Kezdölap arrow Hírek
Hírek
Itt találod a híreket különböző kategóriákba sorolva.


Az OMV a Mol-nál olcsóbban vállalta a kormányzati autók tankolását
2009. December 31.

Az OMV nyerte a kormányzati szervek egységes tankolására kiírt tendert, mivel az osztrák olajipari társaság minden üzemanyag-kategóriában 2-3 forinttal nagyobb kedvezményt ajánlott a Mol-nál - közölte Szollár Domokos kormányszóvivő, az MTI-vel.

Szollár Domokos közleményében hangsúlyozza: a december 19-én aláírt keretszerződés 50 millió liter üzemanyag beszerzésére ad lehetőséget legfeljebb egy éves időtartamra. A nyertes a mindenkori kiskereskedelmi árhoz képest ad kedvezményt, amelynek állandó a mértéke .

A közbeszerzés során az ajánlati ár volt a legfontosabb, 70 százalékos súllyal szereplő bírálati szempont. Az üzemanyagtöltő állomások száma 20 százalékos súllyal esett latba, ebben a kategóriában a Mol tizenhét benzinkúttal többet ajánlott az OMV-nél, azonban a töltőállomások területi eloszlásában az OMV tudott kedvezőbb ajánlatot felmutatni.

Tovább...
 
"Nem érdemes" - nem mennek utcára a tűzoltók
2009. November 19.
Elálltak a további demonstrációtól a tűzoltók - jelentették be az érdekképviseletek vezetői csütörtök délelőtt Budapesten.

Mégsem vonulnak újra az utcára a jövő évi költségvetési megszorítások miatt a tűzoltók. Korábban azért választottak a tiltakozásnak ezt a módját, mert a jövő évi költségvetés tervezete szerint 1,8 milliárd forinttal kevesebb pénzt kapnának jövőre, ezzel pedig több tűzoltóság működésképtelenné válhat. 

Mészáros József, a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságok Országos Szövetségének alelnöke emlékeztetett rá, hogy tárgyalások kezdődtek az Önkormányzati Minisztériummal, egy hónappal ezelőtt pedig nyomásgyakorlásként az utcára vonultak

Azt tapasztalták azonban, hogy a magánemberi feszültség csaknem legyőzi a "testületi fegyelmet", ezért további tömegdemonstrációt nem terveztek. Mivel azonban a tárgyalások nem haladtak, bejelentettek egy demonstrációsorozatot, igaz, azt már csak a parancsnokok részvételével. Közben a szocialista frakció vezetéséhez is fordultak, hogy segítsenek közvetíteni az érdekképviseletek és a minisztérium között, mert senkinek sem érdeke a demonstráció.

Tovább...
 
Szolgálatteljesítés közben megsérült tűzoltók köszöntése
2009. November 19.

Önkormányzati Minisztérium
Sajtó és Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2009. november 19.

Varga Zoltán, a Magyar Köztársaság önkormányzati minisztere nevében dr. Virág Rudolf, a tárca közjogi és koordinációs szakállamtitkára köszöntötte azokat a hivatásos és nyugállományú tűzoltókat, akik szolgálatteljesítés közben, a szolgálati kötelmekkel összefüggésben szenvedtek sérülést.

Tovább...
 
A kormány megadná az idei normatívát a tűzoltóknak
2009. November 17.
Mintegy 35 milliárd a tűzoltóságok támogatására
A kormány a 2009. évi költségvetési törvényben meghatározott normatívák szerint osztaná el a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok támogatását - olvasható a kabinet által a jövő évi költségvetéshez kedden benyújtott és az Országgyűlés költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottsága által elfogadott módosító javaslatban.
Tovább...
 
Tűzoltók vették körül a parlamentet
2009. October 23.

(2009.10.20 07:56)

(ATV - videó,)

Nem csak a vasutasok, a tűzoltók is tiltakoztak hétfőn, szintén a jövőre tervezett elvonások ellen.

2010-ben 1,8 milliárd forinttal kapnak kevesebbet. Ezért mintegy 2500 tűzoltó demonstrált egy Parlamenthez közeli utcában. Petíciójukat először csak a Fidesz és a KDNP vette át.

Az MSZP és az SZDSZ csak azután, hogy a tűzoltók körbesétálták a Parlament épületét. A demonstráció szervezői kijelentették: ha az Országgyűlés megszavazza a tervezett költségvetést, újra utcára vonulnak.

Majdnem háromezren gyűltek össze a Parlamentnél. Bekapcsolták a szirénáikat; így tiltakoztak, mert szerintük csaknem két milliárddal kevesebbet kapnak majd jövőre, ha elfogadják a költségvetést.

Tovább...
 
A tűzoltáson spórol a kormány
2009. October 22.
168 óra, 2009.10.21 07:43

Veszélybe kerülhetnek a mentések, ha a kormányzat 1,8 milliárd forintot von el a tűzoltóságtól. Pluszmunkát vállalnak a parancsnokságok, hogy ki tudják gazdálkodni a hiányt. Már üzemanyagra sincs mindenhol pénz.

 

A költségvetési megszorítások ellen demonstráltak hétfőn a tűzoltók. Komárom-Esztergom megyéből az összes városi parancsnok részt vett a megmozduláson. Véleményük szerint nehéz helyzetbe hozzák a tűzoltóságot a változásokkal - írta a Kemma.hu megyei hírportál.

Janics Csaba, a tatabányai tűzoltóság parancsnoka elmondta: igazán a kisebb parancsnokságok kerülhetnek működésképtelen helyzetbe. – Minimális tartalékokkal még rendelkezünk, de ez nem tart sokáig. Ha valóban csökkentik a támogatásunkat, akkor a járműveink, védőfelszereléseink fenntartása, karbantartása megnehezülne. A személyi juttatásokat is a minimumra kellene vennünk – mondta Janics Csaba.

A tatabányai tűzoltók eddig is foglalkoztak az alapfeladataikon túli munkákkal. Sátrat, színpadot, járműveiket adták bérbe, hogy növeljék a bevételeiket.

Tovább...
 
SZÉF 2009.09.25. Jegyzőkönyv
2009. October 21.

JEGYZŐKÖNYV

a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma

2009. szeptember 25-ei üléséről

Helyszín: Miniszterelnöki Hivatal (Budapest, V. ker. Kossuth tér 4.) földszinti Konferenciaterem

Időpont: 2009. szeptember 25., 15.00 órai kezdettel

Levezető elnök: Godó Edit (MKDSZ)

Oldalelnökök: Kónya Péter, a munkavállalói oldal elnöke, FRDÉSZ elnök

Dr. Draskovics Tibor, a munkaadói oldal elnöke, igazságügyi és rendészeti miniszter

 

Napirendi pont:

  1. A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény (Hszt.) és a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény (Hjt.) módosítása.


A teljes jegyzőkönyv letölthető itt (pdf)
 
Keszthelyi tűzoltók is demonstráltak Budapesten
2009. October 20.

A Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságok Országos Szövetsége, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete és a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete közös szervezésében demonstráltak a tűzoltók október 19-én.
Az előzetes megállapodások és területfoglalási engedély alapján Budapesten az Alkotmány utca teljes hosszában és szélességében állt a tűzoltók rendelkezésére. A rendezvényen mintegy 2500 fő hivatásos tűzoltó vett részt. Különlegessége, hogy a munkáltató, azaz a tűzoltóparancsnokok, illetve a munkavállalói oldal, azaz a beosztott tűzoltók közösen vonultak fel a tervezett megszorítások ellen.

Nézze meg galériát!

A rendezvényen a déli harangszót követően a résztvevők elénekelték a himnuszt, majd közösen elmondták a tűzoltó eskü szövegét, azaz újra esküt tettek. Ezt követően beszédek hangoztak el. A rendező szervezetek, szövetségek vezetői petíciót adtak át a parlamenti pártok képviselőinek. A FIDESZ és a KDNP képviselőinek a színpadon, míg a többi pártnak az Országház előtt.

A tűzoltók a demonstrációval nem fizetésemelést kértek, nem további juttatásokat szerettek volna kiharcolni, csupán azt a működési költséget kérték, amellyel biztosítható az állampolgárok számára a hivatásos tűzoltóságoktól megszokott biztonság, szakszerűség. Továbbá azért, mert a tűzoltók még önhibájukon kívül sem szeretnék ha a beavatkozások végrehajtása nem várt anyagi akadályokba ütközne.

A Keszthely Város Önkormányzata Hivatásos Tűzoltósága állományából a szabadnapos tűzoltók közül 45 fő vett részt.
Fotó: Keszthelyi Tűzoltóság

forrás: - Keszthelyi tűzoltók is demonstráltak Budapesten (Monitormagazin.hu, 2009.10.20 16:13)

 

 
Tüzes tűzoltók a Parlament előtt
2009. October 20.

Tüzes tűzoltók a Parlament előtt – videó

2009. október 19. 22:59

A több mint kétezer demonstráló tűzoltó és a velük szolidáris szakszervezetek hangosan éreztették a kormánnyal, hogy fogytán a türelmük. Eredetileg az Alkotmány utcába szervezték a tüntetést, de résztvevők spontán a Kossuth térre tódultak, majd körbejárták a Parlamentet. Nem sokkal kettő után fegyelmezetten elvonultak a tüntetők. 

Forrás és a Videó: - Tüzes tűzoltók a Parlament előtt videó (hvg - videó, 2009.10.20 16:34)

 

 
Füstbombával ért véget a tűzoltó-demonstráció
2009. October 19.
2009.10.19. 19:00

Füstbombával ért véget ma a tűzoltók budapesti demonstrációja. Több jármű pedig szirénázva hagyta el a parlament környékét. A bevetési ruhában felvonult lánglovagok között százötven somogyi is ott volt. A kormány megszorító csomagja ellen tüntettek. A somogyi önkormányzati tűzoltóságoktól hetven millió forintot vonnának el. Ezért működésképtelenné is válhatnak.

Aki nem volt szolgálatban, a budapesti tüntetésre készült. Az öt somogyi önkormányzati tűzoltóság a kormány terve szerint jövőre összesen hetven millió forinttal kapna kevesebbet. 
- A kaposvári tűzoltóságtól ez több mint húszmillió forint elvonást jelent - mondta Rajnai Zsolt, a Kaposvári Tűzoltóság tűzoltó ezredese, parancsnoka. - Ez alapvetően megkérdőjelezi, hogy a jövő évben tudunk-e működni.

Tovább...
 
Bontsuk le a Parlamentet - skandálták a tűzoltók
2009. October 19.

A tűzoltókat érintő költségvetési megszorítások miatt mintegy két és fél ezer egyenruhás, rohamsisakot viselő tűzoltó demonstrált hétfőn a fővárosi Alkotmány utcában, a Parlament közelében. Vasiak is voltak köztük, Szombathelyről nyolcvanan, Körmendről ötvenen, Sárvárról tizenegyen érkeztek. Füstbombáztak is a végén, összességében pedig elégedetlenül távoztak.

Korán reggel indultak el a hivatásos tűzoltók a fővárosba, hogy részt vegyenek az országos demonstrációban. Az Alkotmány utcában a megyéből közel százharmincan gyűltek össze tűzoltóautókkal, zászlókkal, hogy tiltakozzanak az elvonások ellen.

Tűzoltók a Parlamentnél. A megszorítások ellen emelték fel fecskendőjüket Fotó: Benkő Sándor

Tűzoltók a Parlamentnél. A megszorítások ellen emelték fel fecskendőjüket Fotó: Benkő Sándor

A demonstrációt a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságok Országos Szövetsége, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete és a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete hirdette meg. A megmozdulás elején a transzparenseket tartó, nemzeti színű zászlókat lobogtató tűzoltók nyilvános tűzoltóesküt tettek, hogy életük kockáztatásával is ellátják szolgálati feladataikat.

 

 

Tovább...
 
Tüzes tűzoltók tiltakoztak
2009. October 19.
2009. október 19. | hétfő
Említésre méltó rendbontás nélkül ért véget a tűzoltók tüntetése, melyet jövő évi büdzséjük tervezett megkurtítása miatt tartottak.
 
Az Országház elé hirdettek demonstrációt az ország tűzoltóságai, 2010-es költségvetésük megkurtítása ellen tiltakozva. A helyszínen már déli tizenkét óra előtt 2000–2500 szabadnapos tűzoltó gyűlt össze, majd a tiltakozó beszédek után kétszer is körbejárták a Parlament épületét.

A tömeg láttán a helyszínt biztosító rendőrök sorfalat vontak az épület elé, majd később a biztosítás parancsnoka elrendelte a rendőröknek testpáncéljuk felvételét is. Időközben egy kamerával felszerelt rendőrségi törzsbusz érkezett a helyszínre, illetve civil ruhás rendőrök vegyültek a demonstrálók közé. A demonstráció végül békésen ért véget.

 

fotó: Németh András Péter
 
forrás: - Tüzes tűzoltók tiltakoztak (Szabadföld, 2009.10.19 15:57)
 
Több mint kétezer tűzoltó tüntetett Budapesten
2009. October 19.

"Te kockáztatnád óránként 470 forintért az életed?" - több mint kétezer tűzoltó tüntetett Budapesten

2009. október 19. 16:40 M1

A jövő évre tervezett költségvetési megszorítások miatt demonstráltak a tűzoltók

A tűzoltóságokat érintő, jövő évre tervezett költségvetési megszorítások miatt mintegy 2500 egyenruhás tűzoltó tüntetett hétfőn Budapesten, a Parlament közelében; a demonstráció keretében petíciót adtak át a parlamenti frakciók képviselőinek.

 

Tűzoltó tüntetés

 

 

Tovább...
 
Tüntettek és sünöztek a tűzoltók - Tények riport
2009. October 19.

Az alsó rakpartot is elzárták egy fél órára a tűzoltók, lényegében önkényesen, a parlament előtt. Több mint kétezren tüntettek a jövő évi költségvetés ellen. Azt mondják: nem lesz elég pénzük, így az is előfordulhat, hogy később érnek ki egy-egy tűzhöz. Az ellenzéki pártok átvették a peticiójukat, a kormány részéről viszont csak nehezen. A parlament előtt megjelenő rendőröket aztán a tűzoltók lesünözték, ezzel utalva egy március 15-i rendőri intézkedésre.

VIDEÓ: Tüntettek és sünöztek a tűzoltók - Tények riport 00:01:52

 
A költségvetés tűzoltásra sem jó
2009. October 17.

Echo TV

A kormányzatnak észre kell vennie, hogy a tűzoltóság bajban van, és nem az utolsó óráában kellene kapkodni- jelentette ki Bakondi György az Echo televízió Napi Aktuális című műsorában.

A Katasztófavédelmi főigazgatóság volt vezetője szerint átgondoltabb büdzsére van szükség. Érthető, hogy a munkaadók, a munkavállalók és a lakosok is aggódnak, hiszen az önkormányzatok lehetőségei szűkülnek és a tűzoltóságok állami támogatása is csökken.

Bakondi György az Echo televízió Napi Aktuális című műsorában ITT

forrás: - A költségvetés tűzoltásra sem jó (Echo TV)

 
 
Megtartják a tűzoltók a demonstrációjukat
2009. October 15.
Nem tudtak megállapodni a tűzoltó-szakszervezetek az illetékes minisztériummal, ezért megtartják az október 19-ére, jövő hétfőre meghirdetett demonstrációjukat. A tűzoltók azért vonulnak utcára, mert szerintük a 2010-es költségvetés tervezetében jelölt elvonások veszélybe sodorják a tűzoltóságok működését.

A Hivatásos Önkormányzati Tűzoltók Országos Szövetsége (HÖTOSZ), a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) és a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete (FTSZ) által megalakított demonstrációs bizottság tagjai szerdai budapesti sajtótájékoztatóján közölték: jövőre 1,8 milliárd forintos elvonás sújtaná a tűzoltóságokat. A több hónapos levélváltás során és a szerdai minisztériumi egyeztetésen nem közeledtek az álláspontok, ezért úgy látják, hogy nem maradt más lehetőségük, csak a demonstráció.
Tovább...
 
Országos tűzoltó demonstráció
2009. October 02.

2009. Október. 01. 14:43

Az értekezleten a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság tűzőrségeivel együtt 128 tagból 98-an jelentek meg. Az értekezlet résztvevőit Bodnár Ferencné tájékoztatta a tűzoltóságokat sújtó, a 2010-es költségvetés tervezetben foglalt rendkívüli mértékű megszorításokról. A kormányzati elképzelések szerint a jövő évre tervezett kedvező adó- és járulék jogszabályok életbe lépésével a tűzoltóságoknál „felszabaduló" pénzeszközök elvonásán túl további 350 millió Ft-tal kapnának kevesebbet a tűzoltóságok a 2009-es évhez képest amellett, hogy az ÁFA, illetve a jövedéki törvény módosításával fellépő többlet kiadások ellentételezése szóba sem kerül. Mindezt összevetve a dologi kiadások terén már évek óta tapasztalható alulfinanszírozottsággal, sok tűzoltóság gazdálkodása lehetetlenül el súlyos mértékben jövőre, mely rendkívül hátrányosan befolyásolja a tűzvédelmi tevékenység színvonalát. Az önkormányzatokat terhelő nagymértékű elvonások miatt a fenntartó részéről történő támogatás is erősen kérdésessé vált.

Az elmúlt időszakban több levelet intéztünk a kormányzati szervekhez (pénzügyminisztérium, miniszterelnök) ez ügyben, azonban érdemi válasz nem érkezett. Az értekezlet résztvevői a tűzoltói érdekek érvényre juttatása céljából nagy többséggel (88 igen szavazat mellett) arra az elhatározásra jutottak, hogy felhatalmazzák a HÖTOSZ elnökségét a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszerveztével és a Fővárosi Tűzoltók Szakszervezetével közös szervezésben történő tűzoltó demonstráció előkészítésére, melyben fel kívánjuk hívni a döntéshozók figyelmét a tervezett elvonások rendkívül súlyos, az ország tűzvédelmi és mentési színvonalát alapjaiban érintő következményekre.”

Forrás: http://www.hotosz.hu/hirek/206.html

 
FELHÍVÁS (hősi emlékmű)
2009. September 25.

Egy település, egy város, egy ország, sőt, az egész világ, elismerő tisztelettel, csodálattal és óriási hálával gondol azokra a hős tűzoltókra, akik a történelem, vagy éppen jelen korunk során hősként mentettek életeket, értékeket.


 

Tovább...
 
Az elvonások ellen tiltakoznak a tűzoltók is
2009. September 10.
Kevesebb pénz jut jövőre a tűzoltóságnak is. A Hivatásos Önkormányzati Tűzoltók Országos Szövetsége levélben tiltakozik a tervezett elvonások ellen. A szervezet elnöke azt mondja: ha a kormány milliókkal megrövidíti a támogatásukat, már a közüzemi számlákat sem tudják befizetni.

A kaposvári tűzoltóság évente 420 millió forintból működik. Az elvonás miatt ez a pénz jövőre 20 millióval fog csökkenni. A fizetésekre ugyan még lesz fedezet, de a közüzemi számlákra már nem. A kormány az önkormányzati tűzoltószövetség információi szerint ráadásul a normatív finanszírozás rendszerét is megváltoztatná. Eddig a létszámtól, a laktanyák nagyságától és a gépkocsik számától függően kaptak pénzt a helyi tűzoltóságok, 2010-től viszont egyösszegű támogatásra térnek át.

A somogyi megyeszékhely a hiányzó összeget kénytelen lesz saját pénzéből pótolni. Nem szabad az államnak kivonulnia az önkormányzati tűzoltóságok mögül, az állami támogatásnak értékállónak kell lennie – jelentette ki Kaposvár címzetes főjegyzője. Kéki Zoltán hozzátette: az érintett települések kénytelenek a tűzoltóságok mögé állni.

A Hivatásos Önkormányzati Tűzoltók Országos Szövetsége napokon belül levélben kéri a tervezett megszorítások visszavonását Bajnai Gordon miniszterelnöktől és Varga Zoltán önkormányzati minisztertől.

hírTV
 
Drágán szállíthat a tűzoltóknak a Synergon
2009. August 27.

index.hu

A három ajánlat közül a legdrágábbat, a Synergonét találták a legjobbnak a bírálók a fővárosi tűzoltóság új bevetésirányítási rendszerére kiírt pályázaton.

A Synergon szállíthatja a fővárosi tűzoltók új bevetésirányítási rendszerét, írja a Népszabadság. A három pályázat közül 186,5 millió forinttal a legdrágább ajánlat győzött a gyorsított, tárgyalásos közbeszerzési eljáráson. Az EADS, Európa legnagyobb biztonságipari konszernje 133 millióért, míg a rendszert jelenleg üzemeltető Professzionál Informatika Zrt. 107 millióért végezte volna el a szükséges kiegészítést.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 181 - 200 / 281
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 15:13
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75