõ Tanács ülését megnyitom.
Mind a munkavállalói oldal, mind a munkáltatói oldal képviselõit tisztelettel köszöntöm az új év alkalmából. Boldog és békés újesztendõt kívánok mindenkinek, és azt kívánom, hogy legalább ilyen körben mához 8 hónapra is találkozhassunk.
Mindenki megkapta a meghívót. A szakszervezeti oldal kérésére a BÉT Titkársága mindjárt lefénymásoltatja a szám nélküli – hozzáteszem – mert még nincs száma, miniszteri utasítás tervezetet, amely a béremelésrõl szól. Tájékoztatom a munkavállalói oldalt, hogy és a munkáltatói oldalt is természetesen, hogy csütörtökön második fordulóban megegyezett egymással a miniszter, az FRSZ és a BRDSZ képviselõi, a 2002. évi béremelést illetõen. Meg kell, hogy mondjam, hogy egy picit negatív, keserû szájízzel egyeztünk meg, hiszen a tét a következõ volt, vagy hozzájárulnak a szakszervezetek valaminek a cserébe a 15 %-os béremeléshez és ezzel az utasítást a miniszter a szakszervezetekkel egyetértésben adhatja ki, vagy pedig visszaáll a 8 %-ra. Tehát, 8 %-os a béremelés. Ezért mind az FRSZ, mind a BRDSZ jelenlévõ képviselõi úgy döntöttek, hogy elfogadják a miniszternek a 15 %-os béremelési javaslatát. Mint látni fogjátok ebbõl 12 %-ot általánosan tett kötelezõvé a miniszter, és 3 %-ot lehet felhasználni differenciálásra a helyi érdekképviseletekkel egyetértésben. Nem számít bele a közalkalmazottakat, most közalkalmazottakról beszélünk természetesen a 3 évenkénti kötelezõ elõresorolás intézménye. Tájékoztatásul elmondanám a BÉT mindkét oldalának, hogy a minisztérium kimutatása szerint a béremelés után az 50-es, a bruttó 50, és bruttó 57.500 forintos sávba több, mint 9.000 munkavállaló fog tartozni. Tehát, azért nem olyan gyönyörû ez a 15 %-os béremelés. A lehetõségekhez képest ennyi, de ettõl függetlenül a közalkalmazottaknak több mint a fele, még mindig ugye 130 eurót se fog keresni, ha jobban belekalkulálom. És az alku másik tárgya ugye, hogy vagy belemegyünk a 15 %-ba, vagy 8,illetve, hogy mivel tudja ezt kompenzálni a belügyminiszter. A napirend 3. pontjába fogjuk megtalálni azt az elemet, amit kompenzáció gyanánt felajánlott a miniszter, annak a két, ugye a közalkalmazottak részére és a munkavállalók részére.
Megkérdezem a két oldalt, hogy van-e ezen kívül napirend elõtti? Igen. Talabér úr!

Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 Következő > Utolsó >>

Eredmények 281 - 282 / 282
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 14:08
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75