Kezdölap arrow Hírek
Hírek
Itt találod a híreket különbözõ kategóriákba sorolva.


Jövõre béremelés a közszférában
2008. June 08.
 A jövõ évben legalább 4 százalékos béremelésre kerülhet sor a közszférában, és a konvergenciaprogram lehetõségeitõl függõen félhavi illetményt is kaphatnak a közszférában dolgozók - jelentette be Budai Bernadett pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Tovább...
 
ÁÉT február 6.-i ülés
2008. March 06.

Szám: ÖTM/1924/5/2008.

 

JEGYZÕKÖNYV

az Ágazati Érdekegyeztetõ Tanács

2008. február 6-án megtartott ülésérõl



Dr. Virág Rudolf úr, ÖTM közjogi és koordinációs szakállamtitkár:

Dr. Virág Rudolf vagyok, az ÖTM szakállamtitkára, ha valaki nem ismerne. Egyúttal elnézését tolmácsolom Ujhelyi államtitkár úrnak, aki a miniszter úr helyett a kormányülésen vett részt, és onnan értesített bennünket, oda is már meglehetõsen maródi állapodba ment, hogy keres egy orvosi megoldást, amiért elnézést kér, hogy nem tud részt venni. Nagy valószínûséggel ez fog lenni a helyzet. Másrészt pedig azt szeretném kérni, járuljanak hozzá, mint ahogy ez egyébként a meghívóban is jelölve volt, hogy Talabér Zoltán urat kérjük fel a mai nap elnöki tisztjére, ha ezzel egyetértenek, akkor ezt köszönöm. És lenne egy technikai kérésem, amiért szintén elnézést kérek, de nem találtunk más megoldást. Az Országos Választási Bizottság ülése kezdõdne fél négykor ebben a teremben, ha addig nem fejezzük be, akkor természetesen van biztosítva egy másik terem, ahol folytathatjuk. De ha segítenek nekünk a mûködésben, abban, hogy ennek a jeles testületnek, amelyik ebben az évben szokásos helyett 4 helyett 485 népszavazási kérelmet bírált már el, a további meglehetõsen fontos tevékenységének helyet adjuk, akkor azt köszönettel veszem. És akkor ezek után átadnám elnök úrnak a bevezetés tisztét.


A jegyzõkönyv pdf formátumban megtekintés: itt


Tovább...
 
SZÉF: Egy napirend, több probléma
2008. January 19.
A SZÉF-en történt
Süli Ferenc - dr.Heiling Ottó  -  FRDÉSZ-HOSZ


A SZÉF január 17-i ülésén mindössze egyetlen napirendi pont – a szakközépiskolai tanulmányok szolgálati idõbe történõ beszámítása szerepelt. Mint ismeretes, a Legfelsõbb Bíróság még 2007 decemberében meghozott jogegységi határozata egyértelmûvé tette a vonatkozó jogszabályok értelmezését, ugyanakkor a kormány a mai napig nem adott ki erre vonatkozó egységes értelmezést, iránymutatást a közigazgatási szervek részére, mely továbbra is magában hordozza az eltérõ jogalkalmazás veszélyét. A munkavállalói oldal ezért is kezdeményezte a rendkívüli ülést. Az egyeztetésen dr. Heiling Ottó alelnök képviselte a Honvédszakszervezetet...
Tovább...
 
Rendkívüli SZÉF ülés kezdeményezése
2008. January 08.
A Legfelsõbb Bírósági jogegységi határozatával kapcsolatban, a 2007. december 28-án megtartott szakértõi egyeztetést követõen a munkavállalói oldal nevében rendkívüli (8 napon belüli) SZÉF ülés összehívását kezdeményezte az FRDÉSZ. A szakszervezeti szövetség elnöke által aláírt levelet az alábbiakban olvashatják...

Dr. Takács Albert miniszter
Tárgy: Rendkívüli SZÉF ülés kezdeményezése 


Tisztelt Miniszter Úr!
 A Legfelsõbb Bírósági jogegységi határozattal kapcsolatban 2007. december 28-án megtartott szakértõi egyeztetést követõen a munkavállalói oldal nevében kezdeményezem, rendkívüli (8 napon belüli) SZÉF ülés összehívását.
A munkavállalói oldal nevében kérem, hogy a SZÉF ülésre készüljön írásos kormányzati elõterjesztés a szakközépiskolai idõ beszámításának LB határozatból következõ egységes értelmezésérõl.
Tovább...
 
Fennálló bizonytalanság?
2007. December 30.

Független Rendõr Szakszervezet

F õ T I T K Á R Á N A K

26/2007. számú
T Á J É K O Z T A T Ó J A
B u d a p e s t, 2007. december 28.


Tájékoztatom tagságunkat és minden érdeklõdõt, hogy a mai napon ült össze az a szakértõi bizottság, amely a Magyar Köztársaság Legfelsõbb Bírósága 4/2007. KPJE számú jogegységi határozatának értelmezésére, a szakközépiskolai évek beszámításával kapcsolatban felmerült problémák megoldására kívánt javaslatot tenni.
A bizottságban a fegyveres szervek és a szakszervezetek mellett a Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság is képviseltette magát.
Tovább...
 
2008-ban a reálkeresetek ne csökkenjenek
2007. December 06.
Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztetõ Tanács szakszervezeti és kormányzati oldalának megállapodása keresetek 2008. évi növelésének egyes feltételeirõl a közszférában.
Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztetõ Tanács szakszervezeti és kormányzati oldala (a továbbiakban: az OKÉT szakszervezeti és kormányzati oldala) – figyelembe véve az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Kormány között 2007. február 19-én létrejött megállapodásban (a továbbiakban: sztrájkmegállapodás) foglaltakat is – célul tûzi ki, hogy a közszférában 2008-ban a reálkeresetek ne csökkenjenek. Ennek érdekében megállapodott a következõkrõl.
Tovább...
 
ÁEK-ügy: Komoly igény van a kórházra!
2007. November 06.
A Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztetõ Fóruma (SZÉF) november 5-én kihelyezett ülést tartott az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) nagy tanácstermében. A rendezvényen tájékoztató hangzott el az ÁEK mûködésérõl, valamint az MH Radó György Honvéd Egészségügyi Központban végzendõ egészségügyi szolgáltatásokról szóló HM-IRM-ÖTM-PM-PNSZFTNM által készülõ rendeletrõl is. A munkavállalói oldal ügyvivõje Kónya Péter FRDÉSZ elnök volt, a fegyveres és rendvédelmi szféra szakszervezeteinek  képviseletében az elnökök, illetve a fõtitkárok jelentek meg...
Tovább...
 
FRDÉSZ közlemény:
2007. September 25.
Jogsértõ a Magyar Köztársaság Kormánya!

Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztetõ Fórumának (SZÉF) munkavállalói oldalát alkotó országosan reprezentatív szakszervezetek képviselõi közösen tiltakoznak az ellen, hogy a Kormány érdemi egyeztetés nélkül - megsértve ezzel az Alkotmányt, a jogalkotási törvényt, a szolgálati törvényeket és a SZÉF megállapodást – nyújtotta be 2007. szeptember 21-én az Országgyûlés elé a T/3812. számú törvényjavaslatát, a szolgálati nyugdíjjal összefüggõ egyes törvénymódosításokról...

Tovább...
 
A rendkívüli SZÉF ülésen
2007. September 24.
 
Rendkívüli SZÉF: nem a végleges Hszt., Hjt.-változatról van szó!
 
 A rendkívüli SZÉF ülésen – napirend elõtt – Kónya Péternek, a munkavállalói oldal ügyvivõjének kérdésére válaszolva Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter elmondta, hogy a szolgálati törvények (Hszt. és a Hjt.) jogalkotásának hivatalos folyamata ugyan elõre jár, de nem végleges változatról van szó. Az érdekegyeztetõ fórum szeptember 24-i - rendezvényén az is elhangzott, hogy amennyiben a Legfelsõbb Bíróság jogegységi tanácsa e hó végéig nem hoz döntést a szakközépiskolai tanulmányi szolgálati idõbe történõ beszámítása ügyében, úgy az IRM október 5-ig leteszi azt a szakmai vitaanyagot, mely alapján a szaktárcák közötti miniszteri rendelet is megalkotható lesz...
 
Tovább...
 
SZÉF június 27-i ülése
2007. July 02.
 
Takács Albert: vissza kell állítani a hivatás respektjét 
 
A Szolgálat jogviszonyban állók Érdekegyeztetõ Fórumának (SZÉF) - június 27-i - ülésén Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter kijelentette: minden hivatásos állományúnak, aki 2008. január 1-jén rendelkezni fog 20 esztendõ szolgálati viszonnyal, megállapítják a nyugdíját. Az FRDÉSZ nevében Kónya Péter elnök tárgyalt, a Honvédszakszervezetet Heiling Ottó alelnök képviselte... A SZÉF ülésén Kónya Péter volt a munkavállalói oldal szóvivõje, míg dr. Piros Attila rendõr ezredes, az IRM fõosztályvzetõje, a munkáltatói oldal szóvivõjeként tevékenykedett. A tárgyaláson végig részt vett Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter. Napirend szerint elsõként a miniszteri tájékoztató hangzott el.
 
Tovább...
 
A tapasztalat távozik el a szervezetektõl
2007. April 15.
 
Április 12-én rendezték a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztetõ Fórumának (SZÉF) korábban elmaradt plenáris ülését. Az ÖTM-ben megrendezett tárgyaláson a munkavállalói oldal ügyvivõje Kónya Péter FRDÉSZ elnök volt, a tagszervezeteket az elnökök, illetve a fõtitkárok képviselték...
 
Tovább...
 
KÖZLEMÉNY
2007. March 28.
 A mai napon, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban, a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztetõ Fórumán (SZÉF) tárgyaltak volna az érintett tárcák vezetõi (HM, IRM,PM, MEH,ÖTM), valamint a fegyveres és rendvédelmi szféra országosan reprezentatív szakszervezeteinek képviselõi a hivatásos állományúak (rendõrség, honvédség, tûzoltóság, büntetés-végrehajtás, határõrség, vám- és pénzügyõrség, polgári-védelem, nemzetbiztonsági szolgálatok) 2007. évi bérfejlesztésérõl, valamint a jogállási törvények tervezett módosításairól.
Miután az érdekegyeztetõ fórum ülésén – a SZÉF alapszabályát megsértve – már nem elsõ alkalommal, sem miniszteri, sem államtitkári, sem szakállamtitkári szinten nem képviseltették magukat a minisztériumok, a munkavállalói oldal bejelentette, bár kész az érdemi tárgyalásra, a konfliktusok tárgyalóasztalnál történõ megoldáskeresésére, elvárja, hogy a tárcák  is az aláírt megállapodásnak megfelelõ szinten képviseljék magukat a tárgyalásokon.
A SZÉF plenáris ülését, a levezetõ elnök érdemi tárgyalás hiányában bezárta.

Budapest, 2007. március 27.

A SZÉF munkavállalói oldal nevében:

Kónya Péter
oldalelnök
 
ÁÉT ÜGYRENDJE
2006. October 04.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium

ÁGAZATI ÉRDEKEGYEZTETÕ TANÁCS

Ü  G  Y  R  E  N  D  J  E

2006. 

 

 I.

HATÁLY


1. Az Együttmûködési Megállapodás és az Ügyrend szabályait kell alkalmazni az összes olyan tárgykörben és ügyben, amelyben valamely foglalkoztatási jogviszonyt szabályozó jogszabály, illetve a jogalkotásról szóló 1987. évi XI. törvény (a továbbiakban: jogalkotási törvény) az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (a továbbiakban: ÖTM) mint jogalkotó vagy mint munkáltató számára a foglalkoztatottak valamely csoportja érdekképviseleti szervével egyeztetési kötelezettséget ír elõ vagy ilyen lehetõséget teremt.

Tovább...
 
EGYÜTTMÛKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS
2006. October 03.

EGYÜTTMÛKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumnál folyó
ágazati érdekegyeztetésrõl

2006.

 amely létrejött egyrésztõl az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (a továbbiakban: ÖTM), mint munkáltatói képviselet;
    másrészrõl a miniszter által vezetett vagy irányított szerveknél foglalkoztatottak közösségét képviselõ ágazati reprezentatív és képviseleti jogosultsággal rendelkezõ szakszervezetek, mint munkavállalói érdekképviseletek

továbbiakban Felek között,

annak érdekében, hogy létrehozzák és mûködtessék az ágazati érdekegyeztetés rendszerét.

Tovább...
 
Az Európai Unió Tanácsa
2006. April 18.
 
A Tanács a politikai döntések legfõbb központja az Európai Unióban.

Az Európai Unió Tanácsának keretében üléseznek a tagállamok miniszterei. A napirenden szereplõ tárgykörök szerint minden országot az érintett területért felelõs miniszter képvisel (külügy, pénzügy, szociális ügyek, közlekedés, mezõgazdaság stb.).

A Tanács elnökségét a tagállamok hat hónapos idõszakokban, felváltva töltik be.

A Tanács döntéshozó és koordinációs szerepe

    *
      A Tanács jogalkotási jogkörrel rendelkezik, amelyet általában az együttdöntési eljárásban a Parlamenttel közösen gyakorol.
    *
      A Tanács biztosítja a tagállamok általános gazdaságpolitikájának összehangolását.
    *
      A Tanács az Európai Tanács által megállapított általános iránymutatások alapján meghatározza és végrehajtja a közös kül- és biztonságpolitikát.
    *
      A Tanács a Közösség és az Unió nevében nemzetközi megállapodásokat köt, amelyek a Közösség, illetve az Unió és egy vagy több állam, illetve nemzetközi szervezet között jönnek létre.
    *
      A Tanács biztosítja a tagállamok fellépésének összehangolását, és intézkedéseket hoz a büntetõügyekben folytatott rendõrségi és igazságügyi együttmûködés területén.
    *
      A Tanács és az Európai Parlament együtt alkotják a Közösség költségvetését elfogadó költségvetési hatóságot.

Tovább...
 
Közös nyilatkozat
2006. January 02.
Közös nyilatkozat

A Magyar Köztársaság Kormánya megbízásából a Rendvédelmi Szervek Tárcaközi Érdekegyeztetõ Fóruma (a továbbiakban: RSZTÉF) munkáját vezetõ Belügyminisztérium politikai államtitkára, a fórum kormányzati tárgyalócsoportja és a munkavállalói oldalt alkotó szakszervezetek (a továbbiakban: érdekképviseletek) (a továbbiakban együtt: Felek) a rendvédelmi szervek hivatásos állományát érintõ 2006. évi bérpolitikai intézkedések tárgyában közöttük lefolytatott egyeztetés-sorozat lezárásával egyidejûleg az alábbiakat kívánják rögzíteni:
Tovább...
 
Közös nyilatkozat elõtti levél váltások
2006. January 02.
A közös nyilatkozat aláírása elõtt az alábbi levél váltások történtek.

Powel Pál Úr
Ügyvivõ
RSZTÉF
r é s z é r e !


B u d a p e s t


Tisztelt Powel Pál!


1.) A Rendvédelmi Szervek Tárcaközi Érdekegyeztetõ Fóruma Alapszabálya

„Az RSZTÉF mûködésének célja – a Hszt. 35. § (3) bekezdésére figyelemmel– a Kormány és a hivatásos (szerzõdéses) jogviszonyú foglalkoztatottak törekvéseinek és érdekeinek egyeztetése, az álláspontjaik feltárása, a kölcsönös tájékoztatás, a vitás kérdések tárgyalásos rendezése, a véleményezési jog biztosítása, ajánlások kialakítása, megállapodások elfogadása a hivatásos (szerzõdéses) állományt érintõ jövedelmi, szociális és munkaügyi kérdésekben, amelyek meghatározzák, vagy befolyásolják élet-és szolgálatteljesítési körülményeiket, illetve foglalkoztatásuk feltételeit.........






Tovább...
 
RSZTÉF Megállapodás elutasítása
2006. January 02.
Az RSZTÉF munkavállalói oldal soros ügyvivõjének átadott álláspontunk a megállapodás elutasításáról.


Juhász Gábor Államtitkár Úr
Belügyminisztérium


Tisztelt Államtitkár Úr!

A Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete, a 2006. évi bérpolitikai intézkedésekrõl kötendõ, a hivatásos szolgálati jogviszonyban állókra vonatkozó RSZTÉF megállapodást nem fogadja el, azt nem írja alá.



Tovább...
 
RSZTÉF jegyzõkönyv
2006. January 02.
Rendvédelmi Szervek Tárcaközi
    Érdekegyeztetõ Fóruma
              Titkársága
       Belügyminisztérium

Szám: 23-28/8/2005.



J E G Y Z Õ K Ö N Y V
a Rendvédelmi Szervek Tárcaközi Érdekegyeztetõ Fóruma
2005. december 1-jén megtartott ülésérõl


Juhász Gábor úr, BM politikai államtitkára, levezetõ elnök:
Csókolom, jó napot kívánok! Úgy látom, hogy ez egy igazán nagy érdeklõdésre számot tartó ülés. Talán abban a rövid idõben, amióta itt én szolgálatot teljesítek, azóta még ennyien nem is voltunk ebben a teremben. Úgyhogy, ebben a felemelõ, nagy érdeklõdésre számot tartó lélektani pillanatban sok szeretettel köszöntök mindenkit, mivel mindnyájan itt vagyunk, ezért feltételezem, hogy a meghívót mindenki megkapta, és a benne lévõ napirendi ajánlást is mindenki megkapta. Kérdezem, hogy a napirendhez észrevétel, kérdés van-e? Esetleg más javaslat?

Powell Pál úr, munkavállalói oldal soros ügyvivõ, elnök, Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Érdekképviseleti Szervezete:
Tisztelettel köszöntök én is mindenkit, az érdekképviseleti oldalnak nincsen más napirendi pontra javaslata.

Jenei Zoltán úr, munkaadói oldal soros ügyvivõ, BM közgazdasági helyettes államtitkára:
Elnök úr, a munkáltatói oldalnak sincs.
Tovább...
 
Együttmûködési Megállapodás
2005. November 14.
  13/1992. (XII. 11.) BM rendelet

  az Együttmûködési Megállapodás kihirdetésérõl


A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 4. § (4) bekezdés b) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következõket rendelem el:

  1. §

E rendelet mellékleteként kihirdetem — az érintett szakszervezetekkel és érdekképviseleti szervekkel létrejött — Együttmûködési Megállapodást.

  2. §

Ez a rendelet 1992. december 15-én lép hatályba; egyidejûleg hatályát veszti a minisztérium és a miniszter érdekegyeztetési feladatairól szóló 3/1991. (BK. 2.) BM utasítás.


  Melléklet
  a 13/1992. (XII. 11.) BM rendelethez

  Együttmûködési Megállapodás

A Magyar Köztársaság belügyminisztere és a hivatásos szolgálati, illetve közalkalmazotti jogviszonyban álló dolgozók közösségét képviselõ szervezetek: a Belügyi Dolgozók Szakszervezete, a Független Rendõrszakszervezet, a Határõrségi Dolgozók Szakszervezete és a Hivatásos Állomány Határõrségi Érdekképviseleti Testülete, a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete, a Polgári Védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (a továbbiakban együtt: a Felek) abban a törekvésükben, hogy erõsítsék meglévõ együttmûködési kapcsolatukat, figyelembe véve a megállapodásból adódó kölcsönös elõnyöket, összhangban az érvényben lévõ törvényekkel és rendelkezésekkel az alábbiakban állapodtak meg:

  1.

A Felek korábbi együttmûködési eredményeként kialakított belügyi érdekegyeztetés rendszerét, ezen belül a helyi érdekegyeztetõ tanácsokat, valamint az érdekegyeztetés országos szintû fórumát, a Belügyi Érdekegyeztetõ Tanácsot továbbra is fenntartják és mûködtetik.

  2.

A munkaügyi kapcsolatokat és a közalkalmazotti jogviszonyt, valamint a rendõrség, a határõrség, a Köztársasági Õrezred, a tûzoltóság, a polgári védelem hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyát, anyagi, szociális és kulturális, továbbá élet- és munkakörülményeit érintõ, ágazati jelentõségû kérdésekben a miniszter a Belügyi Érdekegyeztetõ Tanács (a továbbiakban: a BÉT) fórumával egyeztet.

  3.

A belügyminiszter feladatkörében elõkészített jogszabályok, miniszteri utasítások, irányelvek, tájékoztatók tervezetének véleményezésébe a Belügyminisztérium az e Megállapodást aláíró szakszervezeteket és érdekképviseleti szerveket bevonja.

  4.

A Felek vállalják, hogy a konstruktív együttmûködéshez, egyeztetéshez szükséges és elégséges információkat egymás részére biztosítják.

  5.

A BÉT fórumát a munkáltatói és a munkavállalói tárgyalócsoport alkotja, melyek önállóak, egymástól függetlenek és nyitottak, belsõ ügyrendjükrõl maguk döntenek. A tárgyalócsoportok 6—6 fõ képviselõbõl és — tagonként — 3 fõ tanácskozási jogú szakértõbõl állnak. A munkavállalói tárgyalócsoport az Együttmûködési Megállapodást aláíró szakszervezeti és érdekképviseleti szervek egy-egy képviselõjébõl áll. A munkáltatói tárgyalócsoport tagjait a munkáltató képviseletét ellátó politikai államtitkár jelöli ki a fórum napirendjének függvényében.

  6.

A Felek kötelezik magukat, hogy az érdekegyeztetõ fórumokra állásfoglalásra feljogosított képviselõket, valamint szakértõket delegálnak.

  7.

A BÉT üléseit két elnök — társelnökként — felváltva vezeti, akit a BÉT tagjai soraiból (mindkét tárgyalócsoportból egy-egy fõt) választanak meg.

  8.

A BÉT üléseit szükség szerint, de legalább két hónaponként tartja. A BÉT összehívását bármelyik tárgyalócsoport vagy annak tagja kezdeményezheti az ülés napirendjére bármelyik tárgyalócsoport vagy annak tagja javaslatot tehet. Ezen kezdeményezéseket a soron következõ ülés elnöke útján kell elõterjeszteni.

  9.

Az elnök elõterjesztése vagy javaslata alapján az ülések napirendjérõl a tárgyalócsoportok döntenek. Írásbeli napirend esetén — az ülés elõtt 15, de legalább 8 nappal — a tárgyalócsoportok tagjainak az írásbeli elõterjesztéseket el kell juttatni. Minden ülésen a következõ ülés elnökét ki kell jelölni, és errõl a tárgyalócsoportokat értesíteni kell.

  10.

A tárgyalócsoportok képviselõi véleményüket az ülésen szóban, de — ha az ügyet úgy ítélik meg — írásban is (az ülés elõtt, megküldés útján vagy az ülésen való átadással) elõadhatják. A tárgyalócsoportok szakértõi véleményüket az ülésen szóban is elõadhatják.

  11.

A Felek vállalják, hogy az érdekegyeztetõ fórumokon kialakított konszenzusokat magukra nézve kötelezõnek tartják, és megteszik a végrehajtáshoz szükséges intézkedéseket.

  12.

A Belügyminisztérium vállalja, hogy a BÉT mûködési feltételeit, a titkársági feladatok ellátását a BM Személyzeti és Munkaügyi Fõosztálya útján biztosítja. A fõosztály a BÉT üléseivel kapcsolatban keletkezõ anyagokat (meghívók, elõterjesztések, emlékeztetõk, magnófelvételek stb.) a BM ügykezelésre vonatkozó rendelkezése szerint kezeli.

  13.

Ez a Megállapodás aláírása napján lép életbe. Rendelkezései felváltják a Budapesten, 1991. január 22-én aláírt Együttmûködési Megállapodás rendelkezéseit.

Budapest, 1992. november 16.

  Dr. Bárdos Judit s. k., fõtitkár a Belügyi Dolgozók Szakszervezete képviseletében
  Rekvényi László s. k., fõtitkár a Független Rendõrszakszervezet képviseletében
  Ackermann János s. k., titkár a Határõrségi Dolgozók Szakszervezete képviseletében
  Molnár Attila s. k., elnök a Hivatásos Állomány Határõrségi Érdekképviseleti Testülete képviseletében
  Gálos Imre s. k., fõtitkár a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete képviseletében
  Bencsik Géza s. k., elnök a Polgári Védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége képviseletében
  Dr. Boross Péter s. k., belügyminiszter

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 Következő > Utolsó >>

Eredmények 241 - 260 / 282
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 21:05
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75